47 خواص نارنگی که عجیب مفیده از لاغری گرفته تا بارداری
آشنایی با نارنگی
درخت نارنگی یک درخت کوچکی است که پر شاخه و پر بار می باشد. برگ های درخت نارنگی، باریک و نیزه ای است. میوه نارنگی در جنوب و شمال ایران کاشته می شود و به خوبی به بار می نشیند.
مصلح نارنگی چیست؟
مصلح اغلب میوه ها عسل است و این موضوع درباره نارنگی هم صادق است. همچنین گل انگبین نیز مصلح نارگیل می باشد. اگر طبع بدن شما سرد است یا سرد و مرطوب، توصیه می شود در مصرف نارنگی زیاده روی نکنید و پس از میل کردن نارنگی، مصلح های آنرا هم میل کنید تا از مشکلاتی همچون ترشی معده (که خیلی شایع است)، سوزش معده و افت فشار خون پیشگیری کنید.
طبع نارنگی چیست؟
نارنگی معمولا شیرین است اما گاهی نارنگی های ترش هم یافت می شوند. اگر نارنگی ترش باشد مزاج سرد و خشکی دارد اما نارنگی معمولا طبعش سرد و مرطوب است. اگر نارنگی شیرین باشد، مقداری طبع آن به سمت گرما تمایل پیدا می کند اما این حرارت در بدن مشهود نخواهد بود.
خواص نارنگی برای سر تا پای بدن مفید است
1) خواص نارنگی برای لاغری
فیبر بالای موجود در نارنگی می تواند باعث کاهش اشتهاء و طولانی بودن زمانی سیری شما شود. جالب است بدانید که مصرف نارنگی از تولید کورتیزول نیز پیشگیری می کند. کورتیزول هورمونی است که باعث استرس شده و بدن را به ذخیره چربی تشویق می کند.
+ محققان دانشگاه اونتاریو، نارنگی را به عنوان یک منبع کامل از نوبیلتین می دانند که این عنصر تاثیر فوق العاده ای در چربی سوزی و پیشگیری از تولید چربی دارد. به همین دلیل علاوه بر لاغری، باعث پیشگیری از دیابت نوع 2 هم می شود.
2) خواص ضد سرطانی نارنگی
در این مدل نارنگی، لیمونویید وجود دارد که بر اساس یکی از تحقیقات محققان کره ای بر روی حیوانات، می تواند گسترش سرطان سینه و خون را متوقف کند.
3) با خواص نارنگی مو های شما سفید نمی شود
با استفاده از نارنگی می توانید از پیری مو های خود جلوگیری کنید. در این میوه ویتامین B12 وجود دارد که از سفیدی مو نیز پیشگیری می کند. همچنین باعث افزایش رشد مو می شود و از ریزش مو جلوگیری می کند.
4) خواص نارنگی و پیشگیری از سکته
نارنگی سرشاز از پتاسیم است که از لختگی خون جلوگیری می کند. بر اساس مطالعه یا که بر روی بیش از 69 هزار داوطلب انجام شده بود، افرادی که نارنگی میل کرده بودند، 19% کنتر احتمال لختگی خون داشتند.
5) خواص نارنگی برای تقویت شناخت و قدرت مغز
جالب است که بسیاری از اجزاء نارنگی شده همچون آنتی اکسیدان ها، پتاسیم، اسید فولیک و فولات به عنوان مزایای عصب شناسی شناخته می شوند. مثلا فولات باعث کاهش آلزایمر می شود. پتاسیم نیز موجب افزایش قدرت تمرکز می شود زیرا جریان خون به مغز را بالا می برد.
7) فواید نارنگی برای مو هایی زیبا و براق
وقتی نارنگی مصرف می کنید مواد مغذی ای من جمله ویتامین C و آهن جذب بدن شما می شوند که به زیبایی و براقی مو ها منجر می شود.
8) فواید نارنگی ضد اسپاسم و گرفتگی عضلانی است
این خاصیت در انواع قسمت های بدن صادق است از سیستم گوارشی گرفته تا سیستم های تنفسی و عصبی که اینها می توانند موجب یبوست، آسم و سرفه شوند. این خاصیت خصوصا برای روغن نارنگی صادق است.
9) خواص روغن نارنگی برای ضد عفونی
استفاده از روغن نارنگی می تواند باکتری ای به اسم استروپتوککس ارئوس را نابود کند و در نتیجه از بسیاری از عفونت هایی که در زخم های بدن پدید می آیند جلوگیری می شود. به همین منظور لازم است روغن نارنگی را بر روی زخم بمالید تا این باکتری نابود شود.
