کلی از خواص پیازچه که سلامت بدن را تضمین می کند
همراه ما باشید …
معرفی گیاه پیازچه
با توجه به اینکه خواص پیازچه شباهت زیادی به خواص پیاز دارد. لذا در این بخش خواص گفته شده بیشتر در خصوص خواص پیاز است که طبعا در مورد خواص پیازچه نیز صادق است. همچنین خواص موسیر و پیازچه نیز شباهت زیادی دارد.
فرق پیاز و پیازچه چیست؟
پیاز بزرگ تر از خود پیازچه است اما ساقه ای ندارد برخلاف پیازچه که ساقه ای بلند دارد. همچنین پیاز از طعمی تند برخوردار است اما پیازچه شیرین و ملایم تر است.
طبیعت پیازچه بسیار گرم و خشک است، البته مقداری هم رطوبت دارد.
خواص پیازچه در طب سنتی
- پیازچه محرک، نرم کننده سینه
- قاعده آور
- تقویت نیروی جنسی
- اگر پخته شود برای درمان اسهال خونی و نفخ مفید است.
- پیازچه باعث می شود قند خون پایین بیاید.
- پیاز، پیازچه و موسیر ضد عفونی کننده هستند و التیام بخش زخم ها می باشند.
- اگر آب آنها را با عسل ترکیب کنید برای درمان موضع سوختگی مناسب است.
- باز کننده گرفتگی ها و انسداد مجاری
- اشتها آوری
- مصرف پیازچه خام به هنگام مسافرت که آب و هوا عوض می شود مفید است و سلامت بخش است.
- ادرار آوری
- خرد کردن سنگ های کلیه
- تقویت هاضمه و پیشگیری از حال به هم خوردگی صفراوی و بلغمی می کند.
- خواص پیازچه مانعی برای تاثیر گذاری دارو های بد و سموم است
- رفع مضرات گاز گرفتگی سگ هار: به این منظور لازم است تا 3 روز، هر روز حدودا سیصد گرم پیازچه مصرف شود.
- قطره آب پیازچه در بینی، پاک کننده دماغ است و بوییدن آن برای رفع تعفن هوا مفید است.
- چکاندن آب پیازچه در گوش، موجب رفع سنگینی شنوایی می شود.
- آب و عصاره پیازچه با کوبیدن پیازچه حاصل می شود. برای عقرب گزیدگی حدود 50 تا 100 گرم نیاز است.
- ضماد پیازچه باعث خون رسانی به سمت پوست می شود و رنگ چهره را درخشان می کند.
- ضماد پیاز پخته به تنهایی یا همراه داروی های مناسب، برای نرم کردن ورم های سرد و با زرده تخم مرغ و یا روغن تازه یا پیه برای دفع درد های مقعد، خارش و تحلیل ورم مقعد مفید است. در این خصوص پیازچه بزرگتر بهتر است.
خواص پیازچه برای سلامتی
1) خواص پیازچه برای لاغری
در پیازچه کالری کمی وجود دارد و در عین حال فیبر آن بالاست و شما با مصرف پیازچه فقط 32 کالری وارد بدنتان می کنید ولی 10% نیاز بدن به فیبر تامین می شود که این نسبت از جهت کنترل تغذیه ای مناسب است. هنگامی که فیبر وارد بدن شما می شود، شما احساس سیری بیشتری دارید و این در حالی است که کالری خاصی وارد بدن نشده که بر اثر کم تحرکی باعث چاقی شما شود.
حتی برخی مطالعات نشان داده اند که پیازچه با یک سری از ژن های مرتبط با چاقی در ارتباط است. در مطالعه ای سوی کره ای ها که چند هفته پیازچه به حیوانات می دادند، مشخص شد که کاهش وزن پیدا کرده و سلول های چربی آنان کوچک شده است. همچنین سطح پروتئین هایی که موجب شکستن چربی ها می شوند نیز در بدن آنها بالا رفته بود.
شما خیلی ساده می توانید از پیازچه را همراه سبزی خوردن که با غذا می خورید، میل کنید و اگر طعم آنرا دوست ندارید می توانید اندکی از آنرا همراه سبزی های خوشمزه ای مثل ریحان سبز، جعفری یا تربچه میل کنید.
2) خواص پیازچه برای تقویت سیستم ایمنی
خواص پیازچه به شدت در تقویت سیستم ایمنی بدن و مبارزه با عفونت ها و درمان سرماخوردگی موثر است. ترکیبات شیمیایی آن مثل فلاونوئید، آنتوسیانین و کورستین باعث این کارایی می شوند. جالب است بدانید که در مطالعه ای که در یک مجله آمریکایی تغذیه بالینی منتشر شد، فلاونوئید ضد سرطان تشخیص داده شد. همچنین ویتامین C موجود در پیازچه نیز برای سیستم ایمنی بسیار مناسب است.
