خواص بومادران، ضد التهابی فوق العاده برای درمان بیماری های مختلف
[vc_row][vc_column][vc_message style=”square” message_box_color=”peacoc” icon_type=”openiconic” icon_openiconic=”vc-oi vc-oi-ok”]
گیاه بومادران یک ضد التهاب بسیار قدرتمند است، از خواص بومادران می توان به درمانگری بیماری های مختلف همچون عفونت سینه برای زنان، آسم، سوختگی، زخم ها و حتی درمان استرس اشاره نمود.
[/vc_message][vc_column_text]
آشنایی با گیاه بومادران:
نام علمی: Achillea millefolium
از تیره گیاهان: Asteraceae
منشاء آن: بومی برای نیمکره شمالی زمین.
قسمت هایی که خواص دارویی دارد: سرشاخه های گلدار و برگ ها. شاخه برگ دار و بعضی اوقات گل ها به تنهایی هم مورد استفاده واقع می شوند.
ترکیبات شیمیایی گیاه بومداران: معطر است و دارای اسانس، اینولین و کمی تانن است و در کشورهای نواحی اروپای به عنوان یک دارو برای قطع تب مورد استفاده قرار می گیرد.
همچنین باید بدانید که سرشاخه های گلدار بومداران دارای اسانس نوعی هتروزید مولد اسید سیانیدریک، گلکو آلکالوئیدی با نام آکی لئن، اینولین، مواد چرب مومی، فیتوسترول، تانن، اسید آکونی تیک ( اسید آکی لنیک ) و ….. می باشد.
گياه بومادران اصالتا برای اروپا و آسياي غربي می باشد و همانطور که گذشت به صورت سنتي به عنوان مرهمی براي زخم ها استفاده مي شده است. اين گياه در آلمان و کشورهاي اروپاي شمالي هم بسیار مورد استفاده بوده است و همچنین از قديم الايام در طب سنتي ايران نیز مورد استفاده قرار مي گرفته. امروزه نيز مي توانيد بومادران را از عطاري ها و فروشگاه هاي گياهان دارويي به آسانی تهيه فرمایید.
تاریخچه ای از گیاه بومادران
* قدمت استفاده از گیاه بومادران برمی گردد به دوران باستان و جنگ های تروا.
* در افسانه ها اینگونه گفته شده است که آشیل از بومادران برای درمان زخم سربازان استفاده می کرده و این گیاه به یک “گیاه نظامی” نیز شهرت دارد.
* در تمدن و کشوذ چین به عنوان نماد خوش شانسی محسوب می شود.
* در کشور انگلیس مردم برای پیدا کردن روشن بینی و بصیرت، از برگ بومادران استفاده می کردند و بر روی چشم خود می گذاشتند.
* همچنین کشاورزان برای بهبود کیفیت خاک و دفع حشرات از آن بهره می بردند.
* خیلی جالب است که در قرن هفدهم میلادی این گیاه از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار بوده است و از برگ های آن همانند اسفناج در غذاها استفاده می شده است هرچند امروز کمتر از گذشته شناخته شده است.
چگونه خودمان بومادران کاشته و تولید کنیم؟
توجه داشته باشید بومادران براي رويش بايد به خوبي آبياري شود و در جايي قرار بگيرد که نور خورشيد کاملا بر آن بتابد. دانه اين گياه بايد در فصل بهار کاشته شود. تکثير آن هم از طريق ريشه صورت مي پذیرد و بهترين فصل براي اين کار، بهار و پاييز توصیه می شود. جالب است بدانید رشد این گیاه از سرعت بالایی برخوردار است. برای برداشت هم فصل تابستان مناسب است که برگ ها و قسمت هاي ديگر گياه را می توانید به خوبی برداشت نمایید و به محض گل دادن گياه هم گل آن را برداشت کنيد.
خواص بومادران برای سلامتی بدن
تقویت سلامت قلب انسان
از خواص بومادران، تقویت سلامت و بهبود ضعف قلبی می باشد. این گیاه به خاطر دارا بودن مواد تلخ عطری و تانن بر روی قلب و اعصاب تاثیرات مناسبی خواهد داشت و بعلاوه در مواردی همچون ضعف قلب، خستگی عمومی، بیماری های عصبی، قلنج های تشنج آور، هیستری و ورم ماهیچه های دل نتایج مفید و قابل توجهی دارد. امروزه محققان به این نتیجه رسیده اند که شیره تازه بومادران در آنزین، خواب رفتگی و احساس گرفتگی ناگهانی عضلات موثر و پرفائده است.
