بیماری و درمان

پسوریازیس از دیدگاه طب سنتی و درمان آن + مقایسه با طب جدید (بخش 3)

محور اصلی درمان پسوریازیس در طب سنتی، امکان بهبود آن است برخلاف طب مدرن که فقط تا مقداری قادر بر تسکین آن می باشد! حالا برای بهبودی، حتما تغذیه خود را اصلاح کنید و سراغ برخی از مواد غذایی چون عدس و بادمجان و گوشت گاو و گوساله نروید و همچنین برخی از مواد غذایی را حتما مصرف کنید همچون گوشت گوسفند و بلدرچین و … .
مطالب مفصلی درباره درمان پسوریازیس با طب سنتی و طب جدید در ادامه آماده شده است. همراه ما باشید …

اگر به دنبال شناخت خود بیماری پسوریازیس، ویژگی ها و عوامل آن هستید، می توانید مقاله “پسوریازیس چیست” را مطالعه کنید. در آنجا به خوبی با مکانیزم این بیماری آشنا می شوید که این به جلوگیری از پیشرفت بیماری کمک می کند.

طب سنتی و پسوریازیس

بر خلاف نظریه پزشکی معاصر پسوریازیس از نظر اطبای طب سنتی، معنای دیگری دارد.

در کتب طب سنتی علایم مشابه این بیماری تحت نام های داء الصّدف (بیماری صدف) یا قوبا شرح داده شده است.
از دیدگاه این طب، عوامل مختلفی از جمله تغذیه نادرست و روش های ناصحیح زندگی، باعث می شود،که اخلاط نامناسب و مواد زاید در بدن تجمع پیدا کرده با رسوب در پوست، باعث بروز علایم این بیماری شوند.
همانطور که گفته شد، پسوریازیس اشکال گوناگونی دارد و شدت آن در تمام افراد یکسان نیست.

از دیدگاه طب سنتی، مقدار و کیفیت ماده تجمع پیدا کرده در بدن از لحاظ غلظت و لطافت، انواع بیماری و شدت علائم آن را تعیین می کند.
پسوریازیس، عمدتا حاصل سوء مزاج سرد و خشک و غلبه سوداست و لذا هر چیزی که سودا را افزایش میدهد؛ باعث تولید اخلاط غلیظ و رسوب آنها در پوست خواهد شد؛ مواردی مثل: اختلال کارکرد کبد، مشکل هضم غذا و ایجاد یبوست می تواند زمینه ساز بروز یا تشدید پسوریازیس شود و لذا در درمان، باید مد نظر قرار گیرد.
طب سنتی، برخلاف طب جدید، برای درمان این بیماری نه تنها سیستم ایمنی بدن را سرکوب نمی کند بلکه حتی به تقویت آن هم می پردازد و در واقع به یاری طبیعت می شتابد تا بدن با دفع اخلاط نامناسب بر بیماری فائق آید.

پسوریازیس از دیدگاه طب سنتی درمان پذیر است!

طب سنتی درمان را بر پایه اصلاح مزاج و پاکسازی بدن از اخلاط نامناسب و مواد زاید بنا می نهد و در ادامه با رعایت دستورات مربوط به روش صحیح زندگی ، بیماری از بین می رود. این درحالی است که داروها و روشهای درمانی طب رایج، تنها به تخفیف موقتی علایم کمک کرده؛ درمان هایی تسکینی به حساب می آیند و چون بیماری اصلی ریشه کن نمی شود، احتمال عود علایم – به دنبال قطع داروها یا حتّی به هنگام مصرف آنها- بسیار بالاست.

در طب جدید معمولا رژیم غذایی خاصی برای درمان این بیماری توصیه نمی شود اما یکی از مهم ترین پایه های درمان همه بیماری ها -و از جمله پسوریازیس- در طب سنتی ، رعایت رژیم غذایی و آداب صحیح غذاخوردن است.
نکته بسیار جالب این است که در یافته های طب جدید هم می توان دلایلی برای صحّت نظر طب سنتی در مورد این بیماری یافت. مثلا دیده شده است که دیالیز به ویژه دیالیز صفاقی باعث بهبود علائم بیماری می شود و این موید نظر طب سنتی مبنی بر وجود اخلاط فاسد در خون، به عنوان دلیل اصلی بروز بیماری است.

با توجه به اینکه انوع پسوریازیس مختلف است، مقاله ای مخصوص بررسی”انواع پسوریازیس” آماده کرده ایم که با مطالعه آن کاملا از وضیعت بیماری خود می توانید آگاه شوید و درمانی مناسب و مربوط را انتخاب کنید.

تدابیر لازم در درمان پسوریازیس

1) تدابیر تغذیه ای

همانگونه که ذکر شد، اولین قدم در درمان این بیماری، اصلاح رژیم غذایی است.
تغییر سبک زندگی به شیوه زندگی شهری و زندگی ماشینی و شرایط و مشغله های مربوط به آن، باعث شده که آداب صحیح تغذیه به تدریج از یاد برود و عادات نادرست غذایی جایگزین آن شود، به همین دلیل شیوع بیماری های صعب العلاج از جمله پسوریازیس، رو به افزایش است. از همین  رو اصلاح رژیم غذایی و پرهیز از مواد غذایی حاوی ترکیبات سمی و خطرناک در کمک به بهبود بیماری نقش به سزایی دارند.

چرا اولین قدم درمانی مهم، تغذیه است؟!
عدم رعایت دستورات و پرهیزات غذایی موجب می شود که اخلاط نامناسب مولد بیماری هرچه بیشتر در بدن تجمع یابند و حتی اگر بیمار، داروهای تجویز شده را درست و به موقع مصرف نماید، باز هم پاسخ درمانی قابل قبولی را نمی توان انتظار داشت؛ چرا که مواد زایدی که با کمک دارو از بدن خارج می شوند، با مصرف مواد غذایی نامناسب مجددا وارد بدن می شوند.

 

الف- رعایت آداب تغذیه صحیح:

این کار باعث هضم مناسب غذا، کارکرد صحیح دستگاه گوارش و کبد و تولید اخلاط صالح می شود.
آداب تغذیه صحیح بسیار زیادند امّا حدّاقل هایی که می توانند مورد توجّه قرار گیرند عبارتند از:

  • غذا را زیاد بجوید.
  • از نیم ساعت به غذا تا دو سه ساعت بعد از آن، مایعات و میوه نخورید.
  • در صورت امکان، کم کم وعده ناهار را کم یا حذف کنید.
  • فاصله بین غذا و خواب حداقل دو ساعت باشد. به اندازه غذا بخورید و پرخوری نکنید.

ب- پرهیزها:

فرد دچار پسوریازیس باید از مصرف مواد غذایی زیر پرهیز کند:

🛑 عدس، بادمجان، ماست؛
🛑 انواع ترشیجات و میوه جات ترش
🛑 گوشت گاو و گوساله و ماهی، گوشتهای یخی و مانده، گوشتهای نمک سود شده و کنسروی، مرغ و تخم مرغ ماشینی.
🛑 قهوه، نسکافه، کاکائو، انواع آب میوه های صنعتی و نوشابه های گازدار؛
🛑 غذاهای آماده و مواد غذایی کارخانه ای، انواع مواد غذایی فرآوری شده، غذاهای مانده و فریزری، انواع ساندویچ، سوسیس کالباس و همبرگر، پیتزا و انواع فست فودها و سس ها، الویه، ماکارونی، قارچ، غذاهای تند و شور،
🛑 تنقلات مصنوعی (انواع چیپس، پفک، کیک و کلوچه، شکلات و آب نبات های مصنوعی و …)، انواع تخمه و آجیل های بوداده.
🛑 غذاهای چرب و سرخ کردنی ها، روغن های نباتی جامد و مایع صنعتی؛
🛑 شیرینی های کارخانه ای و شیرینی های قنّادی.

