خواص چغندر یا دوپینگ سلامتی با این گیاه همه فن حریف
در ضمن توصیه میشود بیشتر خود برگ چغندر را مصرف کنید و از ساقه و ریشه چغندر پرهیز داشته باشید زیرا این دو سودا زا بوده و خاصیت قابل توجهی ندارند. بنابراین خواص چغند که در ادامه بررسی خواهد شد، بیشتر مربوط به برگ چغندر است.
6 حدیث درباره خواص چغندر
1. پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرموده است: برگ چغندر در کنار رودخانه ی بهشت می روید و در آن درمان هزار بیماری می باشد و اگر نه اینکه گناهکاران به او دست می زنند هر برگ آن چند مرد را می پوشاند.
2. احمد بن محمّد بن ابى نصر نقل میکند که امام رضا علیه السلام به من فرمود: «اى احمد! میل تو به سبزی ها چگونه است؟». گفتم : همه (سبزی ها) را دوست دارم. حضرت رضا فرمود : «اگر چنین است ، بر تو باد به چغندر ؛ زیرا بر ساحل فردوس می روید و در آن ، شفاى هر دردى است.
روایات نقل شده از امام رضا درباره خواص چغندر:
3. به بیمارانتان برگ چغندر بدهید زیرا در آن درمان است و هیچ بیماری ای را به همراه خودش ندارد و هیچ عارضه ای در آن نیست و خواب بمیار را آرام می سازد.
4. هیچ چیز مثل برگ چغندر برای شخص مبتلا به درد سینه مفید نیست. چغندر- منظور برگ آن است – جذام (نوعی بیماری پوستی) را ریشه کن کرده و موجب سفت شدن استخوان ها می گردد و گوشت را می رویاند.
5. عقل را استحکام مى بخشد و خون را تصفیه مى کند.
6. حضرت رضا (ع) می فرماید: سداب عقل را زیاد مى کند اما آب کمر را خشک میکند، و هر کسی که پس از خوردن آن بخوابد، از دمل، طاعون و سینه پهلو در امان خواهد بود.
ارزش غذایی بالای چغندر قند
چغندر قند یک سبزی پرخاصیت است که سرشار از انواع مواد معدنی و ویتامین ها است. این سبزی دارای نیترات های غیر آلی و رنگدانه ها نیز می باشد. اما در 100 گرم برگ چغندر، ارزش غذایی از این قرار خواهد بود:
- پروتئین: ۱.۷ گرم
- فیبر: ۲ گرم
- ویتامین ب۶: ۳٪
- پتاسیم: ۹٪
- کالری: ۴۴
- فولات: ۲۰٪
- منگنز
- ویتامین ث: ۶٪
- چربی: ۰.۲ گرم
- آهن: ۴٪
- منیزیم: ۶٪
- فسفر: ۴٪
خواص چغندر در طب سنتی و بمب سلامتی
1. کاهش عوارض شیمی درمانی و ضد سرطان
رنگدانه بتاسیانین از ترکیبات چغندر سفید است که فواید ضد سرطانی دارد و مانع رشد سلول های سرطانی میشود. همچنین آب چغندر هم تاثیرات ضد سرطانی ثابت شده ای دارد.
بر اساس مطالعه ای در سال 2013 نشاند داده شد که بتائین های موجود در برگ چغندر سفید، علاوه بر ضد التهاب بودن، سم زدایی و خاصیت آنتی اکسیدانی، میتوانند عوارض شیمی درمانی در سرطان های سینه، لوزالمعده و پروستات را نیز به طور قابل توجهی کاهش دهند.
2. کاهش فشارخون با چغندر سفید
نیترات طبیعی چغندر پس از هضم شدن در بدن، اسیدنیتریک را بوجود می آورد و به همین دلیل باعث گشاد شدگی و آرام شدن عروق خونی میشود. در نتیجه با استفاده از این سبزی فشارخون کاهش می یابد. جالب است بدانید که در یک مطالعه انجام شده در سال 2012 نشان داده شد که تنها پس از گذر ساعاتی از نوشیدن آب چغندر، میزان فشارخون شرکت کنندگان 4 تا 5 عدد کاهش داشت!
