چای بخوریم یا خیر (فواید و مضرات چای) بصورت کاملا تحقیق شده
محبوبیت چای به سرعت در حال افزایش است. چای آرام بخش و انرژی بخش است و در طعمها و رایحه های گوناگونی وجود دارد. بنابراین، چه دلایلی وجود دارند که این نوشیدنی محبوب را دوست نداشته باشیم؟ با اینکه چای بعد از آب، محبوبترین نوشیدنی جهان به شمار میرود …
یک سری افراد از فواید گفتند همراه با دلیل ، یک سری دیگر هم از مضرات گفتند همراه با دلیل، ما هر دو را ذکر میکنیم …
خواص چای
بهبود سلامت قلب
قلب یکی از حیاتی ترین اندام ها است و با پمپاژ خون اکسیژن دار، اکسیژن را به اندام ها و سلول ها می رساند و به از بین بردن دی اکسید کربن از اندام ها و سلول ها کمک می کند. برخی از محققان میگویند که چای برای بیماران قلبی مفید است و از بروز لخته در خون که موجب بروز حملههای قلبی و سکتههای مغزی میشود، پیشگیری میکند، البته چای به هضم غذا نیز کمک میکند.
آرامبخش و ضد سرطان
همچنین چای به دلیل داشتن کافئین از بروز خستگی پیشگیری میکند. بعلاوه این نوشیدنی آرامبخش است و میتواند سردرد ناشی از خستگی روزانه را از بین ببرد. چای سرشار از آنتی اکسیدان است که از بروز سرطان پیشگیری میکند.
کاهش ریسک دیابت از خواص چای سیاه
بیش از 29 میلیون نفر در آمریکا دیابت دارند و حدود 30 درصد از افراد مبتلا به دیابت نوع 2 هستند. این اختلال متابولیک حاد باید در مراحل اولیه درمان و یا حتی پیشگیری شود. دانشمندان دریافته اند که نوشیدن چای می تواند به کاهش خطر دیابت نوع 2 کمک کند تا بدن را نسبت به انسلولین حساس تر و از اختلال عملکرد سلول بتا جلوگیری کند.
چای تازه دم، برطرف کننده خستگی
طرز دم کردن چای صحیح این است که مقداری چای خشک در قوری ریخته و آب جوش به آن اضافه شود همچنین به مدت ۱۰ تا ۲۰ دقیقه روی شعله غیرمستقیم قرار گیرد تا به آرامی دم بکشد.
هر چه چای تازه دمتر باشد، خوش بو و خوش طعمتر است و هر چه بماند، مواد تلخ آن بیشتر شده و بو و مزه آن را تغییر میدهد البته چای هرچه ماندهتر باشد، خاصیت رفع کننده خستگی آن کاهش پیدا میکند چون کافئین آزاد شده با دیگر مواد ترکیب شده و خاصیت خود را از دست میدهد.
افراد باید از مصرف چای داغ پرهیز کنند به دلیل اینکه موجب بروز سرطان میشود و بررسیها نیز نشان داده است افرادی که چای بسیار داغ میخورند، بروز سرطان در آنها بیشتر است همچنین چای به دلیل داشتن انواع تانن، ضد باکتری و ضد ویروس است.
بهبود سلامت استخوان با خواص چای سیاه
با افزایش سن استخوان ها شروع به تحلیل رفتن می کنند.چای سیاه تراکم استخوانها را حفظ می کند و جایگزینی برای کلسیم است و خطر شکستگی را کاهش می دهد.
کمک چای سیاه به کاهش وزن
چاقی علت اصلی بیماری هایی مختلف مثل دیابت، بیماری های قلبی، کلسترول، کلسترول بالا و غیره است. چای سیاه با کاهش التهاب ژن و چربی امعاء و احشاء کمک می کند. از آنجا که یک دوره طولانی التهاب در بدن می تواند چاقی را تحریک کند، با نوشیدن چای سیاه می توانید از چاقی ناشی از التهاب جلوگیری کنید.