3) خواص پیازچه برای سلامت خون و قلب
ویتامین های A و C موجود در پیازچه به سلامت قلب کمک ویژه ای می کند. همچنین تاثیرات آنتی اکسیدانی بسیار قوی ای در پیازچه هست و باعث محافظت از بافت سلولی و DNA می شود چراکه رادیکال های آزاد را نابود می کند. همچنین با توجه به کاهش فشار خون، مجددا به کمک سلامت عقل می آید.
پیازچه ضد لختگی خون است
در پیازچه ترکیبی به اسم آلیسین وجود دارد که سفتی عروق خونی را برطرف می کند. بنابراین پیازچه به علت آلیسین می تواند از لخته شدن خون پیشگیری کند. به این شکل بدن در برابر بیماری های قلبی_عروقی و سکته مقاوم می شود.
4) خواص پیازچه در دوران بارداری
مصرف پیازچه در دوران بارداری با توجه به مواد مغذی آن، خصوصا ویتامین B3 و اسید فولیکی که دارد، رشد جنین بهبود می بخشد. در ضمن خواص پیازچه خطر ابتلاأ به نقص لوله عصبی در نوزادان را کاهش می دهد.
5) خواص پیازچه برای افزایش انرژی و رفع خستگی
اگر خستگی در طول روز شما را اذیت می کند، پیازچه یکی از گزینه های طبیعی برای افزایش انرژی و رفع خستگی است زیرا این خوراکی دارای آهن و ویتامین C است. آهن پیازچه گلبول های قرمز را تولید می کند و اینگونه انرژی ما افزایش می یابد و ویتامین C هم باعث آسان تر شدن جذب آهن می شود.
6) خواص پیازچه برای سلامت چشم ها
تقویت بینایی یکی از فواید جالبی است که پیازچه دارد. مصرف پیازچه موجب تولید پروتئینی به نام رودوپسین می شود. بعلاوه میزان زیادی ویتامین A دارد. مواد موجود در پیازچه شبکه چشم را قدرت می بخشد که موجب جذب نور بیشتر می شود و به این شکل با تقویت بینایی از کوری شبانه نیز مانع می شود.
ویتامین A همچنین از اختلالات چشم مثل زخم های قرنیه و آب مروارید جلوگیری می کند.
7) خواص پیازچه مانعی از کم خونی
خواص پیازچه از کم خونی پیشگیری می کند چراکه آهن زیادی در آن وجود دارد که موجب تولید گلبول های قرمز در بدن می شود. بنابراین کم خونی و نارسایی قلبی و سکته های مغزی می شود.
8) خواص پیازچه ضد سرطان است
پیازچه به علت برخورداری از فلاونوئید، آنزیمی را از خودش ترشح می کند که ضد رادیکال های آزاد است. بنابراین از آسیب رسیدن به DNA جلوگیری می کند. ترکیب فلاونوئید و ویتامین A همچون لوتئین، کاروتن برای محافظت از سرطان ریه فوق العاده مفید خواهد بود.
9) فواید پیازچه برای تقویت استخوان ها
تقویت استخوان ها فقط با شیر و لبنیات نیست و پیازچه هم استخوان ها را قدرت می بخشد. این خاصیت به علت ویتامین های K و C موجود در آن است که تراکم اتسخوان ها را قوی می کند.
در 12 گرم پیازچه، 20 میکروگرم ویتامین K و 1.6 میلی گرم ویتامین C وجود دارد.
10) خواص پیازچه برای دیابت
در پیازچه مقدار فراوانی گوگرد وجود دارد که باعث کاهش سطح قند خون می شود. بنابراین میزان انسولین در بدن را متعادل می سازد.
11) خواص پیازچه برای دستگاه تنفسی سالم
پیازچه خاصیت ضد باکتریایی و ضد ویروسی دارد که می تواند سیستم تنفسی را از عفونت ها پاکسازی کند و راه های تنفسی را باز کند که تنفس آسان تر میشود. همچنین گفته شد که پیازچه ضد سرطان ریه است.
12) خواص پیازچه ضد آلرژی است
پیازچه دارای کورستین می باشد که تاثیرات ضد هیستامینی دارد، لذا بدن را در برابر آلرژی هایی که تنفس را تحریک می کند و موجب آسم و گلودرد می شود مقاوم می کند.
13) کاهش فشارخون با پیازچه
پیازچه گوگرد دارد که باعث کاهش فشارخون می شود و همچنین باعث مهار تجمع پلاکت می شود. بنابراین با پیازچه می توانید عوارض فشارخون بالا را از بین ببرید.