بومادران یک ضد باکتری است
اسانس بومادران فائده ی ضد تورمی و ضد باکتری دارد. به همین خاطر از این اسانس در صنایع بهداشتی – آرایشی و در صنایع دارویی برای تهیه داروهای ضد تورم، پماد ها و کرم های محافظ پوست بهره برداری می شود.
درمانگر التهابات
عصاره بومادران مملو از فلاونوئیدها و ترکیبیاتی هست که موجب خاصیت ضد التهابی و قابض در این گیاه می شوند، همچنین مصرف خوراکی یا استفاده موضعی از آن در جهت کاهش التهاب مفید می باشد.
درمانگر زخم ها
بومادران حاوی خواص ضد درد و منعقد کننده خون می باشد، بعلاوه خوب است بدانید که برای بند آوردن خون، درمان زخم و جلوگیری از عفونت نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
راه حل نابودی اضطراب
پژوهشگران آمریکایی به این نتیجه رسیده اند که عصارهی هیدروالکلی گیاه بومادران دارای در جهت کاهش اضطراب و درمان اختلالات روانی به خوبی عمل میکند.
منظم کردن قاعدگی
در عین حالی که بومادران دارای خاصیت انعقاد خون می باشد، باید حتما به این نکته نیز توجه کرد که بومادران یک گیاه قاعده آور است و موجب تنظیم چرخه قاعدگی می شود.
بهبودی عفونت سینه
یکی از بیماری های شایع در میان بانوان در دوران شیردهی، ورم سینه و عفونت آن است، بومادران با خواص ضد التهابی و ضد دردی که دارد در درمان این مشکل کمک خوبی می کند.
درمان اختلالات گوارشی
بومادران حاوی ترکیبات فلاونوئیدی و خواص ضد اسپاسم می باشد که می تواند به روند بهبودی اختلالات گوارشی از قبیل اسهال، نفخ و گرفتگی عضلات سیستم گوارشی کمک قابل توجهی کند.
کاهش فشار خون
خواص ضد التهابی و ضد اسپاسمی بومادران، موجب باز شدن عروق خونی می گردد و فشار خون را پایین می آورد؛ و به صورت کلی مصرف بومادران باعثبهبود یافتن کیفیت گردش خون در بدن می شود.
درمانی برای آسم
گیاه بومادران دارای خواص ضد التهابی است، پس باعث کاهش التهاب در مجاری تنفسی خواهد شد و علائم بروز آسم را تا حد زیادی کم خواهد کرد.
درمان کچلی سر
ساپونین های طبیعی و اسیدهای چربی که در بومادران وجود دارد برای درمان کچلی سر بسیار مفید فائده می باشد، جالب است بدانید که در گذشته هم از برگ های تازه بومادران برای درمان ریزش مو استفاده می شده.
کم کردن بوی عرق
خواص ضد عفونی کننده و ضد التهابی بومادران برای درمان مشکلات قارچی و بوی بد بدن خیلی موثر است و موجب کاهش بوی بدن می شود.
بهبودی اختلالات خواب
خواص ضد التهابی و ضد اسپاسمی بومادران، باعث آرام بخشی و کم شدن تنش های روحی می شود، عرق بومادران با نابود کردن گرفتگی ها و انقباض به درمان اختلالات خواب کمک خوبی می کند.
بهبودی سوختگی
بومادران جدای از اینکه خاصیت ضد التهابی دارد، حاوی اسیدهای چربی است که برای پوست بدن مفید می باشد و آفتاب سوختگی و یا سوختگی را بهبود می بخشد.
دشمن روماتیسم
نحقیقات انجام شده نشان می دهد که مصرف بومادران در کاهش التهاب مفاصل برای بیماران روماتیسم مفید است، همچنین مصرف بومادران در پیشگیری بروز روماتیسم و دردهای مفصلی نیز موثر است.
درمان مشکلات کلیه
دمنوش بومادران خاصیت ادرارآوری دارد و برای دفع سنگ کلیه تاثیر قابل توجهی دارد، مصرف بومادران سموم مختلف را از بدن خارج کرده و به بهبود عملکرد کلیه ها کمک می کند.
پوست جوان با بومادران
استفاده موضعی از سرشاخه های گلدار بومادران به فرآیند جوانسازی پوست شما کمک خوبی می کند، البته قابل توجه خانم ها، که استفاده موضعی از این گیاه در دوران بارداری و شیردهی اصلا توصیه نمی شود.
