رابطه پیچیده فست فود و افسردگی (بیماری های مغزی در کمین اند!!)
رابطه مستقیم فست فود و افسردگی
پس از آنکه دانشمندان، ارتباط عمیق بین چاقی و افسردگی را کشف کردند، به مرور متوجه رابطه چربی بالا و افسردگی نیز شدند. محققان وقتی به دسته ای از موش ها، چربی بالایی دادند، علائم افسردگی واضحی را در رفتار های موش ها مشاهده کردند و سپس به موش ها، آنتی بیوتیک هایی را خوراندند تا به حالت اول بازگردند. در نتیجه این آزمایش مشخص شد که مصرف غذاهای پرچرب من جمله فست فودها، باعث ایجاد محیط کشتی برای دسته مخصوصی از باکتری ها در روده می شود که این فرآیند، تغییرات عصبی-شیمیایی (neurochemical) را در بدن بوجود می آورد که در نتیجه فرد به افسردگی مبتلا می شود.
تاثیرات مخرب چربی های فست فود روی مغز
در مرحله بعدی این تحقیق، به این سوال می رسیم که چگونه مکانیزم هایی عصبی بر اثر مصرف فست فود به افسردگی افراد منجر می شود؟ دانشمندان به همین منظور دانشمندان مشغول به تحقیق روی مغز حیوانات شدند.
نتیجه این تحقیقات آن بود که دلیل افسردگی حیوانات، بروز اختلالاتی در مسیر پیام رسانی cAMP / PKA هیپوتالاموس می باشد که این موارد هم به علت انباشت اسید های چرب مصرف شده بوده است، یعنی همان فست فودها.
همینجا بود که دانشمندان به وضوح متوجه انتقال اسید های چرب از طریق جریان خون به مغز انسان شدند و مضرات فست فود برای افسردگی را با چشمان خود دیدند.
سرپرست این تحقیق، دکتر جورج بایلی در این باره می گوید:
اساسا در تاریخ علم، برای اولین بار است که تاثیرات یک رژیم غذایی پرچرب بر روی نواحی سیگنالینگ مغز و رابطه مستقیم فست فود و افسردگی مشاهده می شود.
وقتی فهم و درک ما با فست فود زیاد در معرض نابودی قرار می گیرد!!
کدام چربی ها ضرر جدی ای برای بدن دارند؟
توجه داشته باشید که در حقیقت این چربی ها نیستند که این پیامد های مضر را به بار می آورند، زیرا چربی همیشه برای بدن مورد نیاز است. آنچه که سلامت روان انسانها را تهدید می کند، در واقع چربی های مصنوعی ایست که در فست فودها استفاده می شود. مصرف اینگونه مواد غذایی حالت سرخوشی موقتی را برای انسان ایجاد می کند که در آینده به افسردگی منجر می شود. متاسفانه این نوع چربی های مصنوعی، به غیر فست فود ها نیز سرایت کرده و در حال گسترش است، اما در هر حال حجم چربی های مصنوعی در فست فودها در بالاترین حد خود قرار دارد.
در طب سنتی شرقی، شکم را مغز دوم می دانند، لذا به هیج وجه عجیب نیست که فست فود و افسردگی رابطه مستقیمی داشته باشند.
گفته های دکتر بایلی درباره مضرات فست فود برای افسردگی:
بسیاری از ما به علت خوش طعم بودن و سریع آماده شدن فست فودها، این غذاها را زیاد مصرف می کنیم. این موضوع در طولانی مدت باعث بروز خلق و خویی منفی و نامناسب در افراد خواهد شد. اما جالبی ماجرا زمانی است که شما مثلا بی حوصله اید و برای اینکه یک تنوعی ایجاد کنید، سراغ فست فودها می روید، تا به اصطلاح حالی به خودتان دهید، غافل از اینکه همین مواد غذایی بعدا حال شما را بدتر هم می کند.
افسردگی ، آغازی برای بیماری ها من جمله چاقی است
اساسا ناراحتی، ناامیدی، استرس و بی قراری از پیامد های افسردگی هستند و بر اساس آخرین دستاورد های علمی، تاثیر مستقیمی بر روی سلامتی انسان می گذاند. یکی از پیامد های افسردگی، پرخوری و چاقی خواهد بود که اگر کنترل نشود، می تواند به دیابت نوع 2 و مشکلات قلبی-عروقی منجر شود. بنابراین سعی کنید وعده های غذایی خود را هوشمندانه انتخاب کنید و کم تحرکی را کنار گذاشته، پیاده روی و ورزش کنید تا همیشه سالم باشید.
خوشحال می شویم نظرات و سوالات خود را با ما در اکسیرطب در میان بگذارید … .
دیدگاهتان را بنویسید