8 ایده خلاقانه برای کم خوردن | درمان اعتیاد به غذا خوردن
آیا به غذاخوردن هم معتاد می شویم؟!
منظور از اعتیاد به غذا خوردن ، آن حالت دائمی ولع به مصرف بیش از اندازه مواد غذایی است.
بر اساس مطالعات علمی انجام شده بر روی تغذیه و مواد غذایی، مشخص شده است که : مغز انسان همانطور که به برخی از مواد مخدر اعتیاد پیدا می کند، به مصرف مواد غذایی نیز معتاد میشود و حتی در این آزماش ها مشخص شده که نقاط درگیر مغز در زمان اعتیاد به غذا خوردن، همان نقاط درگیر برای استعمال مواد مخدر است!! بنابراین موضوع اعتیاد به غذاخوردن امر ساده ای نخواهد بود. تغذیه های رایجی که افراد به آنها اعتیاد پیدا می کنند؛ فست فودها و غذاهای آماده، دسرهای پرکالری مثل بستنی و … .
علائم اعتیاد به غذا خوردن
4 علائم اعتیاد به غذا خوردن را در این بخش مطرح می کنیم تا با مدیریت آنها و تنظیم یک برنامه غذایی مناسب، به کم خوردن برسید و لذت کم خوری و سلامتی و تناسب اندام را ان شاء الله درک کنید.
1) حتی وقتی سیر هستید بازهم میل شدیدی به غذا دارید !!
اگر معمولا زمانی که سیر هستید، میل و ولع زیادی به خوردن غذا دارید، به احتمال زیاد شما به غذاخوردن اعتیاد پیدا کرده اید. در حقیقت علت اینکه این پدیده، اعتیاد قلمداد می شود، آن است که بدن برای دریافت انرژی به غذا نیاز ندارد، بلکه این مغز انسان است که به مصرف آنها نیازمند است تا بتواند “دوپامین” آزاد کند که در فرد باعث ایجاد حس لذت و سرخوشی می شود.
2) پس از غذا خوردن احساس گناه می کنید
تا بحال شده است که قصد خوردن کمی غذا را داشته باشید اما هنگامی که شروع به خوردن می کنید، 2برابر یا بیشتر از آن میزان مشخص شده را میل کنید و پس آن از پرخوری خود پشیمان شوید؟! افرادی که به غذا خوردن اعتیاد داشته باشند، اکثر اوقات در همین شرایط سخت قرار دارند و نمی توانند حجم مصرف غذای خود را کنترل کنند و پس از پرخوری، پشیمان میشوند.
3) برای غذا خوردن بهانه های متعدد می آورید
کسانی که به دنبال کم خوردن و کاهش مصرف غذای خود هستند، اگر مرتبا الگوهای تغذیه خود را با بهانه های مختلف زیر پا بگذارند، می تواند نشان دهنده آن باشد که به مصرف غذا وابسته شده اند و باید این مسئله را جدی بگیرند.
4) قایمکی غذا می خورید !!
یکی دیگر از علائم اعتیاد به غذا خوردن، به اصطلاح قایمکی غذا خوردن است که این کار در میان افرادی که تسلطی بر روی خورد و خوراک خود ندارند، رایج است.
✔ درمان اعتیاد به غذا خوردن :
قطعا ترک هر عادتی سخت است اما اگر سلامتی و کاهش وزن می خواهید، بهتر است عادت پرخوری را ترک کنید. این کار با برخی از روان درمانی ها و برنامه های غذایی لاغری آسان تر می شود. در ادامه روش های کم خوردن و کاهش اشتها به شما آموزش داده می شود … .
12 خوراکی خوش مزه که به کم خوردن کمک می کنند
سیب: سیب خیلی کم کالری است و دارای مقداری چربی و فیبر بالایی اند.
دارچین: دارچین ادویه ایست که قند خون را کاهش می دهد و باعث کنترل گرسنگی شما می شود و همچنین چربی های بدن را می سوزاند. مصرف دارچین در کاهش وزن بسیار موثر است.
تخم مرغ: از آنجایی که تخم مرغ غنی شده از پروتئین است، می توانید مدت زیادی را با خوردن آن سیر بمانید. بر اساس تحقیقات علمی؛ مصرف تخم مرغ می تواند تا 36 ساعت، اشتهای شما را به غذا کنترل کند.
شکلات تلخ: یکی از عوامل معروف برای کاهش اشتها و کم خوردن، شکلات تلخ است که میتواند میل شما به مصرف مواد غذایی را کاهش دهد.
موز: یکی از منابع فیبری است و نشاسته بالایی هم دارد که با آن می توانید مدت زیادی در برابر گرسنگی مقاومت کنید.
بادام: فیبر، پروتئین و چربی، همه در همین بادام های کوچک جمع شده اند و شما را سیر نگه می دارند. آنها را در طول رژیم کم خوری خود نوش جان کنید.
