خواص عرق کاسنی| از پسردار شدن تا لاغری و درمان کبد و جوش ها
آشنایی با گیاه کاسنی
کاسنی معمولی یا Cichorium کاسنی گیاهی است از ریشه گل مینا، و از تیره گلستارهایها می باشد. از این گیاه دو گونه کِشتی و چهار تا شش گونه وحشی وجود دارد. این گیاه انواع مختلفی دارد و سه نوع آن معروف است.
1) کاسنی بری: که به tansy شهرت دارد و در ایران هم نمیروید.
2) کاسنی زرد: که به گل قاصدک مشهور است و در طب قدیم ایران از آن به نام ترخشقون نام بردهاند، این گیاه در بیشتر نواحی ایران پراکندگی دارد ،
3) کاسنی معمولی
گیاه معمولی : یک گیاه دارویی پایا با گلهای آبی یا ارغوانی می باشد.این گیاه در اصل بومی جهان قدیم است و بعداً در قاره آمریکا نیز به شکل گیاه خودروی کنار جادهای درآمد. منشا اصلی این گیاه از اروپای مرکزی، مناطق غربی و مرکزی آسیا و شمال آفریقا می باشد و پراکندگی وسیعی در نواحی مختلف ایران به خصوص شهرستان های اقلید، آذربایجان، کردستان و مناطق کوهستانی خراسان دارد. به آب و هوای خنک، آفتابی یا کمی سایه نیازمند است و هرگز تحمل گرمای شدید تابستان را ندارد.
خواص کاسنی در نگاه طب سنتی و اسلامی:
امام رضا(علیه السلام) فرموده اند: سبزی کاسنی بخورید چرا که آن، مال و فرزند را افزایش می دهد. و همچنین بهترین سبزیجات را ایشان کاسنی و کاهو دانسته اند. بعلاوه فرموده اند شفای هزار درد می باشد، هیچ دردی در شکم نیست مگر آنکه با کاسنی خوب می شود.
نبی مکرّم اسلام (صلی الله علیه و آله و سلّم) می فرمایند: برگی از کاسنی نیست مگر آنکه قطره ای از بهشت بر آن باشد.
هضم بهتر و سریع تر غذا: ریشه کاسني با افزایش جریان زردآب، به بدن کمک می کند تا مواد غذایی و مایعات موجود در بدن بهتر هضم شوند.
درمان التهاب و ورم چشم: پماد تهیه شده از برگ های له شده آن برای درمان التهاب و ورم چشم استفاده می شود
پیش گیری از پوکی استخوان، سرطان روده و سینه.
درمان یبوست: این گیاه که خاصیت طبیعی رونده دارد، قادر است با یبوست حاد مقابله کند.
تقویت سیستم عضلانی: مخلوطی از آب کاسنی، هویج، کرفس و جعفری، غذایی مغذی برای اعصاب، چشم و سیستم عضلانی به حساب می آید.
درمان کم خونی: آب کاسني همراه کرفس و جعفری خاصیت تقویت کنندگی خوبی دارد و برای بیماران کم خون بسیار مفید فایده است.
درمان برونشیت حاد: مصرف پودر ریشه خشک کاسنی به همراه عسل برای درمان برونشیت حاد مفید خواهد بود.
تقویت نیروی جنسی: کاسني در تشدید و تقویت نطفه انسان موثر است و فرد را از ابتلا به قولنج محفوظ نگه می دارد و توان و نیروهای بدنی وی را تجدید می کند.
نظرات حکیم ابن سینا راجع به خواص کاسنی
- کاسنی در درمان التهابات معده و پاک کردن مجاری ادراری مفید می باشد.
- کاسنی گیاهی بازکننده است و می تواند سموم کبد را دفع می کند.
- مالیدن آب کاسنی به مکان های خارش بدن بسیار مفید است.
- غرغره آب این گیاه دارویی باعث نابودی گلودرد و تورم مفصلی می شود.
- اگر آب پخته این گیاه را با سکنجبین نوش جان کنید بهترین داروی تب های طولانی و مداوم خواهد بود.