3. درمان مسمومیت با چغندر سفید
مصرف چغندر سفید باعث پاکسازی خون و تصفیه کبد میشود. علاوه بر بتائین موجود در چغند سفید که سموم را به طور مستقیم نابود میکنند، منگنز نیز سیستم ایمنی بدن را ارتقاء میبخشد و به فرآیند عملکرد کبد و کلیه ها کمک خوبی میرساند.
4. با خواص چغندر 4k خواهید دید!
چغندر سرشار از آهن است و حتی این میزان آهن از گیاه اسفناج هم بیشتر است. همچنین عناصری از قبیل لوتین، بتاکاروتن و کاروتنوئیدها نیز در چغندر به میزان زیادی وجود دارد میتوانید از این پس حتی چغندر را جایگزین هویج کنید.
5. چغندر سفید و مبارزه همه جانبه با التهاب و بیماری
از دیگر خواص چغندر، ضد التهاب بودن است که با مصرف آن، میتوانید شاهد تاثیرات فوق العاده ای در حفظ سلول ها، آنزیم ها و پروتئین های بدن خود در برابر فشار های محیطی باشید. به خصوص فیبر موجود در چغندر سفید، باعث افزایش آنزیم های ضد اکسایشی میشود و تعداد گلبول های سفید را نیز ارتقاء میبخشد و به این شکل توانایی بدن برای تشخیص و نابودی سلول های بیماری و خارجی بالا میرود.
در چغندر مقادیر زیادی از کولین وجود دارد که تقویت کننده کیفیت خواب، حرکات عضلانی، یادگیری و حافظه خواهد بود. این ماده مغذی ساختار غشا های سلولی را حفظ میکند و جذب چربی را کاهش میدهد و به همین سبب، باعث کاهش انتقال امواج عصبی و التهابات مزمن میشود.
6. چغندر سفید و دوپینگی تمام عیار
در چغندر قند به میزان زیادی نیترات وجود دارد که سطح استقامت بدن ما را افزایش میدهد. توصیه میشود ورزشکاران 3 تا 5 چغندر متوسط را استفاده کنند تا شاهد تاثیر شگفت آور آن در آمادگی جسمانی خود باشند. بر اساس یک مطالعه علمی که در سال 2014 منتشر شد؛ دوچرخه سوارانی که پیش از مسابقه، آب چغند خورده بودند توانستند 15% بیشتر از باقی افرادی که آب چغندر نخورده بودند پدال بزنند. لذا با نوشیدن آب چغند احتمالا قدرت عضلات در کسب اکسیژن به هنگام ورزش بالا میرود و به این شکل استقامت ورزشکاران دوچندان میشود.
7. خواص چغندر برای سلامتی کامل قلب
مصرف چغندر به باعث کاهش کلسترول بد شده و در عین حال کلسترول مفید بدن را افزایش میدهد. همچنین این سبزی دارای میزان زیادی تری گلیسیرید است که از عوامل کاهنده بیماری های قلبی شناخته میشود. بعلاوه بتائین موجود در چغندر نیز سطح هموسیستئین را در بدن کاهش میدهد.
اگر اهل چغند خوردن هستید، باید بدانید که از مشکلاتی مثل سکته مغزی، حملات قلبی و آترواسکلوروز ایمن هستید.
8. تقویت و پاکسازی کبد
خواص چغندر برای پاکسازی کبد نیز بسیار مفید است. این سبزی سرشار از بتائین، ویتامین B، آنتی اکسیدان و آهن است. در ضمن چغندر دارای میزان زیادی مس و روی میباشد که به این شکل از سلول های کبد محافظ میکند.
9. چغندر و پیشگیری از نقص های خطرناک نوزادان
از آنجایی که چغندر را میتوان یک منبع سرشار از فولات های ویتامین B دانست، مصرف این سبزی برای مادران باردار بسیار توصیه میشود زیرا چغندر به شکل گیری ستون فقرات مستحکم کودک آنها کمک ویژه ای میکند و همچنین کمبود فولات در بدن مادر میتواند منجر به عوارضی در کودک از جمله نقص در لوله های عصبی شود که این منجر به نقص در مغز، نخاع یا ستون فقرات نوزاد خواهد شد و اینها مشکلاتی بسیار خطرناک هستند. پس به مادران باردار توصیه میشود با مشورت پزشک، چغندر را به برنامه غذایی خود اضافه کنند.