درمان پسوریازیس با دارو های گیاهی

2) توضیح پرهیزات غذایی

درمان پسوریازیس در طب سنتی همان قدر که به تدابیر تغذیه ای توجه دارد به پرهیزات غذایی هم می پردازد لذا در فرآیند درمان لازم است از خوراکی های زیر اجتناب شود.

عدس: چنان که گذشت، در بیماری پسوریازیس، اخلاط غلیظ و مواد زاید در بدن تجمع یافته اند.
عدس هم ازجمله خوراکی های است که در بدن تولید خون غلیظ سوداوی می کند.
بادمجان: بادمجان افزاینده خلط سوداست.
در منابع طب سنتی مصرف زیاد و طولانی مدت آن را ایجاد کننده قوبا – بیماری با علایم شبیه به پسوریازیس- می دانند.
گوشت گاو و گوساله: گوشت گاو و گوساله طبیعت سردتری نسبت به گوشت گوسفند و بره داشته و مصرف آنها تولید خلط سودا می کند.
گوشت ماهی: مطلقا ممنوع
همچنین مصرف ماهی سرخ کرده، ماهی که در تخم مرغ خوابانده شده باشد، ماهی دودی، انواع ماهی کنسرو شده، ماهی یخ زده و مانده برای همه افراد مبتلا ممنوع است.
گوشت های مناسب:
بهترین گوشت برای مصرف این بیماران، گوشت گوسفند (به ویژه بره جوان)
پرندگان کوچک (بلدرچین، کبک و …) و گوشت مرغ محلّی (به خصوص جوجه) است.
گوشت گوسفند: از بین گوشت های قرمز ، بهترین گوشت برای بیماران دچار پسوریازیس گوشت گوسفند است؛
بخصوص اگر گوشت بره ۶ ماهه تا یکساله باشد.
گوشت پرندگان دیگر: گوشت پرندگانی از قبیل بلدرچین و کبک نیز هضم خوبی دارند؛
به خصوص برای بیمارانی که معده ضعیفی دارند، مناسب است.

نکته ای راجع به سرخ کردن غذا:
با سرخ کردن غذا دمایی بالاتر از ۱۵۰ درجه سانتی گراد به وجود می آید که بخش عمده ای از املاح معدنی، ویتامین ها و آنزیم های مهم و مفید غذایی را از بین می برد.
غذاها در اثر سرخ کردن دیرهضم شده، سیستم گوارش بدن را مختل و آن را خسته و فرسوده می کنند
و همانگونه که گفته شد، هضم نادرست غذا باعث تشدید علایم پسوریازیس می شود.
مصرف زیاد روغن به خصوص انواع صنعتی آن و غذاهای بسیار چرب، با تولید اخلاط غلیط و ایجاد اختلال کارکرد جدی در کبد، خطر ابتلا به انواع بیماری ها را افزایش می دهند.

منبع: پارسی طب

درمان پسوریازیس با طب سنتی

روش‌های طب سنتی برای درمان پسوریازیس

روش‌های سنتی متعددی وجود دارد که به کمک آنها می‌توانید علایم پسوریازیس پوستی از جمله خارش، سوزش و قرمزی را از بین ببرید:
۱ – روغن درخت چای: با توجه به خواص روغن درخت چای، این ماده می‌تواند یکی از روش‌های درمان پسوریازیس در طب سنتی باشد. گاهی اوقات این ماده به شامپو اضافه می‌شود و می‌تواند به بهبود پسوریازیس پوست سر کمک کند.
۲ – آلوئه ورا: خواص آلوئه‌ورا پوست را آرام می‌کند و می‌تواند علائم پسوریازیس را تسکین دهد؛ اگرچه دانشمندان هنوز اثرات آلوئه ورا در درمان پسوریازیس را به اندازه کافی مورد مطالعه قرار نداده‌اند. برای این منظور می‌توانید از کرم یا ژل‌هایی که دارای ۰.۵ ٪ آلوئه ورا هستند استفاده کنید.
۳ – عصاره جو: عصاره جو را می‌توان از موثرترین ماده‌ها برای درمان پسوریازیس در طب سنتی محسوب کرد. این ماده در بسیاری از محصولات بهداشتی مراقبت از پوست یافت می‌شود. عصاره جو خارش و قرمزی پوست را کاهش می‌دهد. خیساندن بلغور جو دوسر و آغشته کردن پوست سر به آن در حمام نیز می‌تواند مفید باشد.
۴ – نور خورشید: دانشمندان در مورد نحوه اثر نور خورشید بر علائم پسوریازیس اطلاعات کاملی را به دست نیاورده‌اند، اما بسیاری از مردم می‌گویند که علائم آن‌ها زمانی که به طور منظم نور خورشید دریافت می‌کنند، کاهش می‌یابد. البته قرار گرفتن زیاد در برابر آفتاب نیز آفتاب سوختگی را به دنبال خواهد داشت پس بهتر است برای استفاده از نور درمانی، حتما با یک پزشک مشورت کنید و هنگامی که از خانه بیرون می‌آیید، از کرم‌های ضد آفتاب استفاده کنید. اطمینان حاصل کنید که ضد آفتاب SPF 30 یا بالاتر و مقاوم در برابر اشعه‌های UVA و UVB را استفاده می‌کنید.
۵ – رژیم غذایی؛ موثر بر تشدید یا کاهش علائم: مصرف برخی از غذاها باعث ایجاد و یا تشدید علائم پسوریازیس در بیماران می‌شود. مصرف غذاهای مانده، فست فودها، پوست هلو، پوست کیوی، پیتزا، مرغ کنتاکی، سرخ کردنی ها، موز، گوجه فرنگی، رب گوجه فرنگی، پوست بادام زمینی، روغن جامد و مایع نباتی، بادمجان، انبه، تخم مرغ، ته دیگ و هرنوع تنقلات مصنوعی، از جمله مواردی هستند که موجب تشدید پسوریازیس می شود.
و مصرف شیرتازه وکم چرب گاو به همراه عسل گون، نان های سبوس دار به همراه مربای گل بهار نارنج، قرص گیاهی اترومدبی(کنگرخوراکی+ گیاه مخلصه+ خارمریم) ، شاه توت و ترشک، روغن فندق تازه و ماساژ با آن، آب سیب رسیده شیرین به همراه عسل گون، ویتامین های E و C، کاهو بدون سس و پرتقال با ناهار و لیمو شیرین با شام از جمله خوراکی های مفیدی هستند که در کاهش و بهبود این بیماری نقش موثری دارند. بهترین روش این است که بیماران مبتلا به پسوریازیس رژیم غذایی متنوعی را مصرف کنند که حاوی مقدار زیادی میوه، سبزیجات، دانه‌های غلات و پروتئین است.
۶ – مکمل‌ها: برخی از افراد مبتلا به پسوریازیس متوجه شده‌اند که مصرف برخی مکمل‌ها، از جمله روغن ماهی، ویتامین D و روغن زیتون، می‌توانند به بهبود علایم بیماری آنها کمک کند. با این وجود شواهد زیادی وجود ندارد که این مکمل‌ها موثر باشند.
۷ – کاهش استرس: استرس می‌تواند سبب ایجاد یک بیماری جدید شود و شرایط و علایم بیماری پسوریازیس را بدتر کند. برای رفع استرس، روش‌های زیر توصیه می‌شود. به خاطر داشته باشید که این تکنیک‌ها جایگزین داروهای شما نخواهند بود، اما ممکن است باعث اثربخشی بهتر و بیشتر آن‌ها شود: روشهایی که می توان بواسطه آنها استرس را مدیریت کرد و کاهش داد عبارتند از: مدیتیشن: این ورزش برای افزایش تمرکز و توجه شما و آرام کردن ذهنتان است.
چندین مطالعه نشان می‌دهد که مدیتیشن می‌تواند همراه با درمان‌های سنتی به بهبود پسوریازیس کمک کند. یوگا: مردم برای بهبود سلامت خود و رفع استرس، هزاران سال است که از یوگا استفاده می‌کنند. اگر یوگا به شما کمک می‌کند که آرام شوید، حتما آن را امتحان کنید. ماساژ: برای انجام این کار مطمئن باشید که ماساژور شما در مورد ابتلای شما به پسوریازیس اطلاع دارد و یا شخصی را پیدا کنید که با علایم و نحوه ماساژ افراد مبتلا به پسوریازیس آشنایی داشته باشد.
8) درمان پسوریازیس با حجامت: یکی از راه های درمان پسوریازیس در طب سنتی، استفاده از حجامت های مخصوص است. خصوصا اینکه به طور کلی در حجامت فاکتور مداخله گری وجود ندارد و رفتاری است که به طور کامل موجب درمان بیماری ها می شود.

