خواص باور نکردنی موسیر برای لاغری | برسی مضرات آن
اول کمی خود موسیر را بشناسیم
موسیر گیاهی کوچک و طعم دار می باشد که در آن آنتی اکسیدان و فنول به میزان قابل توجهی مشاهده می گردد؛ بنابراین می توان گفت که موسیر برای کاهش آسیب ها و مضرات ناشی از رادیکال های آزاد و همچنین درمان بیماری های مزمن بسیار مفید می باشد. دو ترکیب بسیار مهم در موسیر وجود دارد که شامل ترکیبات سولفور همچون ترکیب آلیل پروپیل در سولفات (APDS) و ترکیبات فلانوئید ها همچون کورستین می باشند. هم چنین در موسیر به میزان چشم گیری ویتامین C، ویتامین A، ویتامین B6، پتاسیم، فیبر، فولیک اسید، شکر، کربوهیدرات، کلسیم، چربی و آهن وجود دارد. آلومینیوم ها، پپتید ها و انواع پروتئین های مختلفی نیز در این گیاه مغذی مشاهده شده اند. همین امر منجر به افزایش کارایی بالای موسیر برای درمان بیماری ها و تقویت سیستم ایمنی گردیده است.
طبع موسیر:
این گیاه همچنین دارای طعم بسیار خود و بوی نسبتا مطبوعی می باشد. طبع موسیر نیز گرم و خشک است.
⭐️ فواید و خواص موسیر⭐️
✅ افزایش رشد موهای سالم:
خواص موسیر با افزایش میزان خون رسانی موها و هم چنین افزایش گردش خون پوست سر، باعث افزایش رشد مو در افراد می گردد. گوگرد موجود در این گیاه طعم دار مانع از ریزش مو شده و با یکسان سازی بافت موها باعث درخشندگی و براق شدن آن می گردد. اگر این گیاه را همراه با لیمو، عسل و باترمیلک مصرف نمایید، شوره سر نیز درمان خواهد شد.
✅ بهبود عملکرد دستگاه گوارش و هضم غذا:
فیبرهای موجود در خواص موسیر باعث احساس سیری در فرد می گردند. از سوی دیگر با تاثیر بر سلول های دستگاه گوارش باعث تسهیل هضم و جذب می شوند. گیاه موسیر ترشح صفرا را تحریک کرده و افزایش می دهد. این امر باعث راحت تر شدن فرآیند هضم غذا می گردد. این گیاه نسب به سایر گیاهان هم گونه خود نظیر پیاز و سیر مشکل و اختلال کمتری در معده ایجاد می کند؛ بنابراین حتی کسانی که دچار بیماری های معدوی و سیستم گوارش حساس هستند نیز می توانند موسیر پخته شده را به مصرف برسانند. این گیاه همچنین نسبت به سیر و پیاز دارای بوی ملایم تری می باشد.
✅ افزایش کارآیی سیستم گردش خون و کاهش فشار خون:
موسیر دارای مواد مغذی متعددی همچون پتاسیم، آهن و مس می باشد. این مواد مغذی سلول های سازنده ی گلبول های قرمز خون را تحریک کرده و با افزایش میزان تولید این سلول های خونی به بهبود جریان خون بدن کمک می نمایند. از این رو می توان موسیر را برای درمان کم خونی و عوارض ناشی از آن استفاده کرد. همچنین آلیسین موجود در این گیاه می تواند برای کاهش فشار خون مفید باشد. پتاسیم نیز با اتساع رگ های خون به کاهش فشار خون کمک می کند. از سویی کاهش Blood pressure با کاهش احتمال ایجاد لخته در بدن همراه می باشد و به طبع استرس عصبی نیز کاهش خواهد یافت.