چای ایرانی بهتر است یا چای خارجی ؟
چرا چای نخوریم؟ (مضرات چای)
شاید یک مقدار طولانی بشود اما اگر این موضوع برایتان مهم است کمی حوصله به خرج بدهید:
سلول های بدن ما دارای تعداد فراوانی پمپ های سدیم و پتاسیم در سطح خود هستند، به وسیله خارج کردن دائمی یون های سدیم از سلول و وارد کردن یون های پتاسیم به سلول، بدین صورت که به ازای سه یون سدیم خارج شده از سلول تنها دو یون پتاسیم به سلول وارد می شود، الکتریسیته داخل و خارج سلول را تنظیم می نمایند و اختلاف پتانسیلی ما بین داخل و خارج سلول ایجاد می کنند که در سطح سلول قابل سنجش بوده و حدود 65- میلی ولت می باشد، این اختلاف پتانسیل موجب عملکرد صحیح سلول ها، بخصوص سلول های عصبی در تولید و انتقال تکانه های عصبی می گردد.
بنابراین هر عاملی که موجب کمتر کارکردن پمپ های سدیم و پتاسیم سطح سلول ها شود، می تواند باعث تغییر پتانسیل الکتریکی سطح سلول ها شده و در نتیجه به طور مثال اگر برای تحریک یک سلول 10 واحد انرژی لازم بود حال با میزان کمتر مثلا 7 واحد سلول تحریک می شود که این تحریک پذیری در اعضای مختلف بدن آثار متفاوتی خواهد داشت. به طور مثال در عملکرد سلول های مغزی شخص زودتر عصبانی می شود و تحمل کمتری خواهد داشت و یا ممکن است فرد دچار تشنج گردد.
خلاصه: یکی از عوامل کاهش قدرت عملکردی پمپ های سدیم – پتاسیم سطح سلول ها، مصرف چای سبز (برگ سبز چای معمولی) و سیاه است که این پدیده در اثر واکنش انرژی گیر این دارو های گیاهی اعمال می شود.
به طور مسلم کاهش قدرت عملکردی سلول های بدن در عملکرد تمام بافت های بدن از جمله بافت همبند، عضلات، سیستم ایمنی، قلب و عروق، کلیه و کبد و سایر بافت ها اثر میگذارد و موجب سوء عملکرد آنها می شود به طور مثال در بافت های همبند موجب سستی سلول های بافت همبند شده و باعث کاهش قوام اعضای بدن می گردد که تبلور این پدیده در شلی دریچه میترال قلب یا بیماری MVP بارز می گردد. یا در عضلات می تواند هم موجب پرش های غیر عادی عضلات و هم شلی و سستی آنها شود که نهایتا می تواند منجر به بزرگی شکم و بدشکلی و بدحالتی کل بدن در ایستادن و نشستن شود و فرد قدرت عضلانی پایینی در انجام کارهای خود داشته باشد.
در خصوص سیستم ایمنی چون سلول های این سامانه شدیدا مصرف کننده انرژی هستند و واکنش چای سبز و سیاه در بدن واکنشی انرژی گیر می باشد، لذا مصرف چای موجب کاهش انرژی این سلول ها شده و می تواند باعث مستعد شدن بدن برای ابتلا به بیماری های عفونی باکتریایی، قارچی، ویروسی و حتی افزایش بروز سرطان ها گردد.
مصرف چای می تواند موجب ضعف سلول های پوششی عروق خونی شده و آنها را در مقابل آسیب های وارده از محیط حساس تر نماید و در نتیجه فرآیند چسبیدن پلاکت ها به لایه زیرین سلول های سطحی و ایجاد پلاک های آترومی مسدود کننده عروق قلبی و همچنین سایر عروق تسحیل گردد.
با مصرف چای به علت تغییر پتانسیل غشاء سلول های هدایتی جریان الکتریسیته قلب این سلول ها تحریک پذیر از حالت عادی خارج شده و مستعد بروز آرتیمی ها یا نامنظمی های ضربان قلب خواهد شد.
خوردن چای در کلیه ها موجب کمتر شدن قدرت عملکرد سلول های توبولهای کلیه شده و در نتیجه کلیه ها نمی توانند بازجذب مایعات و مولکول های مهم را به درستی انجام دهند لذا این فرآیند موجب از دست رفتن این مواد با اهمیت از بدن می شود.
