خواص انجیر و درمان قطعی بیماری های تنفسی و مشکلات یبوست
آشنایی با میوه انجیر
انجیر، در نگاه گیاه شناسی
از نظرگیاه شناسی میوه انجیر، میوه متعارف نیست بلکه یک نوع محفظه یا کیسه گیـاهی است که گلهـاي نر و مـاده در درون آن واقع شده است و در موقع رسـیدن میوه، دنبـاله گلهاي ماده و کاسه گل و قسـمت تحتانی آن گوشتی وضـخیم خوردنی میشود. درخت انجیر در مقابل سـرماي شدید مقاومت ندارد وسرماي کمتر از 15 درجه زیر صفر را تحمل نمی کنـد. در اغلب خاک ها میرویـد و البته خاکهاي غنی را ترجیح می دهد.
تکثیر انجیر:
تکثیر آن اغلب ازطریق قلمه وگاهی هم از طریق خوابانیدن شاخه هاي آن انجام میگیرد. تهیه قلمه انجیر معمولا در اسـفند ازشاخه هاي 3 -2 ساله به طول 70 -60 سانتی متر انجام میگیرد و براي این کار باید درختان قوي وسالم را انتخاب کرد. این قلمه ها پس از کاشتن در مدت کوتاهی داراي ریشه شده و پس از 5 -4 سال یک درخت بـارور تشـکیل می شود. البته از پاجوش هاي قوي درختان کهن نیز میتوان اسـتفاده کرد و پس از چنـد سال که از کاشت آن گـذشت آنرا پیونـد زد. نوع پیونـددرخت انجیر معمولا پیونـد شـکافی است که در مقطع سـاقه اصـلی قطع شـده درخت میزنند.
طبیعت انجیر:
- طبیعت میوه انجیر گرم و مرطوب است.
خواص انجیر و درمان بیماری ها
ابتدا به مواردی که طب سنتی و حکمای آن در مورد خواص انجیر، تاکید بیشتری دارند می پردازیم.
حکمای طب سنتی در مورد خواص انجیر معتقدند که؛
- ملین و معرق و مسـکن حرارت و تشنگی است.
- مقوي نیروي جنسـی می باشد.
- قلب راخنک می کند و بازکننده گرفتگی هاست.
- مقوي کبد است.
- ورم طحال و بواسیر را رفع می کند.
- کمبودن ترشح ادرار را مرتفع می سازد.
- براي رفع خشونت سـینه، درد سـینه، سـرفه وخشونت قصـبه ریه نافع است. دم کرده انجیر با شنبلیله براي سینه درد و خشونت سینه بسیار نافع است.
- اگر تـازه یـا خشک آن با مغز تخم گل رنگ و کمی بوراکس (75 /0گرم) مخلوط وخورده شود، مسـهل قوي اخلاط غلیظه است.
- ضماد تهیه شده ازخشک آن با آردجو و گندم براي تحلیل ورم بناگوش و دملها مفید است.
- اگر دم کرده آن را با سداب تنقیه کنید براي رفع دلپیچه مفید است.
- ضماد شیرابه یا لاتکس انجیر با شنبلیله براي نقرس سـرد و بـا آردجو براي جراحت نـافع است
- مالیدن آن به سر براي جلوگیري از ریزش مو هم مفید است.
قلبی سالم با خواص انجیر
میوه انجیر به علت پتاسیمی که دارد باعث کنترل سطح فشار خون می شود. همچنین فیبر و پکتینی که در انجیر است هست بعد از مصرف آن، در بدن آزادانه فعالیت می کنند و از کلسترول جلوگیری می کنند. امروزه ثابت شده است که برگ های انجیر می تواند سطح تریگلیسیرید را در بدن کاهش دهد.
انجیر های خشک دارای فنول، اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ هستند که باعث جلوگیری از حملات قلبی و سکته های مغزی می شود و خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر را هم کاهش می دهد.
خواص انجیر، دشمنی برای سرطان
امروزه تحقیقاتی که انجام شده است هم تاییدی بر نظر طب سنتی و کهن است که معتقد است، انجیر یک میوه ضد سرطان است.
انجیر ضد سرطان در تحقیقات ژاپنی ها:
اخیرا دانشمندان ژاپنی موسسه تحقیقات فیزیکی و شیمیایی در موسسه پژوهشی میتسوبیشی که مربوط به تحقیقات علوم زندگی است در شهر توکیو به ماده ای شیمیایی در انجیر پی بردند که ضد سرطان بوده است.
در این آزمایش ابتدا ماده آدنوکارسینوماس که ماده ای سرطان زاست به موش های آزمایشگاهی تزریق شد و در مرحله بعدی عصاره مقطری که از انجیر منجمد هوموژنیزه با آب درست شده بود به آن موش ها تزریق شد.
نتیجه ای که دیده شد آن بود که تومور های بدخیم موش ها تا 39 درصد کوچک شده بودند.
اندیشمندان ژاپنی هویت این ماده فعال شیمیایی ضد سرطان را یک نوع بنز آلدئید تشخیص داده اند.
