11 خواص سیر، نابودی سرطان و درمان مشکلات مغزی + روش مصرف
گیاه سیر را بهتر بشناسید
استفاده فراوان از خواص سیر در قرن های گذشته:
سیر و پیاز از قدیمی ترین گیاهانی است که بشر شـناخته و مصرف می کرده است و در مصر و چین شاید قرن ها قبل از ثبت تاریخ نیز کاشته می شده است. تعداد زیادي نمونه هاي سیر در قبر توتان خامن Tutankhamen در مصر یافت شده است که از آثار تاریخی 1358 قبل از میلاد مسیح می باشد.
قوم اسرائیل، زمانی که از مصر به ارض موعود کوچ می کردند از دوري و در اختیار نداشتن تعدادي از میوه ها و سبزي ها از جمله سیر شکوه داشتند و در تورات آمده است که ما به یاد می آوریم ماهی ها را که در مصر میخوردیم همچنین خیارها،خربزه ها، تره، پیاز وسیر را.
در روزگاران گذشته خواص شفا بخش متعددي به سیر نسبت داده می شده است و سیر برای تقویت معده، ضدعفونی، معالجه آسم و سرفه و برونشیت و معالجه صرع، روماتیسم و جذام و سرماخوردگی تجویز می شده است. ضمنا از دوا هاي ضدکرم و نرم کننده سـینه هم به شـمار می رفته است.
جالب است بدانید که در قرن اخیر در سال 1916 در جریان جنگ هاي اول جهانی، ارتش انگلیس از سیر به عنوان ضد عفونی کننده در التیام زخم هاي سربازان استفاده وسیعی می کرده است!
طبیعت سیر:
سیر از نظر طبیعت طبق نظر حکماي طب سنتی خیلی گرم و خشک است.
حرارت سیر شبیه حرارت غریزی است و سیر وحشی و سیر صحرایی از سیر مزروع گرم تر و خشک تر هستند.
مروری کلی بر خواص سیر در طب سنتی
🔹 چینی هاي قدیم سیر را به عنوان تقویت کننده احشا و تصفیه کننده و به عنوان عاملی که براي طحال مفید است مورد توجه قرار می دادند. و سیر را به عنوان ماده مسکن و آرام بخش براي معده و کلیه می شناختند و معتقد بودند که در مورد مسمومیت هاي غذایی سیر به عنوان تریاق و ضد سم اثر بسیار نیکویی دارد.
🔹 براي معالجه سرماخوردگی و التهاب هاي زکامی بینی و درضعف هاي ناشی از آفتاب زدگی می خوردند. آنها سیر را در روغن له می کردند و روي آبسه ها و محل نیش حشرات و مار و عقرب می گذاردند. دو دانشـمند معروف Cavallito و Bailey در سـیر (آلیسین) را یافتند که روغن بی رنگی است و خاصـیت بازدارنده رشـد باکتري روي باکتري هاي گرام پوزیـتیو و گرام نگـاتیو دارد.
🔹 سیر فشارخون بالا را پایین می آورد و موجب اتساع شریان ها و رفع تصلب شریان ها می شود.
🔹 سیر براي تصـفیه آواز، حلق، نفس تنگی، فراموشی، فلـج، لقوه، رعشه و بیشتر بیماری هـاي عصبی مفید است. دردهـاي مفاصل،سیاتیک، نقرس، درد لگن خاصره و امثال اینها را تسکین می دهد. و براي قطع اخلاط غلیظه، دفع بادهاي معده، خارج ساختن زالوي در حلق مانده، براي نابودی اقسام کرم معده و کرم کدو مفید است.
🔹 در سرد مزاجان براي تقویت نیروي جنسی و افزایش تولید اسپرم نافع است. در گرم مزاجان هم تشنگی ایجاد می نماید و براي تب هاي کهنه، زخم هاي ریه، درد معده، قطره قطره ادرار کردن، درخشانی رنگ چهره و تحلیل ورم ها و خرد کردن سنگ کلیه مفید است.
🔸 استمرار در خوردن آن موجب ریختن موي سفید و روییدن موي سیاه است.