حرف آخر از طب سنتی

شیوع این بیماری مقداری گسترش یافته و ما در سلسله مقالات مربوط به بیماری پسوریازیس سعی کردیم تمامی ابعاد مهم این موضوع را پوشش دهیم تا در کاهش و درمان سریع پسوریازیس موثر باشیم و خوب است شما هم با به اشتراک گذاشتن آن، سهمی در سلامت عمومی مردم ایران زمین داشته باشید.
البته بدیهی است که اینها به هیچ وجه نمی تواند توصیه مستقیم به افراد باشد بلکه فایده آن، به صورت یک سری دانسته ها و اطلاعات است و حرف اول و آخر را فقط باید پزشک متخصصی بزند که شما را معاینه کرده است. لذا از مصرف خودسرانه دارو های گیاهی و خصوصا شیمیایی پرهیز کنید.

پسوریازیس در طب جدید …

در نگاه پزشکی مدرن این بیماری درمان قطعی ای ندارد ولی از روش های مختلفی همچون درمان‌های موضعی، نور درمانی، داروهای سیستمیک، بیولوژیک … به مبارزه با آن پرداخته می شود.
همچنین افراد مبتلا به این بیماری باید مراقبات ویژه ای داشته باشند چراکه متاسفانه آنها با این بیماری در معرض مریضی های دیگری نیز قرار گرفته اند.

در حال حاضر این بیماری در طب رایج درمان قطعی ندارد و تنها با داروها و روشهای مختلف، قابل کنترل است. این درمان های تسکینی، اغلب با موارد متعدّد عود بیماری همراهند.

دارو هایی که پزشکان برای کنترل این بیماری تجویز می کنند عبارتند از:
کورتیکواستروئید(کورتون)های موضعی معمولاً شایع ترین داروهایی هستند که برای کنترل پسوریازیس استفاده می شوند. این داروها، التهاب و تحریک پذیری پوست را کاهش می دهند.خیلی از اوقات، پزشک، ترکیبی از یک داروی از بین برنده لایه شاخی (کراتولیتیک) و استروئید موضعی را برای بیمار تجویز می‌کند.

نکته مهم در مصرف کورتیکواستروئیدهای موضعی آن است که غالباً پس از مدتی، دیگر آن پاسخ مطلوب ابتدایی حاصل نمی شود، ضمن آنکه خطر نازک شدن پوست در اثر مصرف این داروها نیز وجود دارد. همچنین با تداوم مصرف این داروها و به دلیل جذب آنها از راه پوست، ممکن است عوارض عمومی مصرف کورتون ها هم آشکار شوند؛ این امر به ویژه در مورد مصرف کورتون های قوی (مثل کلوبتازول) صادق است.

علاوه بر درمانهای موضعی، در موارد شدید پسوریازیس، داروهای متعددی وجود دارند که به صورت تزریقی یا خوراکی برای این بیماری به کار می‌روند؛
و البته همه آنها نیز عوارض خاص خودشان را دارند.
سازوکار عمل این داروها عمدتا تضعیف سیستم ایمنی است تا علایم بیماری که با فعالیت بیشتر سیستم ایمنی تشدید می شوند، سرکوب گردند.
گاهی نیز از طیف های خاص اشعه ماوراء بنفش برای کنترل علایم بیماری استفاده می شود که البته این روش هم عاری از عارضه نیست.

کنترل پسوریازیس در طب جدید

با توجه به متفاوت بودن پسوریازیس در افراد مختلف، روش درمان در هر فرد بسته به سن، جنس، شغل، وسعت بیماری و بسیاری از عوامل دیگر متفاوت خواهد بود. یک درمان برای یک فرد مبتلا به پسوریازیس ممکن است برای دیگری کار نکند؛ در درمان پسوریازیس مدیریت و کنترل بیماری اهمیت دارد.

گزینه‌های درمانی زیادی در طب نوین برای پسوریازیس مطرح شده است. انواع روش‌های درمانی عبارتند از: درمان‌های موضعی، نور درمانی، داروهای سیستمیک، بیولوژیک، درمان‌های جدید خوراکی، طب مکمل و جایگزین.

کنترل پسوریازیس در طب جدید

1) درمان ‌های موضعی پسوریازیس

درمان ‌های موضعی (پماد،کرم،لوسیون،ژل یا کف اعمال شده به پوست، ویتامین D3 آنالوگ (مانند، کلسیپوتریول)،کورتیکواستروئیدها (مثل: بتامتازون و هیدروکورتیزون) آنترالین، دیترانول، رتینوئیدهای موضعی، فتوتراپی (درمان با نور فرابنفش)، درمان‌های سیستمیک، قرص یا تزریق وریدی، متوتروکسات، سیکلوسپورین، اسیترتین، داروهای بیولوژیک، مولکول‌های کوچک خوراکی (مانند، اپرمیلاست) و…

درمان‌های موضعی با تماس به پوست استفاده می‌شوند و معمولاً اولین درمان است که امتحان می‌کنید. درمان‌های موضعی را می‌توان بدون نسخه یا با نسخهٔ پزشک خریداری کرد.
کورتیکواستروئیدهای موضعی معمولاً شایعترین درمانی است که برای پسوریازیس استفاده شده، باعث کم شدن التهاب و تحریک‌پذیری پوست می‌شود. خیلی از اوقات پزشک ترکیبی از یک داروی از بین برندهٔ لایهٔ شاخی (کراتولیتیک) مانند اسید سالیسیلیک و استروئید موضعی را تجویز می‌کند.

