خواص آویشن و درمان مشکلات تنفسی و مسمومیت های غذایی
آویشن را بهتر بشناسید …
گیاه آویشن از قدیمیترین گیاهان دارویی و ادویهای است. تیموس یک كلمه ی یونانی است و معنای قدرت و شهامت می دهد که نشانهای از قدرت درمانی و شفابخش بودن آن است.
آویشن دارای گونههای متعدد و مختلفی است. آویشن کوهی یکی از گونه های این گیاه است که اغلب در مناطق معتدل رشد می کند و نوع پرورشی آن هم به آویشن شیرازی معروف شده، این 2 نوع آویشن از نظر ظاهری و طعم با هم تفاوت دارند.
آویشن دارای بوی بسیار مطبوع و مزه ای تند است. خوردن تازه این گیاه به شکل سبزی با غذا خیلی مفید است.
طبیعت آویشن:
گیاه آویشن دارای طبیعت گرم و خشک است که در طب سنتی آنرا صفراوی می نامند.
👇 15 خواص آویشن برای سلامتی و شادابی بدن 👇
1) خواص آویشن درمانی برای برونشیت و بیماری های تنفسی
قرن هاست که آویشن برای درمان سرفه ها و برونشیت مورد استفاده قرار می گیرد. در کشور آلمان در مؤسسهی «Practice for Internal Medicine and Pneumology» مطالعاتی به شرح زیر صورت گرفت؛
گروهی از بیماران تنفسی را با ترکیبی از آویشن و پیچک درمان کردند و این گروه کاهش ۵۰ درصدی میزان سرفه داشتند و این پیشرفت در درمان این گروه، 2روز سریع تر از گروهی که شبه دارو به آنها داده شده بود حاصل گشت.
همچنین آن گروهی که با ترکیب آویشن و پیچک درمان شدند کمتر از آن گروه دچار عوارض جانبی شدند و تقریبا این درمان را می توان بدون عوارض دانست.
2) با خواص آویشن شاداب و سرحال خواهید بود😍
محققان کارواکرول موجود در آویشن را مورد مطالعه قرار دادهاند و به این نتیجه رسیدند که این ماده تأثیر بسیار مثبتی بر روحیهی افراد دارد. همچنین نتایج پژوهشی که در سال ۲۰۱۳ منتشر شد، و در آن آزمایش، کارواکرول را در طول یک هفته به طور متوالی بین حیوانات توزیع کردند، سطح دوپامین و سروتونین (که 2 تا از انتقالدهنده های مهم عصبی هستند) در قشر جلوی مغز و هیپوکامپ آنها افزایش پیدا کرد. لذا نتایج این آزمایش ها حاکی از تاثیر خواص آویشن بر روی حس خوب و سرحالی افراد است.
3) خواص آویشن مانع از مسموعیت غذایی است
در جریان مطالعات بسیاری که در میکروبیولوژی مواد غذایی (Food Microbiology) منتشر شده، محققان پی برده اند که روغن آویشن قادر است کاهویی را که با شیگلا (ارگانیسم عفونی که باعث اسهال می شود و میتواند خطرات جدی ای به روده وارد کند) آلوده شده است، آلایشزدایی نماید. شست و شوی یک محصول خوراکی در محلولی که فقط دارای یک درصد از روغن آویشن است، میتواند تعداد باکتری های شیگلا را به کمتر از مقدار قابل تشخیص برساند.
شما می توانید با افزودن آویشن به وعدهی غذایی خودتان احتمال ابتلا به بیماریهای ناشی از غذای مسموم و آلوده را تا حد زیادی کم کنید.
4) خواص آویشن مفید برای کاهش فشار خون و کلسترول
استفاده از گیاه خوش بوی آویشن منجر به تولید موادی میشود که ضد فشار خون هستند. به همین خاطر آویشن انتخابی مناسبی برای کسانی که از علائم فشار خون بالا رنج میبرند می باشد.
مطالعه ای بر روی حیوانات انجام شده است که نشان می دهد عصاره آویشن میتواند ضربان قلب افرادی را که فشار خون بالا دارند را با کاهش مواجه کند.
همچنین در این پژوهش نشان داده شد که به علت مصرف آویشن، سطح کلسترول خون، تری گلیسیرید و کلسترول بد (لیپوپروتئین کمچگالی) هم با کاهش مواجه شده است و این درحالی است که همزمان سطح کلسترول خوب (لیپوپروتئین پرچگالی) هم در بدن با افزایش مواجه شده.
پیشنهاد می کنیم به جای این که مرتب به غذای خود بیش از اندازه نمک اضافه کنید، گیاهان و ادویهجات مفیدتر مثل آویشن را در وعدههای غذایی روزانهی خود قرار دهید.