👇 با 11 مورد از بهترین خواص سیر آشنا شوید 👇
1) درمان ناراحتی های مغز با خواص سیر
روزی دکتر گاراگزي به مقاله اي در یک مجله پزشکی چینی به نام Journal Medical Chinese برخورد و در این مقاله دید که پزشکان چینی در ایالت چانگشا به علت نداشتن امکانات و بودجه براي خرید و تدارك یک نوع آنتی بیوتیک به نام آمفو تري سین از کاربرد یک روش قدیمی مرسوم در چین استفاده کرده و به جاي آنتی بیوتیک مذکور، براي معالجه بیماران مغزی داراي عفونت شدید ناشی از مننژیت، سـیر به صورت خوراکی و تزریقی مصـرف کرده انـد. از 16 بیمـاري که به این طریق مداوا شده اند و سیر به آنها داده شده بود، یازده مورد جان سالم بدر بردند وشفا یافتند؛
یعنی اثر شفابخشی سیر در این بیماري شدید مغزی حدود 68 درصد بوده است.
درحقیقت در دوران قبلا ازکشف آنتی بیوتیک سـیر داروي انتخابی پزشـکان بر ضـدسل بوده است.
پس از چند قرن مدیر یک موسسه بزرگ درمانی سل در دابلین نتایج بسـیار درخشانی از مصـرف سیر به صورت خوراکی، بخور و مالیدن به سینه چون مرهم در معـالجه سـل به دست آورد و در همان اوان در شهر نیویورك یـک پزشـک معروف بیمه، کاربرد 54 نـوع روش مختلف معالجه سل را مقایسه نمود و نتیجه گرفت که معالجه با سیر از سایر روش ها موفقیت آمیز تر بوده است.
2) با خواص سیر و لاغر شوید
به دلایل زیر است که اگر می خواهید لاغر شوید باید سراغ سیر بروید؛
🔶 خواص سیر باعث کاهش اشتها می شود.
🔶 با مصرف سیر باعث بالا رفتن متابولیسم و سوخت و ساز بدن خود می شوید.
🔶 خاصیت آنتی اکسیدانی سیر باعث کاهش وزن می شود.
🔶 آلیسین موجود در سیر خودش عاملی برای لاغری است.
🔶 مصرف سیر خودش عاملی برای سوختن و مصرف کالری است که به روند لاغری کمک می کند.
حالا باز هم اگر به خواص سیر برای لاغری اعتقادی ندارید، سیر مصرف نکنید.😊😊
✔ ترکیب سیر و لیمو برای لاغری عالی است
خواص سیر و لیمو ترکیبی به شدت چربی سوز هستند و شما با مصرف ترکیب زیر در طول ۱ ماه هر شب پیش از خواب میل کنید و بعد از یک ماه شاهد کاهش وزن چندکیلویی باشید!!
1 عدد سیر تازه را له کنید و با 1 قاشق از عسل و یک عدد لیموی تازه در لیوانی از آب داغ حل نمایید.
راه آسان تر آن است که؛
1 سیر را به همراه لیمو ترش حل کنید و هر روز صبح ناشتا بخورید تا پس از 2هفته کاهش وزن خود را مشاهده نمایید.
3) خواص سیر، دشمنی برای سرطان ها
مصرف سیر تازه در رژیم غذایی انسان در یک آزمایش موجب شده است که سرطان هاي پستان بهبود یابد. در این مورد کارشناسان این شفابخشـی را مدیون ماده Allicin موجود در گیاه سیر می دانند. دانشمندان ژاپنی در آزمایش هاي متعددي با کمال تعجب مشاهده کرده اند که سیر و یا عصاره سیر به عنوان یک ضد اکسید کننده قوي در بدن انسان عمل می کند.
هر چقدر بیشتر سیر بخوریم احتمال سرطان کمتر می شود؟!
این تصور و فکر که هرکس سیر بیشتري بخورد قابلیت دفـاع بدنش در برابر سرطان بیشتر می شود از مقایسه بین ساکنین دو شهر چینی در ایالت شاندونگ سرچشمه گرفته است.
ساکنین یکی از این دو شهر یعنی مردم شهر گنگشان هر روز در حدود 20 گرم سیر با غذاي خود می خوردند (یعنی در حدود 7 دنده سیر) و نرخ ابتلاي به سرطان هاضمه در آنها 45 /3 در هر صد هزار نفر است و در نزدیکی این شهر در شهر دیگري به نـام کیکسیا ساکنین شهر توجهی به خوردن سیر ندارند و به ندرت با غذاي خود سیر می خورنـد. مردم این شهر با نرخ 40 در هر صد هزار نفر مبتلا به سرطان هاضمه شـده و می میرنـد. یعنی ساکنین شهري که سیر نمی خوردند حدود 12 برابر بیشتر در معرض خطر سرطان هاضمه قرار داشتند.
