خواص طالبی از تقویت نیروی جنسی تا سلامت قلب و پوست
دانستی هایی درباره طالبی
طالبی میوه ایست که از پیوند گرمک و خربزه بوجود آمده است و نام علمی آن Cucumis melo var. Reticulatus است. اگر دقت کنید، شباهت زیادی را در بافت پوست طالبی نسبت به گرمک یافت می کنید و البته رنگ زرد روشن تا سبز آن هم به خربزه قندک شباهت دارد.
تفاوت گرمک و طالبی: قبل از خربزه می رسند و طعم آنها لطیف تر بوده و هضمی آسان دارند.
البته برخی این میوه را از خانواده خیار و کدو می دانند. برخی هم آنرا همچون خربزه از سرزمین هند می دانند.
طعم طالبی: که میوه ای ملون است ، ترکیبی از مزه ی خربزه و گرمک است.
ویتامین های طالبی: ویتامین C ، ویتامین A ، ویتامین B1 ، ویتامین B2، ویتامین B6 و در آخر ویتامین B9.
طالبی دارای مواد معدنی فراوانی من جمله؛ کلسیم، پتاسیم، منیزیم، فسفر و آهن است. فیبر طالبی هم زیاد است و کالری پایینی دارد و بدون چربی و کلسترول است که اینها به معنای آن است که می توانید طالبی را در رژیم لاغری خود قرار دهید.
مزاج طالبی: گرم و تر است و طالبی به علت ملین بودن به لینت مزاج کمک می کند.
مصلح طالبی؛ انار ترش و سرکه است که خواص طالبی برای بدن را بهبود بخشیده و عوارض آنرا برطرف می کنند.
کالری طالبی = در 100 گرم طالبی فقط 34 کالری وجود دارد که این میوه را برای یک رژیم لاغری مناسب می کند.
پیک طالبی خوب برای خرید چطوریه؟
رنگش زرد_نارنجی باشه. سفت باشه و سنگین و دارای مقدار کمی هم لکه روی خودش باشه. این طالبی ها از مرغوب ترین طالبی ها محسوب می شوند. البته از آنجایی که ریسک بالاتری در این طالبی ها از جهت وجود باکتری وجود دارد، لذا آنها را از فروشگاه های بهداشتی بخرید و بخوبی بشویید. این مدل طالبی را می توان 2 تا 3 روز در دمای اتاق نگهداری کرد.
پیشگیری از ناتوانی جنسی
طالبی دارای آمینو اسیدی با نام سیترولین است و به همین دلیل مانع ناتوانی جنسی می شود. با طالبی خوردن می توانید جریان خون سمت آلت تناسلی را آرام کنید زیرا در سیترولین، آرژینین تولید می شود که موجب کنترل رگ های خونی می شود.
تقویت سیستم ایمنی بدن
خواص طالبی از جهات مختلف بدن را تقویت می کند و به طور موثری سیستم ایمنی بدن را هم قدرت می بخشد. ویتامین A ، بیوفلاوونویدها (زردینه)، کاروتنوئید از ترکیبات طالبی هستند که از بدن در برابر بیماری محافظت می کنند. همچنین طالبی ترکیباتی اورگانیک دارد که ضد سرطان عمل می کنند: سرطان های دهان، ریه، سینه و روده.
حتما مطالعه کنید: 20 تغذیه و راهکار هایی جدید برای تقویت سیستم ایمنی
خواص طالبي براي پوست شاداب
طالبی طراوت و شادابی پوست را ارتقاء می دهد و می توان از آن به عنوان برنزه کننده ای طبیعی استفاده کرد. با ماسک طالبی می توانید پوستی شاداب بسازید: گوشت طالبی را له کنید و مقداری کتیرا به آن بزنید، سپس ترکیب را به شکل ماسک روی صورتتان قرار دهید.
اگر می خواهید چین و چروک های پوستی را از بین ببرید، گوشت طالبی را با سفیده تخم مرغ مخلوط کرده و استفاده کنید.