- ریشه این گیاه در باز کردن و روان شدن اخلاط چرک بسیار مفید است.
- ریشه کاسنی، مجاری گوارشی را پاک کرده و بهترین تصفیه کننده خون است.
- ریشه این گیاه در از بین بردن ورم احشا خیلی خوب است.
- ریشه گیاه کاسنی بهترین دارو برای آب آوردن شکم است و در نفخ و تحلیل مواد بسیار نافع است.
- ریشه این گیاه برای تقویت معده، ازدیاد ادرار و رفع درد مفاصل و یرقان مفید است و مشکلات صفراوی را بر طرف می کند.
- کاسنی در ازدیاد نطفه موثر است و انسان را از ابتلا به قولنج محفوظ نگه می دارد و توان و نیروهای بدنی را تجدید می کند.
- این گیاه در ضعف اعصاب، ضعف چشم و فشار خون مفید است.
- قلب، کلیه و کبد را فعال و با نشاط می کند.
- کاسنی رحم را به وظیفه طبیعی خود وا می دارد و برگ های آن دارای مقداری ویتامین C هستند پس در حفظ جوانی هم مۆثر است.
با خواص کاسنی آشنا شوید
✅ کاسنی و تقویت پوست
عرق کاسنی پر از ویتامین C ،فسفر و آهن گیاهی است که با تقویت کردن کبد، رنگ پوست را روشن میکند و بیماری های پوستی مثل: اگزما، جوش ها و التهابات پوستی را نابود می کند.
✅ بهبود گوارش بدن
ساقه و برگ کاسنی حاوی مقدار خیلی زیادی ار باکتری مفید اینولین پروبیوتیکیمی باشد که برخلاف باکتری های مضر، برای بدن میزبان مفید است و سوزش معده را برطرف و هضم را بهبود می نماید.
✅ کاسنی و تصفیه خون
مبتنی بر گفته کارشناس داروهای گیاهی، عصاره و عرق کاسنی در تصفیه خون و بهبود جریان خون رسانی بسیار مفید و موثر می باشد.
✅ درمان نفخ و چربی شکم
ریشه کاسنی خاصیت ضد نفخ دارد وخاصیت چربی سوزی عرق کاسنی باعث رفع چربی ها مخصوصا چربی های دور شکم می شود.
✅ سلامتی مثانه و کلیه
یکی دیگر از خواص کاسنی خاصیت ادرارآوری بالایی است که این عرق با دفع سموم از بدن، کلیه و مثانه را از سنگ، پاک کرده و نارسایی آنرا نیز برطرف می کند.
✅ تنطیم کلسترول خون
اینولین موجود در گیاه کاسنی باعث کاهش میزان کلسترول مضر LDL در بدن می شود و سطح کلسترول مطلوب را بالا می برد و با بهبود جریان خونی در بدن، از امراض سکته های قلبی و مغزی می کاهد.
✅ درمان التهاب لثه و دهان
عصاره برگ های کاسنی دارای ویتامین C می باشد که با مالیدن بر لثه و یا با غرغره کردن آن در دهان، می توان التهابات لثه و زخم دهان را برطرف ساخت.
✅ کاسنی برای استرس
عصاره ریشه کاسنی دارای خاصیت مسکنی قوی و آرامش بخشی بالایی است، در نتیجه برعملکرد سیستم عصبی بدن اثر مثبتی داشته و خواب را بهبود و مانع از استرس و اضطراب می شود.
✅ مانع از پیری زودرس
در برگ کاسنی ویتامین های C و E وجود دارد که باعث بر طرف شدن چین و چروک های صورت و عوارض پیری زودرس می شود و درحفظ جوانی فرد نیز بسیارموثر است.
✅ بهبودی یبوست
اینولین فیبر مغذی موجود در کاسنی به خاطر افزایش دادن تحرکات روده ای و اسید معده، هضم غذا را بهبود می بخشد و یبوست را در حد زیادی کاهش می دهد.