نکتهٔ مهم در مصرف کورتیکوستروئید های موضعی آن است که غالباً پس از مدتی، دیگر آن پاسخ مطلوب ابتدایی حاصل نمی‌شود، ضمن آنکه خطر نازک شدن پوست در اثر مصرف این داروها نیز وجود دارد؛ بنابراین انتخاب دقیق نوع استروئید موضعی و مصرف درست آن می‌تواند باعث کم شدن این اثرات ناخواسته شود.

علاوه بر کورتیکواستروئیدهای موضعی و داروهای کراتولیتیک داروهای قدیمی ‌تری چون قطران زغال ‌سنگ و دیترانول نیز از مدت‌ها قبل در درمان پسوریازیس بکار رفته و با اثرات قابل قبولی همراه بوده‌است.

همچنین استفاده از ترکیبات موضعی ویتامین D3 (کلسیپوتریول و کلسیتریول) نیز در درمان این بیماری با نتایج خوبی همراه بوده‌ است.

تازاروتین نیز یک ویتامین مشتق شده، رتینوئید موضعی است که برای کم کردن رشد سلول‌های پوست استفاده می‌شود.

محصولات دیگر حاوی موادی مانند آلوئه ورا، جوجوبا، پیریتیون روی و کپسایسین وجود دارد، که برای مرطوب کردن، تسکین دادن، کاهش مقیاس یا تسکین خارش استفاده می‌شود.

2) نور درمانی برای پسوریازیس

نور درمانی، شامل تاباندن نور ماوراء بنفش به پوست به صورت منظم و تحت نظارت پزشکی است.

درمان در کلینیک پوست یا در خانه با دستگاه فتوتراپی انجام می‌شود. بسیاری از اوقات هنگامی که صحبت از درمان با اشعه می‌شود، بیمار آن را با رادیو تراپی یا پرتو درمانی یکسان تصور می‌کند، در حالیکه غالباً منظور از درمان با اشعه در پسوریازیس در واقع درمان با طول موج‌های خاصی از نور می‌باشد.

در واقع در این روش که از قدیمی‌ترین روش‌های درمانی در بیماری‌های جلدی می‌باشد، بیمار پس از مصرف دارویی به نام پسورالن (P)، که از عصارهٔ گیاهان خانوادهٔ هویج بدست می‌آید، در برابر اشعهٔ ماوراء بنفش (UVA) قرار می‌گیرد.

از همین روست که به این روش درمانی، PUVA درمانی گفته می‌شود. هرچند PUVA درمانی نیز عاری از عارضه نمی‌باشد، اما در کل روش بسیار مؤثری در درمان پسوریازیس ‌های وسیع و مقاوم بوده و معمولاً تا ماه‌ها تأثیر آن پایدار باقی می‌ماند. امروزه علاوه بر PUVA از طیف‌ های اختصاصی‌تری از ماوراء بنفش همچون UVB نیز در درمان پسوریازیس استفاده می‌شود.

این روش‌های درمانی غالباً در بخش‌های پوست بیمارستان‌ها، مراکز تخصصی پوست و گاهی نیز در مطب پزشکان یا با استفاده از نور خورشید انجام می‌شود. از لیزر اگزایمر نیز در درمان پسوریازیس استفاده می‌شود.

3) دارو های سیستمیک پسوریازیس

داروهای سیستمیک داروهای تجویزی است که به صورت خوراکی یا تزریقی می‌باشد و در سراسر بدن کار می‌کند. آن‌ها معمولاً برای افراد با پسوریازیس و آرتریت پسوریاتیک متوسط تا شدید استفاده می‌شوند.

معمولاً متوترکسات اولین دارویی است که برای این منظور بکار می‌رود. این داروی سرکوب‌کننده سیستم ایمنی که در سال ۱۹۵۱ برای اولین بار در درمان پسوریازیس مصرف شد، تکثیر سلول‌های پوست را کم کرده و غالباً به خوبی بیماری را کنترل می‌کند. متوترکسات می‌تواند هم به صورت خوراکی و هم تزریقی مصرف شود و غالباً پس از چند هفته اثر آن ظاهر می‌شود.

داروی دیگر سیکلوسپورین یک داروی سرکوب‌کننده سیستم ایمنی است که اولین بار برای کمک به جلوگیری از رد پیوند در بیماران پیوند عضو مورد استفاده قرار گرفت. همچنین مشتقات ویتامین آ که به رتینوئیدها معروف هستند مانند اسیترتین (نئوتیگازون) با کاستن تکثیر سلول‌های پوست، باعث بهبود پسوریازیس می‌شوند.

از داروهای دیگر می‌توان به داروهای تأیید نشده برای درمان پسوریازیس مانند هیدروکسی اوره، ایزوترتینوین، مایکوفنولات موفتیل، سولفاسالازین و تیوگوانین اشاره کرد. طبیعی است که تمام این داروها با نظر پزشک تجویز شده و برای اطمینان از بی‌عارضه بودن آنها، انجام آزمایش‌های پایه و دوره‌ای ضروری است.

در هر حال، آنچه در مورد داروهای سیستمیک در پسوریازیس بسیار اهمیت دارد، این است که بجز موارد استثنایی، نباید از کورتیکواستروئیدهای خوراکی یا تزریقی در این بیماری استفاده شود. مصرف این داروها، اگرچه ممکن است باعث بهبودی ظاهری اولیه شوند، ولی متعاقباً علاوه بر اثرات سوء متعددی که دارند، باعث شعله‌ور شدن بیماری یا تبدیل شدن آن به اشکال خطیرتر را دارند.
نکتهٔ دیگری که بسیار اهمیت دارد، این است که هنگامی که یک خانم مبتلا به پسوریازیس در سنین باروری تحت درمان با داروهای سیستمیک قرار می‌گیرد، باید بدقت از نظر پیشگیری از بارداری توجیه شود. در مورد برخی از این داروها حتی تا ماه‌ها پس از قطع دارو نیز بارداری می‌تواند خطراتی برای جنین در پی داشته باشد.

4) دارو های بیولوژیک پسوریازیس

داروهای بیولوژیک معمولاً برای پسوریازیس و ورم مفاصل پسوریاتیک متوسط تا شدید که به درمان‌های دیگر پاسخ نمی‌دهد تجویز می‌شوند. آن‌ها توسط تزریق یا داخل وریدی (IV) وارد بدن می‌شوند.
با شناخت بهتری که از چگونگی ایجاد شدن بیماری پسوریازیس طی سال‌های اخیر حاصل شده‌است و با عنایت به این نکته که دستگاه ایمنی نقش مهمی در ایجاد شدن بیماری دارد، طی چند سال گذشته طیف جدیدی از داروها غالباً به روش زیست‌فناوری (بیوتکنولوژی) ساخته شده‌اند که قادرند با تصحیح اختلالات حاصل شده از پسوریازیس، بیماری را بهبود بخشند.

این داروها که غالباً به داروهای «بیولوژیک» معروفند، گاهی اوقات با نتایج بسیار درخشانی همراه هستند اما نکتهٔ مهم در مورد آن‌ها قیمت بسیار بالای آنهاست و از این رو فعلاً فقط در موارد بسیار شدید بیماری مصرف می‌شوند.