در ضمن گوشت طالبی برای تسکین سوختگی های سطحی و سبک یا حتی ورم پوست مفید است.
پوستی جوان و شاداب با فواید طالبی
خواص طالبی با توجه به ویتامین های A و C ای که دارد، چروک های پوستی را درمان می کند و موجب جوان سازی پوست می شود. خیلی ساده می توانید تکه هایی از طالبی را روی صورتتان 15 دقیقه بگذارید و سپس با آب سرد بشویید.
طالبی و افزایش رطوبت پوستی
طالبی خاصیت آبرسانی قوی ای هم دارد و در نقش یک مرطوب کننده طبیعی برای پوست ظاهر می شود.
ماسک صورت طالبی
مواد لازم: 2 تکه طالبی کوچک + نصف یک خیار + یک سفیده تخم مرغ
این مواد را درون مخلوط کن بریزید تا خوب مخلوط شوند. مواد حاصل شده را روی صورتتان اعمال کرده و ماساژ دهید. پس از 15 دقیقه با آب گرم بشویید.
افزایش رشد مو با طالبی
در ترکیبات طالبی ویتامین A و بتاکاروتن وجود دارد که به افزایش رشد موها کمک می کند.
درمان ریزش مو با طالبی
از علت های مهم ریزش مو می توان به کمبود ویتامین B اشاره کرد. لذا طالبی چون ویتامین های مختلف B است و همچنین فولیک اسید دارد، می تواند از ریزش مو نیز به خوبی جلوگیری کند.
طالبی سرشار از کلاژن است
بر اساس پژوهش های انجام شده، طالبی مملو از کلاژن است که این ماده می تواند تاثیرات مستقیمی بر روی ترمیم پوست و زدودن سلول های پوستی مرده می گذارد. همچنین خواص طالبی به علت همین کلاژن داشتن ضد پیری است و درخشندگی پوست ما را حفظ می کند.
طالبی میوه ای مفید برای دوران بارداری
در طالبی ترکیبی به نام فولات وجود دارد که به دوران بارداری کمک می کند. بعلاوه در جلوگیری از تولد نوزادان ناقص هم مفید بوده و می تواند از نواقص عصبی ای که در نوزادان رخ میدهد جلوگیری کند.
همچنین خواص طالبی برای درمان یبوست های دوران بارداری هم مفید است.
طالبی میوه ای به شدت حساسیت زا و آلرژن است لذا به هیچ وجه نباید آنرا به کودکانی که کمتر از 18 ماه دارند بدهید. در صورتی که این میوه به این کودکان داده شود حتی می تواند باعث تنگی راه های هوایی شود و آسیب پهای جدی ای را به بار آورد.
خواص طالبی برای تنظیم فشارخون
خواص طالبی باعث کاهش فشارخون می شود. پتاسیم موجود در این میوه یک وازودیلاتور بوده و رگ های خون را شل می کند و باعث کاهش فشارخون در آنها می شود. وقتی پتاسیم طالبی وارد خون شما می شود، جریان خون و اکسیژن بیشتری به سوی مغز هدایت میشود و در نتیجه آرامش بیشتری حاصل می شود.
خواص طالبی برای تقویت سیستم گوارشی
در طالبی فیبر خوراکی زیادی هست که برای حرکات گوارشی روده ها لازم است. به این صورت، مصرف طالبی یبوست را کاهش می دهد و به سلامت دستگاه گوارش کمک می کند.
طالبی برای کمک به سم زدایی بدن
طالبی که سرشار از مواد مغذی و الکترولیت است و البته آب زیادی هم دارد، می تواند در پاکسازی و سم زدایی بدن کمک خوبی کند. میوه های آبکی ای مثل خربزه و طالبی می توانند علائم بد گوارشی مثل تفخ یا ورم را درمان کنند. همچنین پتاسیم طالبی ، به پمپاژ خون توسط قلب نیرو می بخشد و باعث تصفیه خون در کلیه ها می شود. بعلاوه آب و رطوبت بدن را هم افزایش می دهد که در دفع سموم از بدن موثر است.
