خواص میوه ها

خواص انار و درمانی مطمئن برای درد مفاصل و مشکلات پوستی

خواص انار
خواص انار برای سلامتی بدن بسیار عالی است و شما می توانید برای درمان درد مفاصل، مشکلات پوستی، جوش های سر سیاه و … از آن استفاده کنید که در این بخش به طور کامل به بررسی خواص انار می پردازیم … .

 

آشنایی با میوه انار

اینگونه شهرت یافته است که انار از ایران برخاسته است. درخت انار درختی است کوچک، و شاخه های آن مقداری تیغ دارد. برگ های درخت انار کاملا سبز و براق است و گل آن که قرمز اناری رنگ است، حاوی تعداد بالایی از اتامین (آلت نر) می باشد و همچنین دارای یک تخمدان است که دارای خانه های متعدد است.

انار میوه ای است نیمه گرمسیری که از قدیم الایام در مناطق نیمه گرم ایران می روییده، لذا شما در بلوچستان مثلا، روییدن انار را به طور وحشی مشاهده می کنید. البته انار در اغلب مناطق نیمه گرم ایران، به طور پرورشی وجود دارد.

نکته جالب توجه در مورد خواص انار این است که تمام قسمت های آن و حتی برگ خود درخت انار، استفاده دارویی دارد که شامل پوست ساقه های سبز و جوان، گل و برگ درخت انار، پوست خود انار، دانه های انار، آب و عصاره انار می شود.

 

👇 خواص انار برای سلامتی بدن 👇

حالا می خواهیم دانه دانه به بررسی خواص انار بپردازیم … .

درمانی برای درد ها و ورم مفاصل

آرتریت (Arthritis) یا همان التهاب مفاصل از سری بیماری های شایعی است که انواع متفاوتی دارد و در اثر عواملی مثل روماتیسم یا آرتروز به وجود می آید.

انار یک میوه ضد التهاب است که به التهابات مفاصل کمک می کند. مطالعات نشان می دهند که عصاره انار برای مبارزه با آنزیم هایی که به مفاصل آسیب می زنند بسیار مفید است.

البته تا به حال بیشتر مطالعات بر روی موش ها انجام شده و شواهد انسانی کمتر است.

 

خواص انار

با خواص انار لاغر شوید

انار به علت فیبر بالایی که دارد باعث احساس سیری و کنترل اشتهایمان می شود. همچنین می توانید به جای خود دانه های انار، از رب انار (که خواص انار را دارد) در غذا های خود مثل خورشت مرغ استفاده کنید.

جالب است که ویتامین C موجود در دانه های انار به اندازه ای است که 40 درصد از نیاز روزانه ما به ویتامین C را تامین می کند.

 

انار، واقعا یک ضد التهاب قوی است

التهاب‌های شدید یکی از عواملی است که باعث مشکلات و بیماری‌های بسیار جدی می‌شود. بیماری‌هایی مثل بیماری‌های قلبی و عروقی، سرطان، دیابت نوع ۲، آلزایمر، و حتی چاقی مفرط!

انار دارای خاصیت ضد التهابی ای است که از پونیکالاجین نشات می گیرد.

مبتنی بر تحقیقات انجام شده، مواد موجود در انار باعث کاهش یافتن التهابات سیستم گوارش می شود و تاثیر مثبتی بر روی فعالیت های سلول های سرطانی سینه و روده بزرگ دارد.

در تحقیقی 12 هفته ای بر روی مبتلایان به دیابت، مشخص شد که مصرف روزانه 1.1 لیوان از آب انار (که به اندازه 250 میلی گرم است) موجب کاهش التهابات “CRP” و “interleukin-6” تا 32 درصد شده است.

در صورتی که دچار التهابات فیزیکی ناشی از برخی بیماری ها شده اید پس انار را به برنامه غذایی خود اضافه کنید.

 

فشار خون پایین با خواص انار

فشار خون بالا از عوارض بسیاری برخوردار است همچون سکته مغزی و حمله قلبی.

در تحقیقی بر روی کسانی که فشار خون بالایی داشتند، مشخص شد که بعد از مصرف روزانه 150 میلی گرم آب انار در طول 2 هفته، آنها با کاهش قابل توجهی از فشار خون مواجه شدند و بقیه آزمایش های مشابه هم گویای همین نتیجه بوده اند.

