خواص حنا و فواید اعجاز انگیز این گیاه
معرفی کامل گیاه حنا
گیاه حنا به شکل درختچه است. بلندی درختچه حنا به پنج تا شش متر می رسد و تارهای خار مانندی شاخه های این درختچه را پوشانده است. درختچه حنا دارای گل های خوش بو و سفید رنگی به صورت گروهی است و برگ های آن نوک تیز، بیضی و به طول دو تا سه سانتی متر می باشد. این درختچه بیشتر در مناطق گرمسیری مانند سیستان و بلوچستان و کرمان دیده می شود. محصول این درختچه ها، برگ های حنا می باشند. این برگ ها را دو تا سه مرتبه در سال می چینند و خشک می کنند. زمان چیدن برگ های حنا، از اواسط تابستان تا اواسط پاییز است.
بیماری هایی که در درمان آن ها از خواص حنا بهره می گیرند:
فواید حنا، از دیرباز مورد توجه حکیمان قرار گرفته بود و آن ها برای درمان بیماری های زیادی، استفاده از حنا را به بیماران پیشنهاد می کردند.
- برای دردها و ناراحتی های بیضه، برگ گردو و برگ حنا را به طور مساوی مخلوط کرده و پمادی درست می کنند.
- یکی از مهم ترین خواص حنا، استفاده از فواید آن برای رفع سر درد است. برای درمان سر درد، حنا را با سرکه به سر می مالند.
- برای رشد موی سر، برگ های حنا را له کرده و با آب گشنیز و روغن زیتون ترکیب می کنند و به سر می مالند.
- برگ حنا را دم کرده، آن را برای درمان زخم های دهان، مضمضه می کنند.
- برای درمان بیماری هایی مثل یرقان، سنگ کلیه و سنگ مثانه، سختی دفع ادرار نیز خوردن حنا و یا خوردن آب خیس کرده حنا تجویز شده است.
- برای درمان زخم های مجاری ادرار، سقط جنین و باز شدن عادت ماهانه نیز خوردن حنا را مفید دانسته اند.
- برای رویش ناخن جدید به جای ناخن کج نیز خوب است.
- برای زخم های گوشه ناخن، می توان، برگ های خشک شده حنا را کوبید و از مخلوط آن با پیه، پمادی درست کرد.
- برای جای سوختگی نیز می توان حنا را دم کرد و پوست را با آب آن شست.
- برای رفع عرق بد بوی پا نیز استفاده از حنا مفید است.
استفاده از خواص حنا برای درمان سر درد
یکی از فواید حنا، استفاده از این گیاه دارویی برای رفع سر دردهای شدید می باشد. برای این منظور باید، پنج گرم از گل درختچه حنا را با صد گرم آب و عسل مخلوط کرد و خورد. هم چنین استفاده از این مخلوط برای خشک کردن رطوبت های بدن نیز مفید است.
فواید حنا برای پوست و مو :
در مورد خواص حنا برای پوست و مو زیاد سخن گفته اند. استفاده از حنا یک درمان طبیعی برای تقویت مو و هم چنین جلوگیری از ریزش مو و البته ایجاد درخشندگی در موها به حساب می آید. جالب است بدانید که گذاشتن پماد حنا روی سر نه تنها سبب تقویت مو می شود بلکه دید چشم را نیز تقویت می کند.
یکی از مهم ترین و پر کاربردترین فواید این گیاه با ارزش، خواص حنا برای زیبایی پوست و مو است.
- روغن گل حنا ( مانند روغن گل سرخ تهیه می شود) برای تقویت مو و هم چنین روشنی پوست بسیار مفید است.
- برای درخشندگی موها، می توانید پودر حنا را با آبلیمو و آب مخلوط کنید و روی موهایتان بمالید و بعد از یک ساعت موها را بشویید.
- برای رشد موهایتان می توانید، برگ های حنا را له کرده با آب گشنیز و روغن زیتون مخلوط کنید و به موهایتان بمالید.
- روغن گل حنا ( مانند روغن گل سرخ تهیه می شود) برای تقویت مو و هم چنین روشنی پوست بسیار برای شادابی موها می توانید، برگ حنا را با روغن خردل بجوشانید و به موهایتان بمالید.