✅ پیشگیری از ابتلا به بیماری کلیوی نظیر دیابت:
در گیاه موسیر دو نوع ماده فوتوشیمیایی وجود دارد که دارای خاصیت هیپوگلیسمی هستند. این خاصیت افراد را از ابتلا به دیابت اکتسابی مصون می دارد. همچنین آلویل دیسفلیید موجود در موسیر دارای خاصیت ضد دیابتی می باشد. از سوی دیگر مواد فوتوشیمیایی موجود در موسیر میزان گلوکز خون را کنترل نموده و حساسیت به انسولین را در سطح ثابت و درستی نگه می دارند.
✅ بهبود عملکرد سیستم ایمنی:
سیستم ایمنی بدن سیستمی پیچیده و بسیار حائز اهمیت است که برای ادامه حیات بشر بسیار ضروری است. در صورت کوچکترین آسیب به هر یک از بخش های این سیستم احتمال ابتلا به بیماری های خطرناک وجود دارد. موسیر یکی از گیاهانی است که برای تقویت سیستم ایمنی بسیار مفید می باشد. همچنین ترکیبات گوگردی موجود در این گیاه کوچک به آن خواص آنتی باکتریایی بخشیده و از ابتلا به انواع بیماری های ناشی از باکتری ها جلوگیری می کنند. البته شایان ذکر است که در بروز این بیماری ها، خواص موسیر نمی تواند کارایی همچون داروهای آنتی بیوتیک داشته باشد.
✅ ایجاد ثبات و پایداری عصبی:
گاهی در سطح تعادل هورمون های بدن همچون کورتیزول و هورمون های انتقال دهنده عصبی اختلال ایجاد می شود. این اختلال می تواند ناشی از مصرف محرک ها و داروهای مختلف باشد. از این رو برای جبران ناکارآمدی عصبی تعداد نورون ها افزایش یافته و فرد توانایی خود را در کنترل احساسات همچون استرس از دست می دهد. مواد مغذی موجود در موسیر از این امر جلوگیری کرده و باعث حفظ تعادل سطح هورمون ها می گردند.
✅ کم کردن وزن:
گاهی افراد دچار چاقی مفرط می شوند. این اختلال خود با بیماری های دیگری همچون سرطان، بیماری های قلبی و عروقی و دیابت همراه خواهد بود. موسیر با داشتن کالری پایین باعث احساس سیری در فرد شده و از افزایش وزن جلوگیری می نماید. همچنین شما با استفاده از خواص موسیر ، چربی سوزی مناسبی در بدن انجام می دهید که به کاهش وزن شما کمک می کند.
✅ حفظ شرایط ایده آل استخوان:
ویتامین C و A، فسفر، منیزیم، کلسیم و ویتامین D موجود در خواص موسیر باعث ایجاد چگالی مناسب در پیکر استخوان های دراز و پهن بدن می شوند. از این رو مصرف موسیر در کنار لبنیاتی همچون ماست برای بهبود سلامت استخوان پیشنهاد می شود.
✅ افزایش کارآیی و عملکرد مغز:
مغز به عنوان یکی از ارگان های حیاتی بدن تمامی اعمال و رفتارهای ارگان های مختلف را کنترل می نماید. این ارگان حیاتی برای انجام فعالیت های خود نیاز به مواد مغذی خاصی دارد و کمبود این مواد باعث اختلال در عملکرد آن خواهد شد. ویتامین ها، آمینواسیدها و مواد معدنی موجود در موسیر باعث تامین نیازهای ضروری مغز و در نتیجه افزایش کارآیی آن می گردند. اسید گاما – آمینوباتیک به عنوان یک انتقال دهنده پیام عصبی مهم در سیستم عصبی در ایجاد استراحت ذهنی و عصبی نقش بسزایی دارد. ویتامین های موجود در موسیر علاوه بر تاثیر بر بهبود عملکرد این انتقال دهنده باعث تنظیم ترشحات هورمونی و واکنش های مربوط به آن نیز می گردند.