6) خواص آویشن باعث جلوگیری و درمان کم خونی می شود
آویشن همچون کنجد منبعی است سرشار از آهن. آهن برای گلبول های قرمز و تولید انرژی خیلی موثر است.
کم بود آهن در بدن خطراتی همچون کم خونی، افزایش حساسیت به عفونت ها و خستگی و کم بود انرژی را به همراه می آورد.
پیشنهاد می کنیم آویشن را در برنامه غذایی خود قرار دهید تا در پیشگیری و درمان کم خونی و سایر اختلالات خون قدمی برداشته باشید.
7) آویشن و خواص ضد التهابی آن
آویشن دارای خواص ضد التهابی ای است که باعث جلوگیری از التهاب مزمن در بدن می شود و همچنین برای درمان آکنه هم مفید است.
8) آویشن و درمان سوء هاضمه
9) خواص آویشن و پوستی سفید و شفاف
گیاه آویشن با از بین بردن باکتری هایی که موجب بروز مشکلات پوستی متفاوت می شوند ، باعث حفظ سلامت پوست می شود. همچنین شما می توانید روغن آویشن را به همراه آب رقیق کنید و به عنوان یک تونر پوستی استفاده نمایید. این یک تونر پوستی ملایم می باشد که میتوانید آنرا برای انواع پوست ها استفاده کنید.
7) خواص آویشن برای داشتن موهایی سالم و جذاب
سالیان مدید است آویشن به علت مزایای خوبی که برای مو ها دارد، شهرت یافته است. روغن اسانس آویشن موجب رشد مو می شود و با مشکلات مختلفی که برای مو رخ می دهد مبارزه می کند.
افزایش رشد مو
درمان ریزش مو
اگر با مشکل ریزش مو مواجه هستید، پیشنهاد می کنیم که روغن آویشن را امتحان کنید (حالا یا به تنهایی و یا به همراه مواد و گیاهان دیگر) و باعث ضخیم و درخشان شدن آنها شوید و از ادامه ریزش مو جلوگیری کنید.
خلاص شدن از شر شوره های سر
همانطور که دانستید آویشن دارای خواص ضد باکتریایی است که به همین دلیل قادر است پوست سر را تمیز کند و درمانی برای شوره های سر محسوب می شود. لذا حتما دیده اید که آویشن غالبا به عنوان یک عنصر در شامپو ها و نرم کننده ها مورد استفاده قرار می گیرد.
10) آویشن و کمک به روند بهبود سرطان پستان
بر اساس مطالعات انجام شده، ترکیبات موجود در عصاره آویشن باعث جلوگیری از سرطان روده بزرگ می شود. استفاده از آویشن منجر به مرگ سلول های سرطانی پستان می شود.
11) خواص آویشن برای درمان گرفتگی عضلات
از مزایای مهم آویشن، اثر بخشی آن در بهبودی گرفتگی و عضلات قائدگی است. همچنین در رفع اسپاسم نیز تاثیر خوبی دارد.
12) خواص آویشن و چشم هایی قوی تر
گیاه آویشن سرشار از ویتامین A است که این ویتامین برای نابودی بیماری های مربوط به چشم موثر است و در تقویت بینایی نیز نقش دارد.
13) خواص آویشن و درمان کم کاری تیروئید
محققان کشور آلمان دریافتند که آویشن قادر است سطح هورمون های تیروئید و کم کاری تیروئید در افراد را کاهش دهد.
14) خواص آویشن برای پریود
شاید از مهم ترین خواص آویشن، درمان گرفتگی و اسپاسم در دوران قاعدگی و همچنین درمان سندرم پیش از قاعدگی در زنان باشد که از اهمیت بالایی برخوردار است.
15) آویشن، درمانی برای جوش های سرسیاه
1 لیوان آب را در یک ظرف بریزید، وقتی که به جوش آمد، 4 قاشق غذا خوری آویشن شیرازی را به آن اضافه کنید و حالا حرارت را بسیار کم کنید، به طوری که بخار از ظرف متساعد شود.
با انداختن حولهای بزرگ بر روی سرتان، پوست صورت خود را در فاصله 30 سانتی متری بخار قرار دهید و این عمل را تقربیا 15 دقیقه ادامه بدهید.
بعد از انجام این مراحل، محلول مورد نظر را صاف کرده و با پنبهای محلول را روی پوست صورت بمالید و بعد از ۱۰ دقیقه، صورت را با آب ولرم بشویید.
بهتر است بعد از بخور از کرمهای تقویتکننده استفاده شود. با تکرار این روش، جوشهای سر سیاه از بین خواهند رفت.
مضرات آویشن چیست؟
مضرات |
|
خوشحال می شویم نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید … .
دیدگاهتان را بنویسید