10) خواص نارنگی برای ورزشکاران
نارنگی برای رشد و تقویت ماهیچه ورزشکارن هم مقوی است.
11) فواید نارنگی برای سیستم گوارشی
جالب است که یک نارنگی، برابر است با 3 تا 4 اونس آب معدنی که این یعنی نارنگی شده هم سرشار از آب است. همچنین ویتامین A بالایی هم در آن است که به این ترتیب می تواند به سیستم گوارشی کمک کند.
12) حفظ فشار خون با خواص نارنگی شده
در نارنگی، پتاسیم و مقداری سدیم هست که باعث آرام شدن رگ های خونی می شود و به این شکل فشارخون حفظ می شود.
13) درمان مسمومیت الکلی
کسانی که به مسمومیت الکلی دچار می شوند را می توان با استفاده از آب نارنگی یا مصرف نارنگی اما تازه درمان کرد. خاصیت سم زدایی نارنگی بسیار مشهور است.
14) خواص نارنگی برای یبوست
نارنگی همانطور که دانستید سرشار از ویتامین C است که روشی طبیعی برای درمان یبوست است. همچنین فیبر موجود در آن هم به تقویت سیستم گوارشی کمک می کند.
15) خواص نارنگی برای کبد
با توجه به اینکه در فصول سرد سال مصرف غذا هایی که مزاج گرم دارند افزایش می یابد، خطر بالا رفتن حرارت کبد و معده هم به وجود می آید و می تواند موجب صفراوی شدن طبع بدن فرد شود. با مصرف نارنگی می توان حرارت های کبد را کاهش داد و متعادل کرد. لذاست که گفته می شود خواص نارنگی یک صفرا بر قدرتمند است. در نارنگی ماده ای به نام نوبیلتین وجود دارد که از رسوب چربی ها در کبد جلوگیری می کند. همچنین خواص نارنگی به کاهش تب و رفع تراکم خون در کبد نیز کمک می کند.
البته مراقب باشید که در مصرف نارنگی زیاده روی نکنید زیرا برای خود کبد هم مضر خواهد بود و بیماری هایی مثل کولسیستیت و پانکراتیت را می تواند در پی داشته باشد.
16) سلامت قلب
17) تقویت سیستم ایمنی
18) ضد افسردگی و استرس
19) آرامش بخش و نشاط آور
20) مفید برای درمان بی خوابی
21) ادرار آور
22) درمان سرگیجه
23) تصفیه کننده خون
24) درمان نفخ شکم
25)نارنگی ملین است و نیروی جنسی را تقویت می کند.
26)قابض و مقوی معده است.
27)رافع قی و حالت تهوع است.
28)شکوفه های نارنگی محرک هستند.
29)جوشانده برگ های نارنگی همچون دیگر مرکبات برای کاهش درد و شست و شوی ورم ها مفید است.
30) مرطوب کردن مو
خوب است بدانید که خواص پوست نارنگی مثل باقی مرکبات است و تفاوت خاصی با آنها ندارد.
خواص نارنگی برای جنین و دوران بارداری
31) درمان مسمومیت خونی با فواید نارنگی
خواص نارنگی برای درمان مسمومیت خونی بسیار مناسب است. همانطور که می دانید اوایل دوران بارداری، مادران از حالت تهوع، ضعف، سردرد و … رنج می برند. یکی از دلایل این موضوع، اختلالات هورمونی ای است که باعث افزایش حس بویایی آنها می شود. در این شرایط که مادران حتی غذای مورد علاقه خود را هم نمی خورند، باید از غذا های اشتهاء آور استفاده کرد. نارنگی از بهترین گزینه ها برای مادران باردار است. نارنگی می تواند حالت تهوع و … را از بین ببرد.
32) نارنگی سرشار از ویتامین C است
خواص نارنگی برای در بارداری به عنوان یک ضد التهاب و تقویت کننده هم ظاهر می شود زیرا این میوه سرشار از ویتامین C است و می تواند با قدرت بخشی به بدن مادر، سلامت جنین را هم تامین کند.
آهن موجود در فواید نارنگی و مرکبات می تواند به بهبود بخشی سطح هموگلوبین کمک کند.
33) درمان ورم بارداری با خواص نارنگی
نارنگی دارای ترکیباتی مثل فسفر، سدیم، پتاسیم، کلسیم و ویتامین های A، B، P است که باعث تنظیم تعادل الکترولیتی آب شده و ورم بدن را از بین می برد.