درمان جوش ها با عرق کاسنی
دلایل و علل درمان جوش به وسیله عرق کاسنی: استفاده از عرق کاسنی در طب سنتی بسیار رایج بوده و به همین دلیل تقریباً در هر خانهای می توانید عرق کاسنی را ببینید. ارتباط خواص عرق کاسنی و درمان جوش به تجربه ثابت شده است. که دلایل این ارتباط را بررسی خواهیم کرد:
۱) خاصیت ضد گرمی مزاج
خیلی از جوشها به خاطر غلبه داشتن گرمی مزاج و مصرف گرمیجات می باشد. عرق کاسنی دارای طبع سردی است که با مصرف آن، طبع فرد منظور معتدل می شود و جوشهای ناشی از گرمی، درمان میشوند.
2) کاهش غلظت خون
جوشهایی که به خاطر غلیظ شدن خون به وجود می آیند، با مصرف عرق کاسنی که مستقیماً بر عملکرد کبد تأثیرگذار است، غلظت خونشان رفع می شود و همین کارکرد یکی از اصلی ترین دلایل برای درمان جوش ها با عرق کاسنی می باشد.
۳) تنظیم هورمونها
بخش زیادی از جوشها با به هم ریختن تنظیم منطقی هورمونی بدن ایجاد میشوند. کبد، وظیفه تنظیم هورمونها را در بدن به عهده دارد که با اختلال عملکرد کبد، مشکلات بسیاری همچون اختلال هورمونی به وجود میآید. عرق کاسنی به خاطر دفع صفرا از بدن و بهبود عملکرد کبد، زمینه را برای تنظیم هورمونها و نابودی جوشهای ناشی از آن فراهم میآورد.
۴) ضدمیکروب
عرق کاسنی بدن را سمزدایی می کند و میکروبها را نابود میکند؛ بنابراین جوشهای میکروبی با مصرف عرق کاسنی بهبود مییابند.
درمان جوش با عرق کاسنی تنها یکی از تأثیرات این ماده فوق العاده برای پوست است. عرق کاسنی رنگ پوست را هم روشن میکند و بیماریهای مزمن پوستی به خصوص اگزما را نیز التیام میبخشد. همچنین با داشتن انواع ویتامینها، از پیری پوست جلوگیری میکند.
در واقع عرق کاسنی یکی از بهترین درمانهای طبیعی و سنتی برای صاف کردن کبد می باشد. وقتی که کبد پاکسازی شود و خون کثیف و غلیظ پالایش گردد، پوست شما، هم شفاف و هم بدون لک و جوش خواهد شد.
روش مصرف عرق کاسنی برای درمان جوش ها
برای درمان جوش با عرق کاسنی، توصیه ما این است که عرق کاسنی و شاهتره را با هم مخلوط کنید (نسبت 2 به 1) و روزی 3 لیوان از این مخلوط را قبل از هر وعده غذایی نوش جان کنید.
بهترین زمان برای مصرف عرق کاسنی
بهترین زمان برای مصرف عرق کاسنی، صبح ها قبل از صبحانه و ناشتا می باشد، البته بهتر است برای درمان جوش با عرق کاسنی و مصرف آن، عرق کاسنی را به آب اضافه کنید تا مواد مغذی آن را خیلی بهتر بتوانید دریافت کنید.
پیشگیری از سرطان با عرق کاسنی
مطالعات انجام شده نشان داده که مصرف عرق کاسنی موجب کاهش رشد تومورهای سرطانی میشود. در حقیقت شهد موجود در کاسنی از خواصی برخوردار هست که به تومورها اجازه رشد نمی دهد و همچنین دارای خواص آنتیاکسیدانی می باشد. علاوه بر این، پلی فنولهای کاسنی در پیشگیری از انواع متفاوت سرطانها از جمله سرطان سینه و سرطان روده نقش مهمی دارند.