همچنین ورم سلول های کلیه ها سایر عملکرد های این سلول ها را تحت تاثیر قرار داده و به طور مثال موجب کمتر ترشح شدن هورمون ارتروپوثیتین از کلیه ها وایجاد کم خونی در اثر نقص در تولید سلول های خونی می گردد.
چون کبد عمل اصلی متابولیسم مواد در بدن را انجام می دهد مصرف چای سبز و سیاه باعث کاهش فرآیند متابولیسم مواد در سلول های کبدی و در نتیجه موجب افزایش میزان چربی خون می گردد و همچنین ساخت پروتئین ها را در سلول های کبدی کاهش می دهد و نیز می تواند باعث بیماری کبد چرب گردد که علت اصلی آن کمبود انرژی سلول های کبدی می باشد.
به علاوه مصرف چای به علت داشتن اگزلات می تواند هسته اولیه تولید سنگ های کلیوی باشد که به دنبال آن امکان رسیدن آسیب های فیزیکی و عملکردی به کل بدن وجود دارد.
مصرف چای به علت تمایل این ماده به چسبیدن به آهن باعث رسوب آهن مفید و قابل مصرف برای سلول ها برای خون سازی شده و درنتیجه یکی از علل کم خونی مصرف چای است.
مصرف چای با اختلال عملکرد سلول های سازنده استخوان (استئوبلاست) یکی از علل کم شدن چگالی استخوان ها و ایجاد بیماری پوکی استخوان می باشد.
مصرف چای با برخی هورمون های بدن تداخل نموده و می تواند موجب کم کاری و یا پرکاری تیروئید و گاهی افزایش هورمون پرولاکتین گردد و همچنین می تواند نظم هورمون های زنانه مانند استروژن و پروژسترون را برهم زده و باعث بروز اختلالات قائدگی و بی نظمی پریود گردد.
چای به علت کاهش متابولیسم سلولی، عملکرد سلول های مغزی را کاهش داده و باعث خواب آلودگی و کرختی می گردد و همچنین از قدرت اراده انسان می کاهد.
بعضی از انواع چای های خارجی دارای مواد افزودنی طعم زا، رنگ و مواد تخدیری هستند و همین مطلب است که باعث می شود ترک چای برای بیماران بسیار مشکل باشد و چند روزی هم در صورت ترک چای سردرد و ناراحتی روحی ناشی از وابستگی به این ماده ایجاد می شود.
به هر حال با ترک چای می توان از عوارض متعدد سوء مصرف این گیاه در امان بود ومی توان به جای چای از ده ها نوع جوشانده و دمجوش ایرانی استفاده نمود.
علل رد چای سبز و سیاه:
1) دلایل طب جدید:
1. چای رسوب دهنده آهن است و یکی از علل کم خونی، فقر آهن در مردم ما می باشد.
2. چای موجب برادی کاردی مرضی (کاهش مرضی ضربان قلب) است که میزان خون رسانی را به اعضای حیاتی کم می کند و به همین علت شل کننده و کاهش دهنده ی حافظه و عملکرد سلول های مغزی است.
3. چای با کاهش حرکات پریستالتیک روده ها، موجب یبوست است و همین موضوع باعث عدم دفع سموم از طریق مدفوع شده و باعث بروز بیماری های متعدد از جمله افزایش سرطان روده است.
4. چای با هورمون تیروئیدی، پرولاکتین و هورمون های زنانه تداخل دارد.
5. مرکز اغلب سنگ های کلیه، کلسیم اگزالات است که اگزالات آن از چای است.
2) دلایل طب سنتی:
1. چای موجب افزایش سوداست و بنا به فرمایش ابن سینا سودا برادر مرگ است.
2. سودا زمینه ساز بروز سرطان است.
3. یبوست ایجاد شده توسط چای در طب سنتی، به عنوان ام الامراض یا مادر بیماری ها شناخته شده است و می تواند باعث بروز بیماری های متعددی شود.
4. اصلا هیچ داروی گیاهی نباید تا این حد و با این دوز و بصورت عمومی مصرف شود.
3) دلایل اجتماعی و اقتصادی:
1. کاهش عملکرد سلولی مغزی و ذهنی باعث افت اراده ی ملی می شود.
2. اغلب چای مصرفی وارداتی است در حالیکه سایر دمنوش ها داخلی هستند.