بهبود سلامت قلب
طالبی به 2 شکل سلامتی قلب را افزایش می دهد.. 1. کاهش LDL یا همان کلسترول بد به علت فیبر بالایی که دارد. این روش از گرفتگی رگ های خونی جلوگیری کند. 2. پتاسیم زیادی که در طالبی هست، خاصیت رگ گشایی دارد و اینگونه فشارخون بالا، کاهش می یاب. بنابراین مصرف طالبی از حمله و سکته قلبی جلوگیری می کند.
تحقیقات علمی درباره خواص طالبی برای قلب
به گزارش معارف گیاهان دارویی = در یکی از تحقیقات علمی اخیر که توسط پژوهشگران آلمانی و آرژانتینی انجام شد مشخص شد که خواص طالبی مثل سیر، زنجبیل و پیاز ضد انعقاد خون است. در این آزمایش ، محققان مقداری از پلاتلتهای خون خودشان را با مقداری از گوشت طالبی له شده در ماشین مخلوط کن ترکیب کردند و کاملا مشهود بود که طالبی از روی هم انباشته شدن غیر طبیعی پلاتلتها جلوگری می کند و به این شکل از انعقاد و لختگی خون که از عوامل حملات قلبی هستند پیشگیری می شود.
پس از این آزمایش، محققانی که خون داده بودند، تا پلاتلت خون خودشان را بررسی کنند چند آسپرین هم خوردند و مجددا خون دادند. سپس مشاهده شد که باز هم پلاتلتها تمایل بسیار کمتری به انباشتگی و لختگی دارند. بنابراین نتیجه گرفته شد که مصرف آسپرین به همراه طالبی می تواند تاثیرات ضد انعقادی بسیار قدرتمند تری دارد.
محققان در این آزمایش نام ماده ضد انعقادی خون را آدنوزین گذاشته اند. آدنوزین همان ماده ای است که در سیر و پیاز وجود دارد و باعث ضد انعقادی بودن آنها شده است.
خواص طالبی برای کرونا هم می تواند مفید باشد زیرا این میوه سرشار از مواد آنتی اکسیدانی است من جمله : بتاکاروتن، لوتئین، ویتامین C، سلنیوم و … . به این شکل می توانید سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کنید و این بهترین راه برای پیشگیری از کرونا خواهد بود.
خواص طالبی محافظی برای کلیه هاست
محتوای دیورتیکی طالبی موجب ایجاد ادرار بیشتری می شود. وقتی در طول روز ادرار بیشتر شود، کلیه ها فعالیت بیشتری می کنند و به این شکل مواد سمی بیشتر دفع می شوند. اگر مشکلات کلیوی دارید، صبح ها پیش از صبحانه طالبی را به همراه کمی آبلیمو نوش جان کنید.
یکی از کاربرد های جالب طالبی، کمک به ترک سیگار است. در طالبی مواد مغذی و معدنی ای وجود دارد که میتواند شما را در ترک سیگار و بهبودی و بازیابی بدن در رهایی از نیکوتین کمک کند.
تحقیق علمی درباره خاصیت ضد سرطانی طالبی
به گزارش معارف گیاهان دارویی = بر اساس بررسی های اپیدمولوژی که ضمن آن رژیم های غذایی از جهت ضد سرطان بودند بررسی شد، طالبی هم ردیف گیاهان و میوه های ضد سرطانی قرار داده شد. به عنوان مثال سال 1985 پژوهشی بر روی 1271 نفر از ساکنین ایالت ماساچوست امریکا انجام شد. این افراد تقریبا 66 سال داشتند و در نتیجه این آزمایش ها مشخص شد که: کسانی که از میوه ها و سبزی های زرد و نارنجی و همچنین طالبی استفاده می کردند، کمترین احتمال ابتلاء به سرطان را داشتند. به عبارتی افرادی که از این مواد غذایی استفاده می کردند احتمال ابتلاء به سرطان در آنها کمتر از 0/3 درصد است.