10. پیشگیری از زوال عقل با آب چغندر
با افزایش سن، جریان خون به قسمت هایی از مغز کمتر میرسد و به همین دلیل به مرور زوال عقل در برخی از افراد پدید می آید. بر اساس تحقیقات علمی، آب چغندر میتواند جریان اکسیژن در مغز را ارتقاء ببخشد و از زوال عقل پیشگیری کند و باعث کند شدن این روند بشود. غلظت بالای آب چغندر نقش تعیین کننده ای در این میان دارد.
11. خواص چغندر برای افزایش انرژی
مبتنی بر تحقیقات، فقط یک فنجان آب چغندر قبل از فعالیت های فیزیکی، میتواند با تحریک عروق خونی و افزایش استقامت بدن، تمام انرژی لازم برای شما را فراهم آورد.
12. پیشگیری از بیماری های تنفسی با خواص چغندر
خواص چغندر بعنوان یک ضد اکسید کننده قدرتمند عمل میکند و سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند. بیتاکاراتن طبیعی چغندر قند عاملی موثر در پیشگیری از سرطان ریه و مشکلات تنفسی شناخته شده است. همچنین این سبزی در برابر رادیکال های آزاد نیز از بدن مراقب کرده و خطر سرطان را کاهش میدهد.
13. درمان مشکلات هضم غذا
خواص چغندر برای بهبود بخشی به هضم نامنظم غذا مفید است زیرا فیبر زیادی دارد.
14. چغندر از قدرتمند ترین آنتی اکسیدان ها
به طور کلی در سبزیجات به مقدار مناسبی آنتی اکسیدان وجود دارد که به منظور تامین قدرت سیستم ایمنی بدن لازم است. در این میان چغندر جزو سبزی هایی است که حرف اول را میزند.
15. افزایش نیروی جنسی و توان باروری اسپرم
جالب است بدانید که در چغندر بروم (ماده معدنی ای که تولید هورمون جنسی میکند) نیز وجود دارد و با استفاده از آن میتوان میل و نیروی جسمی را افزایش داد و به این شکل افزایش قدرت باروری و تحریک اسپرم صورت میپذیرد.
16. پوستی نرم و سفید با برگ چغندر
نه فقط برگ چغندر بلکه همه سبزیجات بدن را از عفونت ها دور نگه میدارد. اما برگ چغندر منبعی سرشار از مواد معدنی و ویتامین است که باعث نرمی و سفید تر شدن پوست میشود.
17. پیشگیری از پوکی استخوان
مبتنی بر تحقیقات صورت گرفته، نیتریک اسیدی که بر اثر نیترات موجود در چغندر در بدن به وجود می آید میتواند تاثیرات مفیدی برای پیشگیری از پوکی استخوان داشته باشد.
18. رنگ مو طبیعی با آب چغندر
مقداری از چای سیاه، آب چغندر و رز را با یکدیگر ترکیب کنید و آنرا به روی سر خود ریخته و از ریشه تا بالای موها بمالید و پس از چند دقیقه سر خود را بشویید.
19. درمان کم خونی
یکی از خواص آب چغندر، درمان کم خونی است زیرا این آب، دارای میزان قابل توجهی اسیدفولیک و آهن است.
مضرات چغندر و عوارض احتمالی
به صورت کلی آب چغندر را بهتر است خالی مصرف نکنید و به همراه آن سبزیجات دیگری هم میل کنید. در ادامه مضرات و آلرژی های احتمالی بر اثر مصرف بیش از اندازه و غیر طبیعی چغندر مورد بررسی قرار میگیرد:
- سنگ کلیه بر اثر ورود بیش از حد اگزلات به بدن
- خارش
- تب و لرز
- افزایش ضربان قلب
- اسهال، استفراغ و مسمومیت کبدی
- تداخلات دارویی
- گاهی موجب کاهش سطح کلسیم میشود
- خستگی های ناگهانی و شدید بر اثر کاهش شدید فشارخون
دیدگاهتان را بنویسید