34) نارنگی منبعی طبیعی از اسید فولیک
یکی از ترکیبات مهم نارنگی، اسید فولیک آن است که برای سلامتی جنین بسیار مفید است. بنابراین خواص نارنگی برای جنین می تواند عبارت باشد از: تقویت سیستم عصبی جنین و تحکیم استخوانها. همچنین استفاده مستمر از نارنگی می تواند احتمال سقط جنین را نیز کاهش دهد.
35) آرامش بخش و نشاط آور خصوصا در بارداری
جالب است بدانید که روغن اسانس نارنگی که یک اسانس کاملا مطبوع است، از رایحه ای ملایم، اشتهاء آور و گرما بخش برخوردار است که با استشمام این رایحه می توان به حس آرامش و ایمنی کمک جدی ای کرد. این خاصیت روغن اسانس نارنگی برای مادران باردار بسیار دلنشین و امید بخش است و می تواند استرس ها را کاهش دهد.
🌟 خلاصه خواص نارنگی در بارداری
36) درمان مسمومیت خونی
37) درمان سرما خوردگی و آبریزش بینی
38) بهبود اختلالات گوارشی
39) جبران کمبود ویتامین
40) درمان یبوست
41) بهبود کم خونی
42) درمان ورم بدن
43) تنظیم و متعادل سازی اختلالات موجود در سوخت و ساز
44) کاهش استرس و عصبانیت = نشاط آوری و ایجاد انگیزه
عوارض نارنگی در دوران بارداری
به طور کلی خواص نارنگی در بارداری مفید است اما گاها ممکن است مضراتی هم داشته باشد که به برخی از آنها اشاره می کنیم. فراموش نکنید که برنامه غذایی در دوران بارداری حتما باید تحت نظر پزشک متخصص باشد.
حساسیت و آلرژی در برخی خانم ها
ممکن است نارنگی باعث حساسیت ها و آلرژی هایی همچون کهیر، خارش و آبریزش بینی شود. مصرف افراطی این میوه حتی می تواند به جنین هم سرایت کند و او را به همراه برخی آلرژی ها متولد کند. بنابراین حتی اگر به نارنگی آلرژی هم ندارید، در یک روز بیشتر از 2 نارنگی مصرف نکنید.
خانم هایی که ورم معده و بیماری های مربوط روده دارند مراقب باشند
نارنگی ممکن است باعث افزایش جدی ورم و اسید معده شود. همچنین میزان بالای ویتامین C موجود در این میوه ممکن است عضلات رحم را هم متاثر سازد و باعث انقباضات رحمی شود.
آیا نارنگی باعث زردی نوزاد می شود؟!
یکی از باور های قدیمی ای که پشتوانه علمی ندارد این است که مصرف نارنگی در بارداری باعث زردی نوزاد می شود. علت زردی نوزاد در حقیقت ناشی از بیلی روبین بالا در خون است. بیلی روبین رنگدانه ای زرد است که بر اثر نابودی گلبول های قرمز به وجود می آید. این زردی معمولا 2 تا 3 روز پس از تولد ظاهر شده و تا حداکثر 10 روز ادامه می یابد و سپس بر اثر از بین رفتن گلبول های قرمز اضافی خون، کبد نوزاد بالغ می شود و بیلی روبین اضافی را از بین می برد و به این شکل درمان زردی نوزاد به طور خودکار انجام می شود.
خواص نارنگی برای کودکان
45) مصرف نارنگی می تواند هضم غذا را بهبود دهد و باعث درمان یبوست شود. به طور کلی نارنگی برای سیستم گوارشی کودکان مفید است.
46) کلسیم و فسفات موجود در نارنگی موجب افزایش رشد کودکان شده و استخوان های آنها را قوی می کند.
47) فواید نارنگی برای تقویست سیستم ایمنی کودکان نیز بسیار مفید است و باعث درمان سرماخوردگی و سرفه در کودکان هم می شود.
نحوه خشک کردن نارنگی
راه های زیادی برای خشک کردن نارنگی وجود دارد که به اجمال به آنها اشاره می شود.
1️⃣ خشک کردن در جریان هوای آزاد همراه با حرارتی کم
2️⃣ خشک کردن سریع در فر آشپزی. در این روش هیچگونه شکر یا ماده افزودنی ای به نارنگی زده نمی شود و پس از گذر چند ساعت نارنگی خشک آماده خواهد شد. خوبی این روش آن است که می توانیم کنترل بهتری نسبت به شرایط خشک شدن نارنگی داشته باشیم.
3️⃣ استفاده از دستگاه های خشک کن مخصوص
دیدگاهتان را بنویسید