5) دارو های بیوژنریک پسوریازیس

بیوژنریک یا بیوسیمیلار به داروهایی گفته می‌شود که کاملاً مشابه با داروهای بیولوژیک تولید شده توسط سازنده اولیه که برای اولین بار روش تولید آن را ابداع کرده‌است، می‌باشد. عوارض جانبی شایع برای بیولوژیک‌ها عبارتند از: عفونت‌های تنفسی – علائم آنفولانزا مانند – واکنش در محل تزریق. این عوارض جانبی معمولاً خفیف هستند و در اکثر موارد سبب جلوگیری از مصرف داروی افراد نمی‌شوند.
عوارض جانبی نادر برای بیولوژیک‌ها عبارتند از:
اختلالات جدی دستگاه عصبی، مانند مولتیپل اسکلروزیس، تشنج، یا التهاب اعصاب چشم، اختلالات خونی.

6) درمان ‌های جدید خوراکی پسوریازیس

درمان‌های جدید خوراکی با مهار مولکول خاص در ارتباط با التهاب، بهبود نشانه‌های بیماری پسوریازیس را به همراه دارد. برخلاف بیولوژیک‌ها، که از منابع زنده به دست آمده و باید از طریق تزریق یا انفوزیون تجویز شود، این درمان را می‌توان به‌طور مؤثر به عنوان قرص‌های خوراکی تجویز کرد.
جدیدترین درمان خوراکی برای پسوریازیس و آرتریت پسوریاتیک Otezla اپرمیلاست است Otezla ورم مفاصل پسوریاتیک را با تنظیم التهاب در داخل سلول بهبود می‌بخشد. این از یک آنزیم شناخته شده به عنوان فسفودی‌استراز ۴، یا PDE4 جلوگیری می‌کند. PDE4 کنترل بسیاری از التهاب در سلول‌ها، که می‌تواند بر سطح التهاب در بیماری پسوریازیس تأثیر بگذارد را بر عهده دارد.

7) درمان های مکمل پسوریازیس

درمان‌های مکمل و جایگزین عبارتند از: رژیم غذایی و تغذیه، درمان گیاهی، ذهن/بدن درمان، ورزش، یوگا و تای چی.

8) مکمل‌ها و رژیم غذایی پسوریازیس

رژیم غذایی خاصی برای فرد مبتلا به پسوریازیس لازم نیست، هرچند مطالعات کنترل نشده نشان داده‌اند که افراد مبتلا به پسوریازیس یا آرتریت پسوریاتیک ممکن است از یک رژیم غذایی با مکمل روغن ماهی غنی از ایکوزاپنتانوییک اسید (EPA) و دوکوزاهگزانوئیک اسید (DHA) بهره‌مند شوند.

توصیه‌های رژیم غذایی شامل مصرف ماهی آب سرد (ترجیحا ماهی وحشی، نه پرورشی) مانند ماهی قزل آلا، ماهی سالمون، شاه ماهی، و ماهی خال مخالی، روغن زیتون زیاد، حبوبات، سبزیجات، میوه‌ها و غلات سبوس دار؛ و جلوگیری از مصرف الکل، دخانیات، گوشت قرمز و محصولات لبنی است. اثر مصرف کافئین (از جمله قهوه، چای سیاه و شکلات تیره)، نامشخص است.

کاهش وزن، داشتن قلبی سالم، استفاده از مواد غذایی ضد التهابی و فاقد گلوتن و مصرف ویتامین‌ها می‌توانند در بهبود پسوریازیس مؤثر باشند.

مدیریت و درمان خارش پسوریازیس

مدیریت خارش در دوران پسوریازیس

خارش پسوریازیس ممکن است تأثیر بیشتری در کیفیت زندگی از اثر قابل مشاهده‌ای از این بیماری را داشته باشد. با این حال، درمان پسوریازیس نیز می‌تواند به شدت این نشانه‌ها و توانایی خود برای مقابله با پسوریازیس را روز به روز بهبود بخشد. راه‌های کمک به خارش و تسکین درد در افراد مبتلا به پسوریازیس عبارتند از:

الف) درمان خانگی خارش پسوریازیس:

پوست را آغشته نگه دارید. این اولین گام در کنترل خارش است به دلیل آن که قرمزی و خارش را کاهش می‌دهد و کمک می‌کند تا پوست التیام یابد. متخصصین پوست توصیه به استفاده از کرم و پماد غلیظ برای نگهداشتن آب در پوست می‌کنند. استفاده از محصول نرم‌کننده (کراتولیتیک) برای کاهش پوست اضافی و جلوگیری از پلاک پسوریازیس از ترک خوردگی و پوسته پوسته شدن.

دوش آب سرد و کمپرس سرد نیز می‌تواند خارش را تسکین دهد. از حمام کردن در آب بسیار گرم خودداری کنید و سعی کنید در عرض 10 دقیقه دوش بگیرید. آب گرم می‌تواند باعث تحریکات پوستی شود و خشکی را تشدید کند. استفاده از لوسیون پس از شستشو برای نگهداشتن رطوبت توصیه می‌شود. قرار دادن لوسیون خنک‌کننده در یخچال و فریزر قبل از استفاده می‌تواند کمک به افزایش تسکین خارش کند.

ب) درمان خارش پسوریازیس با نسخهٔ پزشک:

دیگر درمان ‌های خارش پسوریازیس که به اجازه و تشخیص پزشک انجام می شود شامل آنتی هیستامین‌ها (لوراتادین، هیدروکسی‌زین یا ستیریزین)، نور درمانی، استروئیدها، کپسایسین، بی‌حس‌کنندهٔ موضعی مانند Pramoxine و داروهایی که کمک به آرام کردن پاسخ ایمنی بیش از حد فعال که باعث ضایعات پسوریازیس می‌شود و داروهای ضد افسردگی و آسپرین هم می‌تواند کمک‌کننده باشد.

داروهای Yosipovitch معمولاً بیشتر جهت درمان دردهای عصبی مانند گاباپنتین و برخی داروهای ضد افسردگی به نام نورآدرنرژیک و سروتونرژیک خاص (NaSSA) برای از بین بردن خارش پسوریازیس استفاده می‌شود. درمان‌های موضعی برای پسوریازیس می‌تواند به کاهش درد و خارش کمک کند.

عوارض روحی و جسمی پسوریازیس

با توجه به اینکه پسوریازیس با خودش عوارض روحی و جسمی زیادی را می آورد بهتر است به سرعت سراغ درمان این بیماری برویم و تنبلی نکنیم. اما این عوارض چیست؟!

افزایش خطر سرطان برای بیماران پسوریازیسی

تعدادی از مطالعات نشان داده‌اند که در افراد مبتلا به پسوریازیس خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان، از جمله سرطان لنفوم و سرطان غیرملانومی پوست افزایش می‌یابد. اخیراً یک مطالعه نشان داد که هیچ درمانی به تنهایی به‌طور قابل توجهی خطر ابتلا به سرطان را افزایش نداده است، و این نشان می‌دهد که خود بیماری خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد. افراد مبتلا به بیماری پسوریازیس باید آزمایش سرطان را به‌طور منظم با مراقبت‌های معمول خود ترکیب کنند.