خواص آب طالبی و سلامتی مجدد
- در آب طالبی فیبر محلول زیادی وجود دارد که باعث کاهش کلسترول خون در بدن می شود.
- آب طالبی به علت فیبر نامحلولی که دارد، هضم غذا را سرعت می بخشد لذا برای درمان یبوست و نفخ بسیار عالی است.
- آب طالبی دارای کلسیم است و برای استخوانها مفید.
- مواد معدنی و ویتامین های طالبی به رشد جنین در دوران بارداری مادر کمک خوبی می کند.
- این میوه برای تقویت بینایی هم مفید است زیرا دارای لوتئین و زاکسانتین می باشد. همچنین خواص آب طالبی برای پیشگیری از عفونت چشم و آب مروارید هم مفید است.
- طبق مطالعات: در یک لیوان آب طالبی، 34% نیاز بدن به ویتامین C دریافت می شود که این ویتامین به تقویت سیستم ایمنی کمک می کند. همچنین باعث افزایش کلاژن پوست می شود و پوستی جوان و شاداب را به شما هدیه می کند.
با خواص طالبی می توانید از کم آبی بدن در فصل تابستان جلوگیری کنید. حفظ آب بدن از مهم ترین اصول سلامتی است و شما می توانی با طالبی خوردن، علاوه بر حفظ آب بدن، از جهات مختلف به سلامتی خود کمک کنید.
خواص طالبی = تقویت بنیه و استراحت عضلات
خواص طالبی به گونه ایست که یکی از مواد مغذی مهم برای ورزشکاران بحساب می آید. پتاسیم که جزئی مهم از سلول و مایعات بدن است، بالوفور در این میوه یافت می شود. مصرف این میوه به رگ های خونی آرامش داده و در نتیجه برای استراحت عضلات و تقویت بنیه بدن مناسب است.
طالبی از ریه در برابر آسم و برونشیت محافظت می کند
بر اساس مطالعات، کودکانی که آسم دارند، اگر میوه هایی که ویتامین C دارند میل کنند، سرفه و حملات تنفسی آنها کاهش می یابد. طالبی خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی داشته و می تواند از افزایش علائم آسم و التهابات مزمن برونش های ریه جلوگیری کند.
کاهش التهاباتی مثل آرتروز
فیتوشیمی های طالبی، ضد التهاب هستند. مصرف طالبی مانع عملکرد اکسیداسیون روی استخوان و مفاصل بدن می شود و البته در کاهش التهاب آنها نیز موثر است.
خواص طالبی در بارداری
1) رشد و تکامل جنین با خواص طالبی
همچنین طالبی سرشار از فولیک اسید است لذا از نقص لوله عصبی پیشگیری می کند.
2) استخوان و دندان های محکم با طالبی
3) جلوگیری از کم خونی در بارداری
4) فسفر باعث انقباض ماهیچه ها می شود
5) خواص ضد انعقاد
6) مقابله با عفونت های رایج
7) درمان یبوست
8) خواص طالبی برای تقویت سیستم عصبی جنین
9) تنظیم فشار خون
10) طالبی و مراقبت از وزن مادران
11) طالبی ضد استرس بارداری است
عوارض طالبی در بارداری
طالبی هیچ عوارض و یا حساسیتی را ایجاد نمی کند. تنها موردی که وجود دارد، باکتری لیستریا است که در سال 2011 مطالعات نشان داد که آمریکا لیستریای شدیدی را به علت طالبی تجربه کرده است. راه انتقال باکتری به هنگام بریدن طالبی است لذا سعی کنید اصول بهداشتی را رعایت کنید. اگر این باکتری وارد بدن مادر شود احتمال سقط جنین و زایمان زودرس یا حتی تولد فرزنده مرده بالا خواهد بود.
خواص طالبی خشک شده
یکی از راه های استفاده از طالبی در غیر فصل خودش، خوردن طالبی خشک شده است. با این روش علاوه بر دریافت خواص طالبی، هیچگونه ضرر و عوارضی هم به بدن ما وارد نمی شود و نیازی نیست سراغ میوه های سرد خانه ای و نگهداری شده برویم. اما خواص طالبی خشک شده عبارتند از:
1️⃣ مفید برای درمان بواسیر و سل
2️⃣ مفید برای تحکیم و تقویت استخوان ها و دندان به علت بالا بودن مواد معدنی، مغذی و مخصوصا کلسیم آن.