عسل: این خوراکی بهشتی باعث کاهش هورمون گرلین میشود و شما را برای مدت زیادی سیر می کند.
زنجبیل: این ادویه ی اصیل، نه تنها باعث کاهش اشتها می شود، بلکه چربی های بدن را هم می سوزاند و با افزایش متابولیسم بدن به شما کمک می کند تا لاغری سریع را تجربه کنید.
چای سبز: آنزیم EGCG چای سبز، افزایش دهنده کولسیستوکینین است تا به این شکل، ما احساس سیری کنیم و کمتر بخوریم. همچنین در چای سبز ماده ای با نام کاتچین وجود دارد که باعث کمک به حرکت گلوکز در سلول های چربی میشود و در نتیجه قند خون را پایین می آورد و باعث لاغر شدن می شود.
گلابی: با گلابی هم می توان به کم خوردن کمک کرد چون کالری و چربی پایینی دارد و فیبر آن بالاست و اشتها را کم می کند.
نخود: فیبر و پروتئین بالا دارد و دیر هضم میشود که بدین شکل حس سیری را در شما باقی می گذارد.
قهوه: نوشیدن قهوه، گرسنگی را کم می کند.
غذاهایی که سرشار از فیبر هستند را بخورید
یکی از راهکار های ساده برای کم خوردن، مصرف مواد غذاییِ سرشار از فیبر است که هضم آنها کند صورت می گیرد و احساس سیری می کنید. نخود، لوبیا، عدس و نخود فرنگی برخی از این مواد غذایی هستند. همچنین بر اساس تحقیقات مشخص شده که این محصولات، 31 درصد بیشتر از غذاهایی که با آنها کالری برابری دارند حس سیری ایجاد می کنند. زمانی که این خوراکی ها را میل می کنید، فیبر در روده تخمیر میشود و در نتیجه اسید های چربی تولید میشود که در بدن احساس سیری ایجاد می کنند.
جالب است بدانید که در صورت مصرف 14 گرم فیبر بالاتر، کالری دریافتی شما 10درصد کم می شود و بدین شکل، به مرور کاهش وزن را هم شاهد خواهید بود.
تغذیه های سرشار از فیبر، عموما دارای مواد مغذی دیگری هم هستند مثل ویتامین، مواد معدنی و آنتی اکسیدان.
چه غذاهایی فیبر بالایی دارند؟!
- سیب
- غلات کامل
- نخود، لوبیا و حبوبات
- بادام
- سبزیجات
- میوه ها
- دانههای چیا
آیا نوشیدن آب، قبل و بعد از غذا برای کم خوری خوب است؟
روان درمانی برای ترک اعتیاد پرخوری
در روان درمانی شناختی، با صحبت کردن با فرد و ریشه یابی پرخوری آن، می توان کمک قابل توجهی به شخص پرخور داشت. در این روش درمانگر باید ابتداء طرز فکر شما را درباره خودتان و محیط افراد خود جویا شود و پس از آن مشکلات و عواملی که باعث این مشکل شده اند را شناسایی کند تا در نتیجه بتواند مبتنی بر طرز فکر خود شخص، راه حل های مناسبی را به او ارائه کند.
اما اگر مشکل شما به حدی جدی نیست که به روان درمانی مراجعه کنید، می توانید با نوشتن عادت های غلط غذایی و تعیین جایگزین برای آنها، این مشکل را تا حد بسیاری کاهش دهید. توجه داشته باشید که اصلی ترین راه درمان پرخوری، خواستن و جدیت شما در این موضوع است، اگر لذت کم خوری، سلامتی و زیبایی بیشتر را می خواهید، با هر مشکلی باید بجنگید.
یکی از موضوعاتی که می تواند به شما کمک کند، ذهن مشغولی به علاقه هایتان است. سعی کنید در طول روز وقت خود را برنامه ریزی کرده و با چیز هایی که به آنها علاقه دارید، آنرا پر کنید تا غذا خوردن مدام در فکر شما نیاید.
✔ برای کم خوردن، استرس را هم باید ریشه کن کنید
تنش و استرس، دشمنی خطرناک برای سلامتی ماست. هنگامی که ما مضطرب میشویم، هورمون کورتیزول در بدن ما افزایش پیدا می کند و اشتهاء ما به غذا بالا می رود و به همین مورد هم ختم نمی شود، زیرا استرس موجب کاهش هورمون پپتید YY هم میشود که این هورمون باعث احساس سیری در بدن می شود.
یکی از روش های کنترل استرس و تنش، مصرف گیاهان دارویی و دمنوش های آنهاست.
امیدواریم مطالب گفته شده برایتان مفید بوده باشد.
سوالات و نظرات خود را با ما در اکسیرطب در میان بگذارید … .
دیدگاهتان را بنویسید