افزایش خطر آرتریت پسوریاتیک

آرتریت یا ورم‌مفاصل پسوریاتیک باعث درد، سفتی و تورم در داخل و اطراف مفاصل می‌شود. حدود ۱۱ درصد از افراد مبتلا به پسوریازیس همچنین با آرتریت پسوریاتیک تشخیص داده شده‌اند. با این حال، در حدود ۳۰ درصد از افراد مبتلا به پسوریازیس در نهایت به آرتریت پسوریاتیک مبتلا شده‌اند. آرتریت پسوریاتیک اغلب ممکن است تشخیص داده نشود، به ویژه در اشکال خفیف تر آن. با این حال، مهم است که برای درمان آرتریت پسوریاتیک در ابتدای بیماری اقدام شود تا از آسیب‌های مفصلی دائمی جلوگیری شود.

افزایش خطر بیماری های قلب و عروقی

تحقیقات همچنین رابطهٔ پسوریازیس با افزایش خطر بیماری‌های قلبی عروقی، به ویژه در افراد مبتلا به پسوریازیس شدید را نشان می‌دهد. در افراد مبتلا به پسوریازیس شدید، احتمال بروز مشکلات قلبی مهم بیشتر از ۵۸ درصد است و خطر سکته مغزی بیشتر از ۴۳ درصد افزایش می‌یابد. خبر خوب این است که یک مطالعه نشان می‌دهد با درمان بیماری خود می‌توانید خطر ابتلا به حمله قلبی و سکته مغزی را کاهش دهید. با دکتر خود در مورد خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی گفتگو کنید.

خطر افسردگی با بیماری پسوریازیس بالاست

پسوریازیس می‌تواند استرس‌های روحی روانی قابل توجهی برای بیمار، از جمله کاهش عزت نفس و بروز اختلالات خلقی، مثل افسردگی را افزایش دهد. بر طبق برخی تحقیقات، افرادی که مبتلا به آرتریت پسوریاتیک هستند احتمال بیشتری برای ابتلا به افسردگی نسبت به پسوریازیس به تنهایی دارند. مطالعات نشان می‌دهد که درمان پسوریازیس می‌تواند علائم افسردگی را کاهش دهد.

افزایش احتمال دیابت

با توجه به مطالعات منتشره در سال ۲۰۱۲ میلادی افراد دارای مشکل پسوریازیس احتمال بالاتری برای مبتلا شدن به دیابت نوع ۲ را دارند. افراد مبتلا به پسوریازیس شدید به‌طور خاص، ۳۰ درصد بیشتر احتمال دارد به دیابت نوع ۲ مبتلا شوند. یک مطالعه اخیرا نشان داده که دارویی به نام glucagon-like peptide-1 مورد استفاده در درمان دیابت نوع ۲ ممکن است به پسوریازیس کمک کند. اگر شما علائم دیابت نوع ۲، مانند افزایش تشنگی، گرسنگی، تاری دید یا خستگی را دارید، به دکتر خود بگویید.

سایر بیماریها

دیگر بیماری‌های همراه مرتبط با پسوریازیس شامل بیماری کرون، سندرم متابولیک، چاقی، پوکی استخوان، یووئیت، بیماری کبد چرب غیرالکلی و نارسایی مزمن کلیه هستند.

عوارض پسوریازیس

9 واقعیت مهم پزشکی درباره این بیماری

1) این بیماری واگیردار نیست و از شخصی به شخص دیگر منتقل نمی شود. یکی از بدترین موارد مربوط به پسوریازیس این است که دیگران گمان می کنند این بیماری مسری است در نتیجه از بیمار دوری می کنند، درحالی که چنین نیست. این اجتناب افراد از ارتباط با بیمار بسیار ناراحت کننده است چراکه او تصور نامناسبی از خود پیدا می کند. این مساله ممکن است باعث عصبانیت، خجالت زدگی و یا ناامیدی و استرس و اضطراب در بیمار شود که این حالات، خود می توانند زمینه ساز تشدید این بیماری شوند.
2) واژه پسوریازیس ریشه در زبان یونان باستان دارد. واژه پسورا (Psora) به معنی خارش و زیس (Sis) به معنی وضعیت است؛ بنابراین مفهوم لغوی عبارت پسوریازیس Psoriasis ، وضعیت خارش است.
3) در حدود سه درصد مردن جهان اعم از مردان، زنان، کودکان و حتی نوزادان دارای نشانه های پسوریازیس هستند.
4) اولین نشانه های پسوریازیس معمولا بین سنین 10 تا 35 سالگی ظاهر می شود. با وجود این ممکن است علائم این بیماری در هر سنی بروز کند.
5) نشانه های پسوریازیس معمولا در آرنج ها، زانوها و جمجمه بیش از سایر نقاط بدن به چشم می خورد.
6) بر خلاف تصور بسیاری از افراد، عامل بیماری پسوریازیس، عدم رعایت بهداشت فردی نیست.
7) در بسیاری از بیماران، علائم پسوریازیس برای مدت طولانی از بین می رود و مجددا ظاهر می شود. گاهی هم این بیماری، برای همیشه از بین می رود.
8) بیماران مبتلا به پسوریازیس، به آرامی در برابر درمان واکنش نشان می دهند.
9) بیماران مبتلا به پسوریازیس در معرض ابتلا به سایر بیماری های مزمن نیز قرار دارند. نمونه ای از این بیماری ها عبارتند از: آرتریت، بیماری های قلبی، فشار خون بالا، افسردگی، دیابت، سرطان، چاقی و…


اگر تجربه، نکته یا سوالی دارید خوشحال می شویم از طریق نظرات آنرا با ما در میان بگذارید … .


 

دیدگاهی در مورد “پسوریازیس از دیدگاه طب سنتی و درمان آن + مقایسه با طب جدید (بخش 3)

  1. MM گفت:

    سلام. لطفا اثر معجزه آسای آب لیموی تازه که بر روی موضع باید مالیده شود رو هم جزو موارد بالا اضافه کنید چون من خودم اثرش رو بعد از یک ماه دیده ام. با تشکر

  2. فریده گفت:

    سلام. ممنون از اطلاع کامل

  3. مهدی حاتمی گفت:

    سلام وقتتون بخیر
    واقعا مقاله بسیار مفیدی بود و با درمانی که شما گفتید من خیلی نتیجه گرفتم

    1. تیم تحقیقاتی اکسیرطب گفت:

      خواهش میکنم رضایت شما موجب خوشحالی ماست

      1. رضا گفت:

        کرم های پسوس رام خانم دکتر مریم نیکزاد با رعایت رژیم غذایی پاکیزه به همراه آب میوه تمیز درمان قطعی و بدون بازگشت این بیماری است.اما حیف که کرم ها را بسیار گران کرده است.یک جعبه کرم دوازده تایی که هر تیوپ ۸۰ گرم است ،۸۸۰ هزار تومان است‌.طول مدت درمان بنا به پژوهش های انجام شده در مورد این کرم در دانشگاه اصفهان ۶ ماه است.