3️⃣ کاهنده فشارخون و کاهش احتمال سکته مغزی و سنگ کلیه به علت پتاسیم موجود در طالبی خشک شده.
4️⃣ کاهش احتمال ابتلاء به آلزایمر در سنین بالا.
5️⃣ در طالبی خشک شده ترکیباتی وجود دارد که تولید انسولین را در بدن متعادل می کند. درست است که طالبی طعمی شیرین دارد اما با توجه به کم بودن شاخص گلیسمی آن، احتمال ابتلاء به دیابت را کاهش می دهد.
طالبی شاه پسند چیست؟
طالبی شاه پسند از خوش طعم ترین طالبی ها محسوب می شود. این نوع طالبی سایز کوچکی دارد و رنپ پوست آن به زرد و نارنجی به صورت راه راه است.
به عقیده برخی طالبی شاه پسند و خانواده ملون ها (خربزه، هندوانه و گرمک) متعلق به سرزمین هند هستند و از آنجا آمده اند.
طعم طالبی شاه پسند ترکیبی خوش مزه از طعم خربزه و گرمک دارد که به نوع خودش منحصر به فرد است.
خواص طالبی شاه پسند
طالبی شاه پسند از جمله میوه هایی است که در تمام جهان طرفداران زیادی دارد. خلاصه خواص طالبی شاه پسند عبارتند از:
1) تقویت سیستم ایمنی
ترکیبات طالبی شاه پسند که عبارت باشند از ویتامین C، کاروتنوئید، ویتامین A و بیوفلاوونویدها تاثیرات جدی ای در تامین قدرت ایمنی بدن می گذارند.
2) کنترل و پیشگیری از دیابت
از دیگر خواص شاه پسند کنترل و پیشگیری از دیابت است که این کارایی به علت ترکیبی به نام پکتین می باشد. پوتکین باعث تنظیم جریان قند خون در سیستم گردش خون می شود و افراد را از افزایش فشار خون مصون نگه می دارد.
3) تقویت قدرت بینایی
بتاکاروتن طالبی از بیماری های آب مروارید، دژنراسیون ماکولا (از دست دادن بینایی در مرکز دید) و آسیپ پذیری در مقابل اشعه فرا بنفش جلوگیری می کند. همچنین ویتامین A و کاروتنوئیدهای این میوه نیز در تامین سلامت چشم ها بسیار مفید هستند.
4) سلامت قلب
پتاسیم و فیبر دو ماده ای هستند که در ترکیبات طالبی شاه پسند وجود دارند و باعث سلامت قلب می شوند. تاثیر این دو ماده به این شکل است که کلسترول بد را کاهش می دهد و علاوه بر اینکه از گرفتگی رگ ها پیشگیری می کنند، عاملی برای گشایش رگ ها نیز هستند و فشار خون را کاهش می دهند. بدین شکل از بیماری های قلبی و سکته قلبی پیشگیری خواهد شد.
5) درمان یبوست
فیبر موجود در طالبی شاه پسند، مواد زاید روده ها را خارج می کند و باعث درمان یبوست و مشکلات روده می شود.
6) ضد سرطان
7) کاهش وزن
8) افزایش قدرت هضم
9) مفید برای درمان کلیه
مضرات طالبی برای بدن
- زیاده روی در طالبی خوردن باعث اسهال و نفخ می شود.
- اگر مرض قند دارید ، بهتر است از خوردن طالبی صرف نظر کنید.
- افرادی که ورم معده یا روده دارند هم باید دور این میوه را خط بکشند.
- مصرف زیاد طالبی برای مبتلایان به دیابت، سوء هاضمه مضر بوده و باعث ورم و درد معده می شود.
دیدگاهتان را بنویسید