محققان ژاپنی با شجاعت خود، آزمایشی دیگر را بر روی انسان ها انجام دادند؛ در این آزمایش، چند دوز از همان مقطر انجیر یا به اصطلاح عرق انجیر به افراد مبتلا به سرطان داده شد که در روند درمان آنها موثر واقع شد و چندی بعد در یک آزمایش دیگر خود ماده شیمیایی انجیر به افراد مبتلا به سرطان داده شد که میزان تاثیرات آن خیلی بیشتر بود و 55 درصد از کسانی که سرطان پیشرفته داشتند بعد از تزریق چندین دوز از بنزآلدئید بهبودی قابل توجهی یافتند که 7 نفر آنها کاملا درمان شدند و به سلامت کامل رسیدند و 29 نفر آنها هم به طور نسبی درمان شدند و بقیه بیمارانی که این دارو را مصرف کردند توانستند مقدار بیشتری را زندگی کنند.
خبر خوب این است که؛
خواص انجیر و درمان ورم طحال
اگر انجیر را 9 روز در سـرکه بخیسانید و هر روز 5 عدد آنرا به همراه سـرکه بخورید و بعضی از آنها را کوبیده ضماد نمایید، براي تحلیل ورم طحال خیلی خوب است (بدیهی است اگر سرکه عوارض خاصی برای بیمار نداشته باشد)، زیرا انجیر برای کبد های ضعیف مضر است که در نتیجه اشخاصی که کبد ضعیفی دارند خوب است انجیر را همراه با گردو مصرف کنند تا نتیجه بهتری بگیرند. مقداری مصرفی میوه انجیر در صورتی که به صورت خشک مصرف شود، 150 گرم می باشد و درصورتی که تازه باشد هم 450 گرم است.
درمان درد های سینه
چهار میوه سینه ای: خرمای بدون هسته، عناب، انجیر خشک و مویز. هر کدام از این 4 میوه را به مقدار مساوی برداشته و با هم مخلوط کنید و در قند بسابید. حالا 10 گرم از گرد 4 میوه سینه ای را بردارید و در مقداری آب جوش بریزید که بعد از عملیات صاف کردن، 500 گرم جوشانده خواهید داشت. این جوشانده برای نرم کردن سینه و بر طرف کردن درد های سینه بسیار موثر است.
درمان ورم حلق
غرغره: 50 گرم از انجیر زرد را به مدت 15 دقیقه در 500 گرم شیر بجوشانید و آنرا صاف کنید و حالا مقداری هم آنرا شیرین کنید. شما با این غرغره ورم های ناحیه حلق خود را به خوبی درمان خواهید کرد.
افزایش اختلالات جنسی
قدمت مصرف انجیر برای درمان اختلالات جنسی همچون ناباروری، ضعف بنیه، اختلالات نعوظ به قرن ها قبل بر می گردد. در انجیر مقادیر بالایی از ویتامین ها و مواد معدنی وجود دارد که موجب افزایش سریع انرژی و بنیه فرد می شود البت توجه کنید که افزایش انرژی به معنای تحریک جنسی نیست.
برای افزایش قدرت جنسی، 2 یا 3 انجیر را شب در آب بخیسانید و صبح فردا آن شب آنرا میل کنید.
با خواص انجیر، آسم نمی گیرید
از دیگر خواص انجیر، کاهش خطرات ابتلا به آسم است که انجیر با حفظ شرایط تنفسی در برونشیتها در سطحی خوب مانع بروز آسم میشود.
بنابراین اگر مشکلات تنفسی دارید حتما انجیر را به درمان های خود اضافه کنید.
درمان کم خونی
انجیر حاوی مقدار آهن بالایی است که ما با خوردن این میوه، می توانیم با تامین آهن مورد نیاز بدن خودمان، کم خونی را درمان کنیم و یا از آن پیشگیری کنیم.
همچنین گفته شده است که آهن در حمل هموگلوبینها در بدن دارای نقش مهمی است که با انجیر این نیاز هم برطرف می شود.
قهوه انجیر و خواص آن؛
برای تهیه قهوه انجیر، انجیر را بو دهید و بسابید تا به صورت قهوه در بیاید و این خوراکی برای مشکلات زیر مفید است؛
- ذات الریه حاد
- برونشیت
- نزله
- سیاه سرفه
عوارض مصرف انجیر
❌ کبد ضعیف ها؛ انجیر برای شما مقداری سنگین و نامناسب است لذا اگر اصرار به خوردن آن داشتید، آنرا به همراه گردو مصرف کنید.
❌ بیماران قندی؛ انجیر دارای قند زیادی است که برای شما خطرناک است لذا دور آنرا خط بکشید.
❌ افرادی که مشکلات معدوی و روده دارند
زیاده روی در خوردن انجیر خطرات زیر را به همراه دارد:
❌ نفخ شکم
❌ اسهال
❌ ضعیف شدن چشم ها
❌ مشکلات معدوی
کرفس، خنثی کننده عوارض و ضرر های انجیر است.
منبع؛ کتاب معارف گیاهی
خوشحال می شویم که نظر شما را درباره این موضوع و مقاله ای که مطالعه کردید بدانیم … .
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.