  4. شاهین صرمدی گفت:

    سلام خیلی عالی بود مقالتون
    کمک بزرگی به کسانی که گرفتار این بیماری هستن میکنه

  5. یاراحمدی گفت:

    با سلام مقاله بسیار مفیدی بود برای درمان پسوریازیس ممنون از شما

  6. کریم گفت:

    عامل اصلی این پسوریازیس لعنتی ، طبع سرد است ، تا حدالامکان نباید سردیجات بخوریم

  7. amir گفت:

    یک حبه سیرخام هرشب چند تیکه کنید به صورت قرص بخورید با۲ لیوان آب واقعا عالیه معجزه میکنه

    1. Moid گفت:

      سیر طبع گرمی داره میگن برای این بیماری خب نیست

      1. Sarinaz گفت:

        سلام وخسته نباشید
        دختر من 8 ساله ش هست دچار این بیماری شده دکترای خوبی بردم ولی جواب نگرفته و همچنان تیکه های سرش رو به رشد هست و هم اینکه تو روحیش تأثیر گذاشته خیلی ناراحته و از دوستاش خجالت میکشه😔
        هم بدنش و هم سرش اول بصورت یه نقطه میافته به مرور زمان رشد کرده تقریبا الان 1/4سرش درگیر این بیماری هست ممنون میشم راهنماییم کنید 🙏

        1. رضا گفت:

          خانم دکتر نیکزاد و کرم پسوس رام او به همراه روش تغذیه ای مناسب ،دوری از غذاهای فرآوری شده کارخانه ای و فست فودها و مصرف آب میوه ها را امتحان کنید.بنده کرم های ایشان را امتحان کردم ولی خودم بطور کامل نتوانستم استفاده کنم.واقعا بسیاری از زخم ها را محو کرد.چون یک جعبه ۱۲ تایی را گران کرده و با دو برابر قیمت قبلی به ۸۸۰ هزار تومان می فروشد موفق به ادامه درمان نشدم.کاش می توانستند این کرم را جزء بیمه های درمانی قرار دهند تا امکان تهیه وجود داشته باشد.بیمه برای درمان در حال بستری در بیمارستان ۱۷ میلیون تومان پرداخت می کند.اگر این دارو بیمه شود بسیار با صرفه تر است.امیدوارم برای دختر شما موثر باشد.

  8. رضا گفت:

    واقعا این طب سنتی چقدر خوبه
    درمان پسوریازیس با این روش اصلا عوارض نداره و قطعا بهبودی داره

  9. لیلا گفت:

    اینقدر درمان پسوریازیس توی سایت های مختلف زیاد شده که به هیچ کدومش نمیشه اعتماد کرد ولی سایت شما خیلی خوب برسی کرده و درمانش دقیقش رو گفته بود

  10. حمید گفت:

    واقعا تشکر میکنم از تیم اکسیرطب بابت این مقاله ارزشمندی که تهیه کردن
    پسوریازیس واقعا داشت منو اذیت میکرد
    اما درمان شما خیلی مفید بود

  11. حسام گفت:

    خیلی مقاله مفیدی بود با تشکر از تیم اکسیرطب

  12. محمدی گفت:

    خیلی روش جالبی برای درمان پسوریازیس بود

  13. عباس گفت:

    روغن بنفشه برپایه زیتون هرشب واقعامفیده

  14. شیما گفت:

    مقاله خیلی خوبی بود

  15. کرمی گفت:

    سلام خیلی مقاله مفیدی بود
    واقعا این روش درمان قطعی هست

  16. محمدی گفت:

    خاک بر سر این طب جدید ه درمان درست حسابی برای پسوریازیس نداره

  17. بهنام گفت:

    خیلی روش های خوبی برای درمان پسوریازیس گفتید ممنون از شما

  18. علیرضا گفت:

    سلام دو ساله به این بیماری مبتلا هستم ذهنم بسیار درگیره واز شغلم اصلا راضی نیستم برای مدتی که احتمال بازنشستگی برایم مطرح شده بود در عرض دو ماه کلیه زخمهایم بدون کوچکترین دارویی برطرف گردید وخوب شد اما با عدم اجرا شدن طرح فوق مجددا زخمهای زانوها انگشتان و آرنجهایم بازگشته و در حال زیاد شدن است واز همه مهمتر درد و ورم انگشتان دست راستم است / بنظر بنده سیستم عصبی انسان مهمترین عامل در این بیماریست

  19. فاطمه گفت:

    خیلی مقاله خوبی بود

  20. لیلا گفت:

    من بیشتر ده سال دارم از این بیماری رنج میبرم خیلی اذیت شدم ولی جایی که بشه تو شهرم پیدا کنم از این طب استفاده کنم نیست از داروهاشون مطمن باشم
    الان استرس اینو دارم که اگه باردار شم چه کنم دوست ندارم به بچه ام منتقل شه اگه میتونید کمکم کنید

  21. JasonTof گفت:

    چه جالب . خیلی ممنون

  22. فاطمه گفت:

    عالی بود واقعا استفاده کردم .
    نکات خیلی خوبی بیان شد 🙂

  23. سحرا گفت:

    بهترین مقاله ای بود که برای درمان پسوریازیس من خوندم.

  24. نامور گفت:

    با سلام از تون بخاطر این مطالب خوبتون تشکر میکنم من از ۹,۱۰ سالگی دچار این بیماری شدم و الان ۱۲ سالمه و هنوز درگیر این بیماری هستم مه ها نعمت های من هم دچار این بیماری شده بودند

    1. ارین گفت:

      سلام، خسته نباشد. اگر ممکنه از شما خواهش کنم که این موضوع رو برای من روشن کنید. شما در بالا اشاره کردید که سیر طبع گرم دارد و برای این بیماری مفید است، ولی در اینجا اشاره کردید که سردیجات خوب است و از گرمیجات باید دوری کرد.
      ممنون میشم اگه جواب بدید، چون خودم حدودا ۲۰ سال میشه که با این بیماری دست و پنجه نرم میکنم

      1. تیم تحقیقاتی اکسیرطب گفت:

        بعضی گرمیجات بخاطر خاصیت ضدباکتریایی که دارند و از طرفی هم باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشوند برای این بیماری مفیدن. مثل سیر.

  25. نامور گفت:

    سلام من دوازده سالم و از کلاس سوم این بیماری رو دارم من به دکتر های زیادی مراجعه کردم ولی اونها هیچ کدوم نتونستن بیماری من رو خوب کنن الان دو هفته ای میش که با این راهکار های شما دارم پیش میرم و تا الان خوب بوده امیدوارم زودتر خوب بشم از شما هم سپاسگزارم بخاطر این مقاله تون

  26. محمود گفت:

    سلام من ۱۲ ساله این بیماری رو دارم از همه نوع هم دارم کل بدنم هست از سر تا نوک انگشت پا خیلی دکتر رفتم نتیجه نگرفتم بدترم شدم ,لطفا راهنمایی کنید چیکار کنم خوب شم

  27. پرویز گفت:

    سلام تازه با سایتتون آشنا شدم
    من ۳۴ سالمه وحدود۲ساله کف دست و پام دچار پسوریازیس شده متخصص پوست رفتم یه پماد ترکیبی بهم داد هروقت استفاده میکنم خوبه علائم از بین می‌ره ولی بعداز چند روز دوباره برمیگرده دیگه نمی‌دونم چیکار کنم

  28. زهره احمدآبادی گفت:

    این دارو ها رو از کجا باید تهیه کنیم

  29. احمد گفت:

    سلام
    من در قسمت ساق پا مبتلا بودم و به یه طب سنتی در شهر کردستان بانه مراجعه کردم و ابتدا مزاج من رو مشخص کردند و 2تا شربت گیاهی دادند و پماد که حدود 2ماه استفاده کردم
    کل پسو از بین رفت و واقعا تا آخر عمر از اون آقا سپاسگذارم الان سه ماهه نجات پیدا کردم و واقعا خوشحال هستم که زود درمان را شروع کردم
    و اون دکتر طب سنتی خیلی این چیزهای بالا را هم گفت و من رعایت کردم راست میگفت من چند روز بعد از خوردن ماهی با دوغ اینطور شدم
    ولی یه نفر از همشهریام متاسفانه 10ساله مبتلاست و درمان هم نکرده الان دست وپا و گردن و کمر و تمام بدنش درگیر بیماریه
    و تازگی تبریز رفته بود پماد گوگرد براش نوشته بود خوب نشد بدتر هم شد
    پیشنهاد دادم به بانه بره ولی اعتقادی به رژیم غذایی و طب سنتی نداره!