 

انار و پیشگیری از دیابت

طی چندین مطالعه ثابت شده است که آب انار برای دیابتی ها مفید است زیرا می تواند کلسترول بد را با کاهش مواجه کند و توده‌های چربی را هم از شریان ها از بین ببرد.

 

انار و مویی نرم و سالم

در انار مقدار زیادی از آنتی اکسیدان وجود دارد که برای مو مفید است. این آنتی اکسیدان ها می توانند فولیکول مو و خون‌رسانی به پوست کف سر موها را تقویت کنند. همچنین روغن هسته انار هم می تواند در درمان موخوره کارایی خوبی داشته باشد و باعث نرمی مو ها و نابودی وز آنها بشود.

اگر موهای شما فر و یا مجعد است؛ روغن هسته انار می تواند باعث نرمی و لطافت پوست شما بشود و از گره آنان جلوگیری کند.

توجه کنید که حتی مصرف انار به صورت خوراکی هم برای شما مفید خواهد بود.

 

با خواص انار، دچار بیماری قلبی نمی شوید

در حال حاضر، بیماری های قلبی رایج ترین دلیل مرگ و میر های قبل از پیری در جهان هستند.

بیماری های قلبی پیچیده اند و عوامل متعددی بر آنها تاثیر گذار است. پونیسیک اسید، اسیدی چرب است که در انار وجود دارد و ممکن است بتواند کمک خوبی به مراحل مختلف بیماری های قلبی بکند. در یک تحقیق علمی بر روی 51 نفر که از میزان بالایی تریگلیسرید برخوردار بودند، بعد از مصرف کردن 800 میلی گرم روغن هسته انار در طول 4 هفته، سطح تریگلیسرید به شکل چشمگیری کاهش یافت و ضریب میزان «کلسترول خوب» (HDL) هم با بهبود خوبی مواجه شد.

همچنین دیگر تحقیقات بر روی خواص آب انار، گویای آن است که میزان «کلسترول بد» (LDL) در دیابتی های نوع 2 و کلسترول بالا تا حد بسیار زیادی کاهش یافت.

 

خواص انار

خواص انار و نابودی مشکلات پوستی

یکی دیگر از خواص انار، مربوط است به حوزه آرایشی_بهداشتی که برای تقویت کیفیت پوست استفاده می شود. انار سرشار از ویتامین C است و این ویتامین برای حیات و جوانی پوست بسیار لازم و ضروری است. و همچنین آنتی اکسیدان بالایی که در انار وجود دارد باعث کاهش چین و چروک ها و پیشگیری از پیری زودرس در پوست می شود.

تهیه ماسک انار:

2قاشق غذاخوری از پودر پوست انار را با یک قاشق غذاخوری عسل و آبلیمو مخلوط کنید. بعد از آنکه این ترکیب را خوب مخلوط کردید و حالتی خمیری و نرم پیدا کرد، آنرا بر روی صورت خود بمالید و 15 دقیقه نگه دارید و سپس با آبی ولرم آنرا بشویید.

شما با این ماسک، لکه های تیره پوست خود را از بین برده و با تقویت رنگدانه ها، پوست خود را روشن و شفاف تر کنید.

ماسکی برای درمان جوش ها:

انار به علت آنتی اکسیدانی که در  دانه و پوست خود دارد، برای درمان جوش ها هم کارایی دارد و کافی است 2 قاشق غذاخوری از دانه های انار را به همراه یک قاشق غذاخوری زردچوبه ترکیب کنید و حالا این ترکیب را بر روی جوش ها بمالید و 15 دقیقه بعد، آنرا با آب سرد بشویید.

همچنین شما می توانید از روغن دانه انار برای درمان پسوریازیس و اگزما هم استفاده کنید. البته برگ درخت انار هم برای درمان پیسی می تواند خوب باشد ولی در این زمینه تحقیقات ناقص است.

 

خواص انار و نابودی جوش های سرسیاه

اگر از دست جوش های سر سیاه خسته شده اید پس سراغ این درمان بیایید؛

شما می توانید با ترکیب پوست انار و آبلیمو ترکیب عالی ای بسازید:

* پوست انار را تفت دهید

* پوست تفت داده شده را آسیاب کنید تا کاملا پودر شود

* حالا آبلیمو را با این پوست مخلوط کنید تا حالتی خمیری و یکسان پیدا کند

الان وقت مالیدن این ترکیب بر روی جوش هاست و چند دقیقه صبر کنید و سپس آنرا با آب بشویید.

