بخش پنجم: درمان خون ریزی ناشی از مزاج گرم و خشک (مزاج صفراوی) در طب سنتی
صوت خانم دکتر صفایی برای این بخش ششم از درمان خون ریزی قاعدگی :
آب بارهنگ، کتیرا، چهارتخم، صمغ عربی و آب انار جوشیده غلظت خون را بالا برده و ریزش خون را کاهش می دهند.
گیاهان و مشتقات ناشی از آن ها نیز به روند جلوگیری از خون ریزی کمک می کنند. یکی از این موارد سرکه می باشد. از این رو استفاده از سرکه و سکنجبین توصیه می شود و بهتر است در سوپ های جو و غذاهای تهیه شده مقداری سرکه ریخته شود تا روند قبض صورت بگیرد و مقدار حدت و شدت صفرای موجود در خون کاهش یافته و کنترل شود. کلم به عنوان گیاهی که خون را غلیظ می کند اگر در سرکه پخته شده و مصرف گردد، می تواند از خون ریزی جلوگیری نماید.
شستن در آبزن ها یا لگن هایی که گیاهان قابض در آن ها وجود دارد. یکی دیگر از کارهایی است که در طب سنتی برای کنترل خون ریزی پیشنهاد می کند، اما در شرایطی به علت خون ریزی زیاد نمی توان در لگن نشست؛ از این رو می توان پوست انار، سماق، مرد را به صورت پخته روی رحم قرار داده و بست تا اثرات خود را بر روی رحم اعمال نمایند.
دمنوش گل سرخ از جمله دمنوش هایی است که از شدت و حدت ریزش خون جلوگیری می کند. این دمنوش به علت مختصر خنکی و اثرات عطریت و قبض آن به کنترل و کاهش شدت خون ریزی کمک می نماید.
در مواردی که به چگونگی روند کنترل خون ریزی شک داریم باید ابتدا از مصرف قابضات شروع کرد. در صورتی که با قطع قابضات خون ریزی دوباره شروع شد، می توان فهمید که این خون ریزی از سردی رحم ناشی می شود.
باما همراه باشید با سلسله مباحثات درمان خون ریزی
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.