عرق کاسنی و نابودی کبد چرب
آیا اطلاع داشته اید که چربی بالا و خوردن آب یخ در وسط غذا یکی از عوامل به وجود آمدن کبد چرب می باشد. برترین طریقه مصرف عرق کاسنی برای کبد چرب را میتوانید با نظارت پزشک پیدا کنید زیرا عوامل بسیاری از جمله میزان تحرک فرد، نوع کار، وضعیت و شدت بیماری وی در میزان مصرف عرق کاسنی موثر است.
ولی به شکل کلی و عمومی میتوانیم بگوییم که معمول ترین طریقه مصرف عرق کاسنی برای کبد چرب، مخلوط کردن آن با آب ولرم و خوردن روزانه یک لیوان صبح ها آن هم ناشتا است.
عرق کاسنی و تضمین زیبایی کودک شما:
مادران بارداری که می خواهند فرزند زیبا داشته باشند حتما به این نکته توجه داشته باشند که یکی از راه های زیبا شدن فرزند، پاک سازی کبد و خون مادر در دوران بارداری می باشد.
وقتی کبد و خون مادر باردار از مواد زائد و سمی پاک گردید، تاثیر فوق العاده ای بر روی زیبایی جنین خواهد داشت.
کاسنی و مصرف عرق کاسنی در طول دوران بارداری می تواند با پاک سازی کبد و تصفیه خون ، نقش بسیار مهمی در زیبایی کودک شما ایفا نماید.
⭕ البته حتما باید توجه نمود که عوامل متعددی در زیبایی جنین موثر می باشند و این یک دلیل انحصاری به شمار نمی رود.
خواص عرق کاسنی و جلوگیری از زردی نوزاد در دوران بارداری:
یکی از سلسله مشکلاتی که در همان بدو تولد کودک می تواند ، کودک و خانواده او را تحت تاثیر خود قرار بدهد زردی نوزاد می باشد. یکی از روش های خوب برای جلوگیری از زردی نوزادان ، جلوگیری آن از همان دوران بارداری می باشد.
عرق کاسنی با پاک سازی کبد و دفع مواد زائد و سمومات کبد و همچنین تصفیه خون ، نقش بسیار خاص و مهمی در جهت جلوگیری از زردی نوزادان در طول دوران بارداری دارد.
خواص عرق کاسنی برای بیماری های قلبی
اینولین علاوه بر مفید بودن برای سیستم گوارشی بدن، موجب کاهش میزان کلسترول مضر(LDL) بدن هم می شود. این ماده شیمیایی مضر در خون که به LDL معروف است، یکی از عمده دلایل تصلب شریان و فشار خون بالا می باشد، زیرا هنگامی که به سرخرگ ها و سیاهرگ ها می رسد به نوعی مانع از گردش خون می شود، بعلاوه می تواند زمینه سازی برای حمله های قلبی و مغزی هم به حساب آید.
نکته بسیار عجیب آنکه، فعالیت معبر شیمیایی ویژه اینولین برای کاهش ماده شیمیایی موسوم به کلسترول مضر نادر است، مگر اینکه فرد، کربوهیدرات بسیار زیادی مصرف کرده باشد.بنابراین در این مورد تاثیر آن چندان هم سودمند نیست.
همچنین مملو از فنول هایی هست که در بررسی های گسترده اثبات شده است و از جمله عوامل مانع از لخته شدن خون و بی نظمی ضربان قلب نیز می شود. فنول ها خواص آنتی اکسیدانی دارند . مطالعات انجام شده نشان می دهند که مصرف قهوه همراه با عصاره کاسنی به شکل قابل توجهی بیش از قهوه های متداول توازن سلول های خون و پلاسمای خون را در بدن انسان بهبود می بخشد و احتمال بروز بیماری های قلبی – عروقی را تا حد خیلی بالایی کاهش می دهد.