همچنین مراقب باشید که هرگز در اطراف چشم نباید از این گیاه استفاده کنید.
برای اطلاعات بیشتر راجع به پوست و مو جذاب حتما مقاله خواص زنجبیل را مطالعه نمایید.
بهبودی ورم
بومادران گیاهی است ضد درد و ضد تورم و استفاده از بومادران به عنوان پماد بر روی محل ورم، برای کاهش ورم مفید است.
درمان تب
بومادران چون دارای خواص ضد التهابی و ضد دردی می باشد، پس به کاهش تب و دمای بدن کمک می کند؛ همچنین بومادران باافزایش تعرق و ادرار، موجب دفع سموم بدن نیز می شود.
بومادران، بلا مانع برای دیابتی ها
اینولینی که در بومادران وجود دارد, یکی از انوع قند است که سطح گلوکز خون را افزایش نمی دهد و به جای آن فروکتوز تولید میی کند، در نتیجه مصرف بومادران برای افراد دیابتی بلامانع خواهد بود.
درمان ضعف بدن
عرق بومادران خاصیت ضد التهاب و ضد اسپاسمی دارد که برای نابودی ضعف در بدن، عضله و خواب رفتن دست و پا مورد استفاده واقع می شود.
تهیه کرم مرطوب کننده بومادران و عسل
تعدادی گل و یا برگ بومادران را با یازده قاشق غذاخوری روغن زیتون ترکیب نمایید به طوری که گل ها به صورت کامل با روغن زیتون پوشانده شود، سپس مخلوط را کمی روی حرارت ملایم گرم کنید و همزمان با پشت قاشق، برگ ها و گل ها را فشار دهید تا عصاره آن با مخلوط ترکیب شود.
حالا به مدت چند ساعت یا یک شب آن را کنار بگذارید. پس از صاف کردن مخلوط، باز هم آن را روی حرارت ملایم قرار داده و 7 برش موم عسل و چند قطره روغن یا اسانس طبیعی مثل رزماری به آن اضافه نمایید و آنرا از روی حرارت بردارید.
خطرات و مضرات بومادران
* مصرف خوراکی بومادران ممکن است گاهی با خواب آلودگی و افزایش ادرار همراه باشد و مصرف موضعی آن گاهی موجب بروز درماتیت تماسی یا تحریک پوستی می شود .
* بومادران دارای ماده کومارین می باشد که موجب رقیق شدن خون می شود و ممکن است با داروهای رقیق کننده خون تداخل داشته باشد.
* از مصرف بومادران در دوران بارداری و شیردهی حتما اجتناب نمایید و قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنید.
* هر چند که در جهت عوارض مصرف این گیاه راجع به کودکان مطالعات زیادی انجام نشده ولی برای احتیاط توصیه می شود از مصرف آن در کودکان خودداری نمایید.
تداخلات دارویی بومادران
⭕ داروی لیتیوم
⭕ داروهایی که برای فشار خون بالاست
⭕ داروهایی که رقیق کننده خون هستند همچون وارفارین
⭕ داروهایی که خواب آور هستند
⭕ داروهای موثر در کاهش اسید معده همچون اومپرازول
طریقه استفاده از بومادران
اول) دم کرده ده تا بیست گرم سرشاخه گلدار یا برگ در نیم لیتر آب و مصرف یک تا سه فنجان در یک روز (این دم کرده به این خاطر که به سرعت فاسد و تیره رنگ می شود باید حتما به مقادیر کم تهیه گردد) پس بهتر آن است که برای هر وعده، دم کرده تازه تهیه کنید.
دوم) شیره تازه بومادران به میزان 50 تا 100 گرم در روز.
سوم) دو قاشق چای خوری از سرشاخه های گلدار را در فنجان آب دم کرده و در یک روز، 3 فنجان از آنرا مصرف کنید.
چهارم) برای استعمال خارجی، از جوشانده 30 تا 60 در هزار سرشاخه های گلدار گیاه برای تهیه لوسیون ها، حمام و همچنین بصورت تنقیه استفاده می شود. شیره تازه گیاه هم برای قراردادن بر روی زخم و جراحات، شکاف و ترک پستان و محل دردناک بواسیر، مفید خواهد بود.همچنین شما می توانید با افزودن 20 گرم اسانس بومادران به 45 گرم پماد کامفره، نوعی پماد برای مالیدن به روی محل دردناک روماتیسم تهیه کنید.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.