✅ جلوگیری از بروز سرطان های گوارشی:
همان طور که گفته شد ترکیبات گوگردی در موسیر وجود دارند. این ترکیبات با جلوگیری از رشد تومور ها و پیشگیری از ایجاد اختلال در چرخه تولید سلول های بدن از بروز انواع سرطان های خوش خیم و بدخیم جلوگیری می نمایند. موسیر خام دارای موادمغذی و اثر درمانی بیشتری می باشد؛ از این رو مصرف خام این گیاه طعم دار توصیه می شود اما اگر کسی با مشکلات سیستم گوارشی درگیر است، می تواند موسیر را به صورت پخته شده مصرف کند.
✅ کاهش میزان کلسترول موجود در خون:
با افزایش سن سلول های عروق خونی خاصیت ارتجاعی خود را از دست داده و تمایل به ضخیم شدگی و سفتی پیدا می کنند. اگر علت از دست دادن نرمی رگ ها کلسترول یا چربی بد بدن باشد می تواند باعث بروز بیماری به نام تصلب شرایین شود. از سوی دیگر اگر کلسترول یا چربی در عروق خونی رسوب کند، لخته های خونی به وجود می آیند که می توانند باعث گرفتگی عروق و حتی در شرایطی سکته و مرگ فرد شوند. موسیر یکی از گیاهانی است که می تواند از بروز این اتفاقات ناگوار جلوگیری نماید.
فلاوونوئیدها داری خاصیت آنتی اکسیدان هستند و به میزان زیادی در مسیرها وجود دارند. این ترکیبات جریان خون را رقیق کرده و از جمع شدن پلاکت ها در سطح داخلی عروق جلوگیری می نمایند. این امر مانع از تشکیل لخته های خونی و در نتیجه ی آن گرفتگی عروق می گردد. در هر ۱۰۰ گرم گیاه موسیر حدود ۲۵۰ میلی گرم منیزیم وجود دارد. منیزیم در کنترل و کاهش فشار خون، بهبود کارایی قلب و کلیه نقش بسزایی دارد. از سوی دیگر انقباض های عضلات بدن را کنترل می نماید و از این طریق به جریان خون کمک می کند.
اما دیگر خواص موسیر :
موسیر هم چنین دارای خواص و فواید دیگری نیز می باشد که برخی از آن ها عبارتند از:
- خواص موسیر بر روی عملکرد CNS یا سیستم اعصاب مرکزی بدن تاثیر مثبت دارد.
- مصرف موسیر برای بهبود سردردهای ناشی از میگرن توصیه می شود.
- خواص موسیر درد ناشی از مشکلات مفاصل و نقرس را کاهش می دهد.
- تاثیر این گیاه طعم دار در نابود کردن سلول های سرطانی کبد غیر قابل انکار است!
- این گیاه هم چنین در روند درمان سرطان معده بسیار موثر است و از بروز عفونت های معدوی جلوگیری می نماید.
- مصرف موسیر در بیماران قلبی و عروقی و یا افرادی که دچار حملات یا سکته های قلبی شده اند بسیار مفید و سلامت بخش است.
- این گیاه کوچک از ابتلا به آلزایمر در سنین پیری جلوگیری می کند.پ
- تقویت میل و توانایی جنسی، افزایش میزان دفع ادرار روزانه و بهبود عملکرد سیستم ادراری، التیام و ترمیم کردن سریع زخم ها و تسکین التهاب های ارگان هایی نظیر طحال و کبد از دیگر خواص گیاه موسیر می باشند.
⚠ عوارض و ضررهای موسیر:
- افزایش تولید اسید معده و ایجاد سوزش در این ارگان
- افزایش دمای بدن.ایجاد تشنگی و عطش
- ایجاد سردرد ناشی از افزایش حرارت و عطش
- ایجاد مشکل در افراد گرم مزاج به علت طبع گروم و خشک موسیر
- بدتر کردن علائم و نشانه های ناشی از آی بی اس و یبوست یا تفخ
- ایجاد حساسیت و آلرژی در افراد (به ندرت)
خوشحال می شویم سوالات و نظرات خود را با ما در اکسیرطب در میان بگذارید … .
دیدگاهتان را بنویسید