4) خواص سیر و تنظیم فشار خون
تمامی خواص سیر به ترکیبات سولفوری آن بر می گردد که شامل دی سولفید، تری سولفیو و آلیسین می باشد.
فشار خون زمانی حاصل می شود که آنزیم آنژیوتانسین ترشح و تولید می شود و در نتیجه فشار خون بالا می رود. عموما برای کنترل فشار خون دارو هایی تجویز می شود که میزان ACE (آنژیوتانسین) را کم کند.
از خواص سیر برای فشارخون آن است که این گیاه دارای گاما گلوتامیل سیستئین می باشد که یک مهار کننده طبیعی ACE است. این ماده که در شیر هم وجود دارد، همراه با آلیسین، موجب انسداد شریان های ورودی می گردد.
مصرف ۴ گرم از سیر که حاوی ۱ درصد آلیسین می باشد، برای کنترل فشار خون خیلی مناسب است.
مکمل هایی برای سیر وجود دارد که برخی از آنها عبارتند از روغن سیر و پودر سیر که آنها هم دارای مقادیر مشخصی از آلیسین می باشند.
5) سیر، دارویی برای بهبود مشکلات ریوی
دکتر Ziment که خود کارشناس دارو شناسی معروفی است اسـتدلال می کند که سیر همان کاري را انجام می دهد که دارو هاي ضـد احتقـان و سینه اي تجارتی انجام می دهند البته بدون عوارض جانبی. و خاصیت تندي سـیر معده را تحریک کرده و موجب می شود که ریه ها ترشح کنند و باعث رقیق شدن بلغم و اخلاط وخروج آنها گردند.
دکتر زیمنت معتقد است؛ مصرف مرتب سیر باعث پیشگیري برونشـیت هاي مزمن می شود زیرا سیر می تواند اخلاط رقیق شده را به طور منظم دفع کند.
پزشـکان لهسـتانی از عصاره سیر براي معالجه کودکانی که از ناراحتی هاي مکرر برونشیت هاي حاد و مزمن و همچنین آسم برونشیتی رنج می برند استفاده می کنند.
6) سیر دارویی برای بیماری های قلبی
درسال1987 آقايLau Benjamin Dr و همکارانش در دانشگاه کالیفرنیا نتایج درخشانی از مصـرف کردن Kyolic (عصاره سـیر که با روش ژاپنی تهیه می شود) به دست آورده انـد.
درگزارش آمده اسـت که اگر روزي یک گرم از عصاره فوق (این یک گرم عصاره از حدود 30 گرم با حدود نه دنده متوسط سیر گرفته می شود) خورده شود مقدار زیادي کلسترول یا به عبارت صحیح تر جزء LDL کلسترول خون و تري گلیسرید کاهش می یابد. در گزارش پزشک فوق آمده است در آزمایشی که او کرده این رژیم درحدود 70 -60 درصد مقدار LDL کلسترول را کاهش داده است و قسمت مفید کلسترول یعنی HDL افزایش پیدا کرده است.
جنبه جالب آزمایش هاي فوق این است که در چند ماه اول که رژیم سـیر طبق این دسـتور گرفته می شود مقدار کلسترول بالا می رود ولی پس از آن در مدت 6 -4 ماه کاهش می یابد. لذا عجله نداشته باشید.
7) خواص سیر و کاهش فشار خون
از قرن ها پیش سـیر به عنوان داروي مؤثر براي کاهش فشار خون شناخته شده است.
در امریکا ابتدا در سال 1921 دانشمندان ازسیر به عنوان ماده ضد فشار خون بالا استفاده کردند.
سیر فشارخون را در جانوران آزمایشگاهی کاهش می دهد. در مورد کاهش فشار خون انسان نیز تجربیات متعددي این خاصـیت را نشان داده است. این آزمایش ها در مجله پزشکی انگلیسی به نـام Lancet گزارش شـده است و همینطور در مطالعات کلینیکی متعددي در روسیه و بلغارستان هم ثابت شده است.
8) کبدی سالم با خواص سیر
همانطور که دانستید سیر یک آنتی اکسیدان بسیار قدرتمند است زیرا دارای آلیسین است که یک ترکیب سولفوری می باشد و با مهار رادیدکال های آزاد از سرطان کبد جلوگیری می کند.
در حقیقت خواص سیر برای کبد بدین شکل است که از رشد سلول های سرطانی پیشگیری می کند و موجب مرگ سلول های سرطانی می شود.