- برای نرم شدن موهایتان می توانید، پودر حنا را با ماست و چند قطره آبلیمو مخلوط کرده و روی موهایتان بمالید و بعد از یک ساعت موهایتان را بشویید.
- برای رفع مشکلات پوستی می توانید، گرد برگ حنا را با برگ هلو مخلوط کنید و پمادی درست کنید.
- می توانید ریشه حنا را خشک کرده و آن را به صورت پماد درآورید و از آن برای رفع جوش و کورک سر کودکان استفاده کنید.
خواص حنا برای واژن :
از دیر باز خواص حنا برای دستگاه تناسلی و ناراحتی های مربوط به واژن در بین طبیبان شناخته شده بود و از فواید حنا در این زمینه استفاده می کردند. وجود خواصی مانند آنتی باکتریال بودن، ضد قارچ و آنتی ویروس بودن، ضد اسپاسم بودن در حنا سبب مفید بودن این گیاه در رفع بیماری های مربوط به دستگاه تناسلی می شود. برای استفاده از خواص حنا در درمان عفونت واژن باید، حنا، کندر، مازو، جفت بلوط و نصف فنجان سرکه طبیعی را مانند پمادی روی نوار بهداشتی ریخته و هفته ای یک یا دو بار موقع خواب نوار بهداشتی را روی دهانه واژن قرار دهید.
البته به یاد داشته باشید که حنا خاصیت سقط کنندگی دارد و مصرف آن در طی دوران بارداری و شیردهی مضر است.
استفاده از خواص حنا برای درمان بیماری ها در کشورهای مختلف
کشورهای زیادی در طب سنتی شان از فواید حنا برای درمان بیماری های مختلف استفاده می کنند. فواید و خواص حنا بسیار متنوع و متعدد هستند و از آن ها در حوزه های مختلفی می توان بهره برد.
شبه جزیره مالایا : در این منطقه برای درمان بری بری و سوزش پای ناشی از آن، برگ های تازه ی حنا را له کرده و مانند پماد استفاده می کنند. از این پماد برای درمان نارحتی های پوستی، کورک، جوش و زخم ختنه نیز استفاده می کنند. برای رفع پیله دندان نیز با برگ های حنا جوشانده درست می کنند و آن را قرقره می کنند. هم چنین یکی از خواص حنا، قاعده آور بودن آن است و برای سقط جنین نیز از آن استفاده می شود.
فیلیپین: در این کشور نیز از فواید حنا در طب سنتی استفاده می شود. برای مثال، روغنی را با برگ های حنا درست می کنند و از این روغن برای التیام زخم و رفع خون مردگی استفاده می شود. هم چنین برای جلوگیری از اضافه وزن نیز، برگ های حنا را دم کرده و به شکل دم نوش می خورند. برای درمان و رفع خارش پوست نیز، با میوه های درختچه حنا پماد درست می کنند.
هندوچین : در این کشور برای درمان بیماری یرقان، شوره سر و جذام از برگ های حنا استفاده می شد. هم چنین برای زایمان آسان، حنا را دم کرده و هنگام زایمان به زنان می دادند. برای درمان برونشیت و نرم کردن سینه و هم چنین برای معالجه ترشحات زنان نیز از خواص حنا استفاده می کردند.
اندونزی: در این کشور، برگ های حنا را له کرده و به صورت خمیر در می آورند و برای درمان عفونت های چرکی انگشت و ناخن ها استفاده می کنند.
مضرات حنا
- حنا را برای حلق و ریه مضر دانسته اند و برای رفع این ضرر گفته اند حنا باید با کتیرا استفاده شود.
- گفته اند نباید بیشتر از پنج گرم از حنا را خورد و بیشتر از این مقدار ضرر دارد و حتی مقدار زیاد آن ممکن است باعث هلاکت شود.
- در دوران بارداری و شیر دهی استفاده از حنا مجاز نمی باشد.
- استفاده کردن زیاد از برگ های حنا به عنوان رنگ ممکن است سبب ایجاد آلرژی شود.
دیدگاهتان را بنویسید