  30. رضا گفت:

    سلام، لطفا اگه میشه اسم و ادرس طبیبتون رو بفرستید که ما هم استفاده کنیم.ممنون

  31. رضا گفت:

    ازتون خواهش میکنم آدرس ایمیل احمد که این نظر رو داده، بهم بدین که بتونم ازش چند تا سوال بپرسم، ممنون

  32. رضا گفت:

    اگه واقعا قصدتون مشاوره رایگان و خدمت به مردمه ، این ایمیل احمد رو به من بدین تا چند تا سوال ازش درباره طب سنتی که رفته بپرسم

  33. مهرسا گفت:

    سلام وقتتون بخیر. من حدود ده سال میشه که این بیماری را پشت گردنم دارم و همیشه با پماد هیدروکورتیزن فقط برا مدتی میره دوباره برمیگرده. الان حدود یک سال هم میشه که به بیماری ام اس ملتلا شدم. لطفا راهنماییم کنید که چی استفاده کنم اخه هم این بیماری و هم ام اس مربوط به بیماری های خودایمنی هستن

  34. بهزاد گفت:

    سلام، وقت بخیر،از طریق زالو درمانی میشه که پاسخ خیلی خوبی برای درمان گرفت در صورتی که حتما رژیم غذایی طب سنتی مطرح میکند هم رعایت شود یعنی هر دو بصورت مکمل و متمم می باشد اگر که هر دو رعایت کنیم می تونم قول بدم که نتیجه ضد درصدی میده.

  35. محسن گفت:

    باسلام
    تجربه های من :
    قند فقط یک عدد با چای
    پرتغال و نارنگی به شدت ممنوع
    لیمو ترش به صورت کامل نه فقط آب آن روزی یک عدد
    آجیل بوداده به شدت ممنوع
    روغن حیوانی و روغن جامد به شدت ممنوع
    خواب نیمروزی واجب
    6 تا 7 ساعت خواب مداوم شب با بیدارشدن بصورت طبیعی نه زنگ ساعت
    یک ساعت قبل از خواب کار کردن با موبایل و اینترنت و فضای مجازی ممنوع
    مطالعه آرامبخش قبل از خواب در حال نیمه خوابیده
    روزی یک وعده غذایی فقط پنیر با خیار( خیار سبز نه خربزه ) باشد چون ما یزدی ها به خربزه میگیم خیار و به خیار میگیم خیار سبز
    شمردن لقمه ها و یا قاشق غذا یا نشان گذاری با تکه نان در حد 20 عدد و بیشتر نخوردن
    نخوردن مایعات همراه و دوساعت بعد از غذا
    دویدن در حد 5 دقیقه بعد از غذا و 5 دقیقه هم پیاده روی در داخل ساختمان
    نماز اول وقت
    قطع احساسات و افکار منفی حتی اگر واقعیت داشته باشد مثل خاموش کردن شعله کوچک آتش که در حال گسترش است و انتقال احساس و فکرمنفی به خدا و از خدا کمک خواستن
    شکر گزاری به ان چه که داریم
    موقع فکر منفی و احساس منفی قطع آن و دوبار نفس عمیق و اکسیژن گیری
    ساعت 11 شب دیرتر نخوابیدن
    نخوابیدن 1 ساعت و نیم بعد از غذا
    روزی پنج دقیقه خواندن جوک از اینترنت
    بعد از هر نماز 5 دقیقه مطالعه و تحقیق خودسازی و عیب های شخصی مثل غرور – حسد – طمع – کینه ….

  36. محسن گفت:

    تخم مرغ فقط آب پز
    سوسیس کالباس ساندویچ پیتزا ممنوع
    سرخ کردنی ممنوع
    هویج و کاهو و گشنیز عالی
    ریحان تره نعنا تلخون ممنوع
    پیاز ممنوع
    موقع وضو مسواک نظافت حلق و بینی
    حمام و شستشوی مواضع پسوریازیس یک روز درمیان
    بعد از حمام خشک کردن گوش با دستمال کاغذی و سپس سشوار
    روغن فقط کلزا و بصورت مایع

  37. هادی گفت:

    سلام‌آقای دکتر
    بنده ۴ساله درگیرم
    با بعضی درمانهای سنتی پیگیری کردم و به جواب نرسیدم
    سر زانوها آرنج و پوست سرم درگیر شده..و عجیب داره پیشروی میکنه….
    میشه راهنماییم کنید.
    ممنون

  38. Me گفت:

    سلام چطوری میشه مشاوره گرفت

  39. مینا گفت:

    سلام آقای دکتر ما خانوادگی پسو داریم مادرم هم مبتلا به وگنر شد و پنج سال باهاش درگیر بوده و به از دوره ای دیالیز و نارسایی کبد فوت کردند متاسفاه.الان حدود یم ماه ونیم که پلک بالا و پایین چشمم دچار پوسته ریزی شده . روی ناحیه دیکر از پوست صورتم هم بصورت لک ایجاد شده یک ساله درگیر حساسیت شدید تنفسی و آبریزش شدید و عطسه های مداوم هستم .دکتر آلرژی گفت پسو ندارم ولی خودم تقریبا مطمینم هست ولی اطراف چشمم م خیلی اذیتم میکنه چکار کنم؟

  40. مینا گفت:

    با سلام من خانمی 33 ساله هستم و بدلیل لک کوچک پوستی در ناحیه صورت به متخصص پوست مراجعه کردم و گفت درماتیت ساده است ولی خودم به شدت نگرانم چون در خانواده مادری بنده پسوریازیس ارثی هست و همه دارند و مادرم مبتلا به بیماری خودایمنی وگنر شد و بدلیل نارسایی کلیه دیالیز میشد و سال فوت کردند.خدا همه رفتگان رو بیامرزه. الان مدت یک سال که مبتلا به آلرژی شدید تنفسی با غلایم عطسه های مکرر و ابریزش بینی شدید هستم مدت دو ماه که اطاف چشم و روی پلک هام پوسته ریزی و خارش دارم به شدت اعتماد به نفسم رو تحت تاثیر قرار داده دوباره به متخصص آلرژی مراجعه کردم و گفت پسو نیست ولی نمیدونه چیه و هیدورو کورتیزون چشمی استفاده کنم.که باعث تاری دیدم شده واون زخم ها خوب نشده…تو رو خدا کمکم کنین زخم ها خیلی ظاهر بدی به چشم هام داده با این که مدام آبرسان میزنم اصلا فایده نداره لک های دیگری هم روی صورتم داره درمیاد .

  41. رامین گفت:

    دوستان نخارید دست نزنید خودش میره تا دیدید میخوادتشکیل شه زود تریامسینولون ان ان بزنید پماد هست

دیدگاهتان را بنویسید