محل ذخیره کلسترول ها کبد است و خوردن سیر موجب کاهش کلسترول بد (LDL) می گردد ولی باید دانست که اثر چندانی بر کلسترول خوب (HDL) ندارد.
تری گلیسیرید هم یکی از مهم ترین عوامل خطر قلبی می باشد که البته مصرف سیر اثر چندانی روی آن نخواهد داشت.
دفع سموم از بدن از اساسی ترین خواص سیر برای کبد است. آلیسین، سلنیوم و ویتامین C همه اینها موادی هستند که خاصیت آنتی اکسیدانی سیر را بالا می برند و به دفع سموم شیمیایی از کبد کمک قابل توجهی می کنند.
البته متاسفانه درباره درمان کبد چرب با سیر هنوز اطلاعات کافی در دسترس نیست.
9) خواص سیر و تقویت سلامت قلب
اگر بهطور مداوم و منظم سیر بخورید مطمئنا میتوانید از ترومبوامبولیسم (لختهشدن خون در رگها) جلوگیری کنید. ترکیبات موجود در سیر، لختههای خون را با کاهش مواجه می کند و باعث تقویت جریان خون می شود. سیر یک محافظ قوی برای قلب به حساب می آید و نمیگذارد شما دچار بیماری هایی همچون فشار خون، تصلب شریان، لختهشدن خون، چربی خون و … بشوید.
10) خواص سیر و هضم آسان غذا
در صورتی که سیر خام را به رژیم غذایی روزانه خود اضافه کنید، یعنی با مشکلات گوارشی خداحافظی کرده اید. خواص سیر به عملکرد بهنجار رودهها کمک خوبی میکند و موجب هضم آسان تر غذاها میشود. حتی سیر التهاب ها و یا سوزش سر معده را هم درمان می کند.
11) پیشگیری از آکنه ها
اگر سیر را به همراه موادی مثل عسل، زردچوبه و خامه مصرف کنید، میتوانید زخم های آکنه ای را بهبود ببخشید و جلوی ایجاد آکنه را بگیرید. خواص سیر برای پوست صورت به عنوان یک تمیز کننده ی قوی و مادهای آنتیبیوتیک است که جلوی خیلی از مشکلات پوستی را میگیرد. مثلا میتواند جوشهای پوستی، تاولهای تبخالی ، و صدفک (پسوریازیس) را نابود کند. همچنین در محافظت از پوست در برابر اشعهی ماورا بنفش، ساخت سلول های پوستی و به تاخیر انداختن پیری پوست کمک خیلی خوبی میکند.
6 راه حل راحت و مطمئن برای از بین بردن بوی بد سیر
موضوع مهم دیگري که جنبه اجتماعی آن بیشتر از جنبه هاي بهداشتی آن مورد توجه است، بوي سیر است که از دهان اشخاصی که سیر می خورند خارج می شود. و در 50 سال قبل بین دانشـمندان متجدد غـذا درمانی و از ده هـا قرن پیش بیـن حکماي طب سنتی همیشه این بحث مطرح بـوده که چطـور بـوي سـیر را که بـا تنفس پخش می شود مرتفع سازند؟؟
1) عده اي توصیه می کنند که با خوردن یک فنجان قهوه غلیظ بوي سیر از دهان خیلی کم می شود.
2) برخی هم خوردن کمی عسل طبیعی با ماست و یا یک گیلاس شیر را تجویز می کنند.
3) عده ای دیگر خوردن جوانه هاي میخک(ادویه مناطق گرمسیري) را توصیه می نمایند.
4) دستوري که خیلی معمول و راحت است جویدن مقداري سبزی جعفري است زیرا ماده کلروفیل جعفري بوي سیر را از بین می برد.
5) سیب بخورید
6) چای خشک را بجوید
حتما مطالعه کنید 👈👈 چای بخوریم یا خیر (فواید و مضرات چای)
اگر می خواهید بوی بد سیر را از روی دست های خود از بین ببرید می توانید نسخه های زیر را عملی کنید؛
* دستان خود را با لیموترش بشویید.
* دستان خود را با آبی سرد به همراه نمک بشویید و چند بار تکرار کنید و در آخر هم با آبی گرم به همراه صابون دستان خود را بشویید.