خواص عرق کاسنی، مخصوص خانم ها
از خواص عرق کاسنی برای خانم ها, بهبود عملکرد رحم می باشد. این مسئله موجب می شود که رحم وظیفه خود را بهتر انجام بدهد. یکی از مسئله های مورد توجه افراد و به مخصوصا خانم ها, تناسب اندام و کنترل وزن می باشد. از آن جایی که عرق کاسنی مملو از فیبرها می باشد, می تواند در کنترل و حتی در کاهش وزن نیز موثر باشد. بنابراین به افرادی که قصد کاهش وزن خود را دارند, توصیه اکید می شود که عرق کاسنی را در رژیم لاغری خود قرار دهند. در واقع یکی از خواص عرق کاسنی این است که موجب افزایش میل سیری می شود.
خواص عرق کاسنی در دوران بارداری
- به خاطر کاهش قند خون، مناسب برای زنان با دیابت بارداری می باشد
- یبوست و سوزش سردل را در زنان بار دار از بین می برد
- گرفتگی و درد مفاصل در بارداری را کاهش خوبی می دهد
- نوعی تعیین جنسیت به حساب می آید (برای پسردار شدن)
- عرق کاسنی به خاطر قدرت بالایش در ادرار آوری، عفونت های بارداری را دفع می کند
- جوشانده گیاه کاسنی با افزایش انقباضات رحمی، در روند زایمان تسهیل و سرعت ایجاد می کند
⭕البته توجه داشته باشید که زیاده روی و افراط در مصرف عرق کاسنی ممکن است برای سلامتی بسیار خطرناک باشد. یکی از مهمترین این خطرات, افزایش احتمال زایمان زودرس در زنان باردار است. همچنین مصرف بیش از حد کاسنی در اوایل بارداری, خطر سقط جنین را افزایش می دهد. در نتیجه به خانم ها به ویژه بانوان باردار توصیه می شود از عرق کاسنی به طور محدود بهره مند شوند.
عرق کاسنی و شاتره، نوشیدنی خوش طعم سنتی
هوس یه نوشیدنی سنتی کردید و دلتون میخواد یه حس نوستالیژی حرفه ای داشته باشید، خوب خیلی راحت میتونید با ترکیب عرقیات گیاهی یه نوشیدنی خنک و فوقالعاده درست کنید. نصفِ لیوان عرق کاسنی را با نصف لیوان عرق شاتره همراه با چند قاشق عرق نعنا و گلاب ناب مخلوط نمایید. برای شیرین کردن و خوشرنگ شدن این نوشیدنی سنتی هم می توانید از ترکیب عالی زعفران و عسل و یا شکر استفاده نمایید.
خواص این نوشیدنی نوستالوژی:
این نوشیدنی دارای ترکیبی خارق العاده آرامبخش است و واقعا میتواند یه نوشیدنی مطلوب بعد از یک روز پر از کار و شلوغی و استرس به حساب بیاد.
از منظر پزشکی و طب سنتی هم خواص عرق کاسنی بسیار است از جمله: مفید برای کبد و قلب؛ عرق شاتره هم که یک آرامش بخش است و اشتها آور و تصفیه کننده خون و کبد می باشد.
خطرات و عوارض مصرف عرق کاسنی
افزایش احتمال سقط جنین:
هرچند میتوان مزایای فوق العاده فراوانی برای این گیاه برشمرد، لکن در صورت بارداری مصرف بیش از حد آن اصلا مجاز نیست، چراکه امکان دارد باعث خونریریزی شود و احتمال سقط جنین غیرعمدی را افزایش بدهد. هرچند تحقیقات انجام شده در این زمینه کافی نمی باشد اما همان تحقیقات نشان میدهند که در دوران شیردهی هم مصرف بیش از حد عرق زنیان ممنوع است چون مواد موجود در این گیاه از طریق شیر مادر به کودک منتقل میشود.
ترش کردن معده و کاهش وزن (در صورت استفاده افراطی)
تخریب عروق شبکیه(در صورت استفاده افراطی)
افت فشار خون و افزایش ترشحات صفرا (در صورت استفاده افراطی)
مضر برای افراد مبتلا به سرفه
در آخر اگر سوال و یا نکته نظری دارید، آنرا از طریق نظرات با ما در میان بگذارید
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.