3. اغلب شرکت های بزرگ چای دنیا مربوط به کشور های استعمارگر هستند.
4. دلیل وجود سازمان چای چیست در حالی که چای وارداتی است و مضر است ولی ما سازمان زعفران یا گل گاو زبان داخلی خودمان را نداریم.
مصرف چای برای افراد دیابتی
چای (سبز و سیاه) یک گیاه دارویی با طبع سرد و خشک است که در کشور چین حدود 5000 سال قدمت دارد، در ابتدا چای برای موارد خاص بیماریها با طبع گرم به کار می رفت ولی به تدریج به عنوان یک دم جوش تفننی وارد زندگی مردم چین شد و از آنجا به تدریج وارد اروپا و سایر نقاط دنیا گردید.
چای به علت داشتن طبع سرد و خشک تمام فعل و انفعالات سلولی را کاهش می دهد و از جمله بر روی مولکول NADH و پمپ های سدیم و پتاسیم اثر مهاری دارد و هم به علت خاصیت آرام بخشی و تخدیر این گیاه هم به دلیل همین خاصیت مهاری روی عملکرد سلولها می باشد به طور مثال: این خاصیت تخدیری روی سلولهای انتقال دهنده پیامهای عصبی باعث کاهش انتقال پیام می شود و یا در سلولهای مغزی باعث کاهش قدرت ادراک و تصمیم گیری و اراده می شود بنابراین ملت هایی که چای مصرف می کنند دارای سطح پایین تری از قدرت عملکرد مغزی خواهند بود لذا به نوعی می توان چای را یک گیاه استعماری نامید که می تواند افیون ملتها باشد و زمینه را برای تسلط استعمارگران و بیگانگان فراهم نماید. چای به علت مهار عملکرد سلولی، می تواند موجب بروز بیماری دیابت و بدتر شدن آن بشود.
مکانیزم های دیابتی چای شامل:
الف- افزایش مقاومت به انسولین از طریق کاهش عملکرد مکانیسمهای اندامکهای سلولی و دیواره سلول ها.
ب- کاهش تولید انسولین توسط سلولهای بتای جزایر لانگرهانس غده لوزالمعده، به علت کاهش قدرت پروتیین سازی در ریبوزم های شبکه های اندو پلاسمیک خشن داخل این سلولها که به دلیل کاهش انرژی سلولی اتفاق می افتد.
ج- مکانیسم سوم اثر مهاری چای (سبز و سیاه) بر روی پمپ های سدیم و پتاسیم سطح سلولها که موجب احتباس سدیم در داخل سلول شده و به دنبال ورود آب از طریق اسمز به داخل سلول موجب ورم سلولی و کاهش متابولیسم قندها در داخل سلول شده و در نتیجه قند خون بالا می رود.
بنابراین بیمار دیابتی به هیچ عنوان نباید از چای (سبز و سیاه) استفاده نماید و مادامی که این عادت را ترک نکرده است روز به روز بیماریش بدتر می شود البته در کنار ترک چای (سبز و سیاه) و رعایت 100% مثلث سلامت و مصرف جوشانده های سنتی مانند: گل گاوزبان، زعفران، دارچین توصیه می گردد.
مسلماً بیمار باید به جای آب سرد از آب جوشیده تازه استفاده نماید که حرارت آن بالای 37درجه باشد (یا ولرم باشد یا حرارت آن در حد چای باشد).
اقتباس از مثلث سلامت دکترحسن اکبری
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
اول گفتید برای قلب خوبه قسمت دوم گفتید بده ، قسمت اول گفتید برای تراکم استخوان خوبه قسمت دوم گفتید برای تراکم استخوان بده … با خودتون چند چندید؟
آقا محمد اگه شما خوب مقاله را خونده باشید و با دقت نگاه کرده باشید همون اول مقاله گفتیم که یکسری از خواص چای گفتن و یکسری از مضرات چای و ما هر دو دیدگاه را ذکر می کنیم.
لذا دوتا دیدگاه موافقین چای و مخالفین مصرف چای را گفتیم و در پایان به عنوان نتیجه گیری نظر خودمون بیان کردیم.
پس خواهشن اول دقت کن و ببین خودت با خودت چندچندی بعد به ما بگو عزیز. امیدوارم موفق باشید.