روش مصرف سیر
شاید خوردن سیر خام چندان خوشآیند نباشد، اما برای مهار و نابودی میکروبها موثر است. شاید این سوال برای شما پیش آمده باشد که بهترین روش مصرف سیر چیست؟
در ابتدا توصیه میکنیم که از جویدن، قورت دادن و بلع یک حبه کامل سیر اجتناب کنید. بلع یک حبه سیر میتواند باعث گیر کردن آن در گلوی شما شود. برای مصرف سیر خام میتوانید روشهای زیر را امتحان کنید.
1️⃣ نگینی کردن سیر
میتوانید سیر را به اندازه قرص خرد کرده و آن را با نوشیدنی مورد نظر خود قورت دهید. و یا در غذای خود بریزید مثلا در املت یا مرغ که مزه آن را خیلی جالب می کند.
نکته: برای کاهش طعم سیر میتوانید از اسموتی، میلک شیک یا دوغ کفیر استفاده کنید.
مصرف سیر نگینی شده بهترین روش مصرف سیر است.
2️⃣ له کردن سیر
این روش در واقع از روشهای خوردن سیر محسوب نمیشود، اما برای بهبود عفونتهای گلو، گوش و دهان بسیار موثر است. بدین منظور یک حبه کامل سیر را میان دندانهای آسیابی خود قرار دهید و به آرامی سیر را فشار دهید تا کمی شکافته و ترک بخورد. آن را به هیچ وجه نجوید. این له کردن باعث فعال شدن آلیسین موجود در سیر میشود. حدود یک دقیقه سیر را در دهان نگه داشته و سپس آن را درآورید.
3️⃣ سیر به همراه نان تست
سیر را کاملا له کرده و آن را به همراه ۲ قاشق چایخوری کره آب شده، روی نان تست بمالید و میل کنید.
4️⃣ مصرف سیر ترشی
واقعا این ترشی مزه جالبی دارد حتما پیشنهاد میکنم یکبار با غذا میل کنید بسیار میچسبد😋
عوارض و مضرات سیر
درعین حال که سیر داراي این همه خواص مؤثر و مفیدي است ولی هر شخصی از ساختمان فیزیولوژي خاصی در بدن خودش برخوردار است که در نتیجه مصرف سیر مطلقا برای همه نمی تواند مفید باشد و باید طبق ضوابط مصرف شود.
بدن اشخاص گرم مزاج از خوردن سیر آزرده می شود و حتی در بعضی ها ایجاد سردرد می کند و بعضی اشخاص که داراي فشارخون پایین هسـتند نمی توانند سیر بخورند.
خطراتی که افراط در مصرف سیر به وجود می آورد عبارتند از؛
🛑 تهدیدی برای کبد
هر چند که سیر مملو از آنتی اکسیدان می باشد، ولی بر اساس نتایج به دست آمده ی پژوهشگران هندی، اگر سیر بیش از حد معمول مصرف شود میتواند منجر به مسمومیت کبد شود.
🛑 سردرد
سیر، خصوصا هنگامی که به شکل خام خورده شود، میتواند ننجر به تحریک میگرن بشود. هر چند که سیر مستقیما موجب سردرد های میگرنی نمیگردد، ولی باعث فعال شدن فرآیندی میشود که مسئول ایجاد س ردرد های میگرنی می باشد.
🛑 اسهال
اگر سیر را با معده خالی مصرف کنید خطر اسهال را به همراه دارد. سیر به این خاطر که موجب باد شکم می شود، لذا امکان دارد که باعث اسهال هم بشود.
🛑 پایین آمدن شدید فشارخون
اگر در حال مصرف داروهای فشار خون هستید پس بهتر است سراغ سیر نروید زیرا موجب کاهش شدید فشارخون می شود.
🛑 عوارض جانبی در دوران بارداری
استفاده بیش از اندازه سیر در دوران بارداری ممکن است باعث القای زایمان بشود؛ که این مسئله اصلا خوب نیست. همچنین مصرف سیر هنگام شیردهی هم توصیه نمیشود.
🛑 سوزش معده، حالت تهوع و استفراغ
🛑 تعریق بیش از اندازه بدن
🛑 سرگیجه
🛑 اگزما و یا جوش
🛑 مشکلات معدوی
سوالات و پیشنهادات خود را با ما در مجموعه اکسیرطب در میان بگذارید … .
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
چه میکنه این سیررررررررررر
واقعا هر کی سیر بخوره توی بالا رفتن قدرت بدنش خیلی موثره
و یکی از درمان های ویژه سرماخوردگی بنطرم هست