مطالعه کنید 👈👈 درمان قطعی جوش های سر سیاه + فیلم آموزشی

 

خواص انار

با انار پوکی استخوان نمی گیرید

انار با خواص آنتی‌اکسیدانی و ضد التهابی ای که دارد موجب نابودی استرس اکسیداتیو  می شود و بر روی استخوان های بدن بسیار موثر است. در مطالعه ای که بر روی حیوانات صورت گرفت، تمامی قسمت های انار، موجب افزایش استئوبلاست (استخوان‌ساز یا سلول‌های مسئول تشکیل استخوان) و کم شدن حضور استئوکلاست (استخوان‌کاه یا سلول‌های مسبب تجزیه‌ی استخوان) می گردد.

نتیجه محققان، آن بود که همه قسمت های انار برای پیشگیری از ضعیف شدن استخوان ها مفید و موثر است.

 

با خواص انار از سرطان پیشگیری کنید

انار به لطف ویتامین‌های ث، آ و آنتی‌اکسیدانی که دارد، احتمال ابتلا به بعضی از سرطان ها را با کاهش مواجه می کند چون ترکیب این مواد غذایی با هم باعث مبارزه با رادیکال های آزاد می شود که در نتیجه از سلول های بدن شما محافظت می شود. بعضی از این سرطان ها عبارتند از؛ سرطان ریه، سرطان پستان، سرطان پروستات.

 

 

ورزشکار ها حتما انار بخورید

انار حاوی نیترات خوراکی بالایی است و این ماده موجب بالا رفتن تاثیرات ورزش در بدن می شود. طی یک تحقیق بر روی 19 ورزشکار که بر روی تردمیل مشغول دویدن بودند، مشخص شد که مصرف تنها 1 گرم از عصاره انار 30 دقیقه قبل از ورزش، گردش خون را به خوبی افزایش می دهد و خستگی را کم می کند که در نتیجه فرآیند اثر گذاری ورزش را بالا می برد.

همین خواص است که انار را به یک خوراکی رژیمی تبدیل کرده است.

انار همچنین از کربوهیدرات بالایی هم برخوردار است که باعث حفظ انرژی در زمان ورزش کردن شما می شود و اصلا 90 درصد از کالری انار به همین کربوهیدرات موجود در آن است.

بنابراین انار یک انژی زای کاملا طبیعی است که می تواند جایگزین مناسبی برای انرژی زا های صنعتی باشد.

 

 

خواص انار

خطرات و عواقب مصرف انار

انار با توجه به ترکیبات غذایی ای که دارد، می تواند عوارض جانبی ای داشته باشد که به آنها اشاره می کنیم:

 

انار قند فراوانی دارد

درست است که انار برای پیشگیری از دیابت مفید است ولی اگر دیابت دارید، بهتر است که انار مصرف نکنید.

 

انار و تاثیر بر روی آنزیم ها
آنزیم های موجود در انار ممکن است مانعی برای عملکرد آنزیم های کبد بشوند. بنابراین اگر مشکلات مربوط به کبد دارید بهتر است برای مصرف انار، با پزشک خود مشورت کنید.

 

انار کالری زیادی دارد

انار به علت کالری بالایی که دارد، برای کسانی که رژیم غذایی دارند و می خواهند لاغر شوند باید مصرف آن کم باشد.

 

انار و ایجاد اختلالات

اگر انار را بیش از اندازه مصرف کنید، موجب اختتلالات زیادی می شود همچون حالت تهوع، استفراغ، درد شکم و اسهال و همچنین تحریک دستگاه گوارش.

 

انار و خطر سقط جنین

بر اساس آزمایشات، انار میوه ای است، ضد بارداری و مواد تشکیل دهنده آن، باعث انقباض رحم می شوند که برای خانم های باردار خطر سقط جنین را به همراه می آورند. بنابراین سعی کنید مصرف انار را در دوران بارداری تعطیل کنید و خصوصا در اوائل دوران بارداری هرگز نزدیک این میوه نشوید.

 

انار و آلژی ها

انار موجب بروز نشانه هایی می شود که آن نشانه ها، منجر به آلژی می شوند:

  • بلعیدن دردناک
  • ایجاد خارش
  • تورم ناحیه صورت
  • مشکلات پوستی
  • درد و تورم دهان

 


خوشحال می شویم نظرات خود را با ما در میان بگذارید … .


 

دیدگاهتان را بنویسید