14) فواید پیازچه برای دستگاه گوارشی سالم
هنگامی که پیازچه می خوریم، دستگاه گوارشی ما تجدید قوا می کند. این خوراکی ضد اسهال است، ضد باکتری و ضد ویروس است. خصوصا باکتری هایی که موجب اسهال می شوند را از بین می برد. در ضمن هضم غذا را بهبود می بخشد و به جذب مواد غذایی کمک می کند.
خاصیت های مواد مغذی پیازچه و ویتامین های آن
آنتی اکسیدان: خاصیت آنتی اکسیدانی پیازچه می تواند با التهابات بدن و رادیکال های آزاد بیماری زا مبارزه کند.
پتاسیم: فرآیند های الکتریکی و شیمیایی بدن ما به کمک پتاسیم متعادل می شود. به این شکل انتقال تکانه های عصبی، تنظیم سطح قند خون، انقباضات مناسب ماهیچه ها و فشارخون بهبود می یابد.
آهن: آهن موجود در پیازچه به شکل گیری هموگلوبین، رشد و تمایز سلولی، متابولیسم، عملکرد مغز، غدد درون ریز، سلامت سیستم ایمنی بدن و تولید انرژی کمک می کند.
ویتامین K: در 100 گرم پیازچه، 2 برابر نیاز بدن دارای ویتامین K است. این ویتامین استخوان ها را نیرو می بخشد و ضد لختگی خون است.
ویتامین C: سلول های بدن را در برابر صدمه ها تقویت می کند و برای تقویت سیستم ایمنی بسیار مناسب است.
فولات: در یک وعده پیازچه تقریبا 16% نیاز روزانه بدن به فولات تامین می شود. این مخصوصا برای خانم های باردارد مفید است.
فیبر: در 100 گرم پیازچه تقریبا 10% فیبر مورد نیاز بدن وجود دارد. فیبر برای سرحالی و پر نشاطی موثر است. همچنین سطح کلسترول بدن را پایین نگه می دارد و احتمال بیماری های قلبی و دیابت را کاهش می دهد.
کروم: پیازچه سرشار است از کروم. کروم ماده ای معدنی و ضروری می باشد که بدن با استفاده از آن، به تنظیم سوخت و ساز بدن، گلوکز، ذخیره سازی کاکرونوترینت ها می پردازد. در حقیقت کروم جزئی از فاکتور تحمل گلوکز محسوب می شود.
همچنین کروم کلسترول تام را همراه با افزایش کلسترول خوب، کاهش می دهد و میزان تری گلیسیرید را کم می کند.
آلیل پروپیل دی سولفاید: این ترکیب باعث کاهش سطح قند خون در بدن می شود زیرا میزان انسولین را افزایش می دهد.
کوئرستین: این ترکیب تاثیرات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی دارد.
روش مصرف پیازچه
پیازچه یکی از ترکیبات سبزی خوردن است که خیلی ساده مثل تره، نعناع، ترخون و باقی سبزی ها مصرف می شود.
هر چه ساقه پیازچه سبز و روشن تر باشد و پیاز آن سفیدتر باشند، کیفیت بیشتری برای آنها ثابت است.
همچنین می توان پیازچه را به طور پخته، سرخ شده و یا خام مصرف کرد. حتی برخی پیازچه را به عنوان یک چاشنی در غذاها استفاده می کنند. البته از سرخ کردن زیاد پیازچه بهتر است خودداری کنید.
هشدار های مهم و مضرات پیازچه
برخی به پیازچه حساسیت دارند و موجب بروز واکنش های آلرژیک می شود. علائم حساسیت به پیازچه عبارت است از: تنفس های کوتاه،خس خس کردن سینه، سوزش پوستی و خارش.
همچنین کسانی که از وارفارین (داروی ضد لختگی خون) یا دارو های رقیق کننده خون استفاده می کنند، لازم است در مصرف پیازچه مراقبت داشته باشند.
پیازچه اگر پوست کنده باشد یا مانده شود، بهتر است خورده نشود زیرا در این شرایط همچون پیاز میکروب های محیط را به خودش جذب کرده است و مضر است.
بیماران مبتلا به پفیگوس بهتر است از مصرف پیازچه، سیر، تره و تربچه خودداری کنند.
پیازچه برای گرم مزاجان مضر است. البته افراط در مصرف پیاز موجب فراموشی و سردرد می شود، نفخ، باد های غلیظ، خلط غلیظ، تشنگی و سردرد می شود.
برای زدودن مضرات گفته شده پیازچه می توان آب انار و یا کاسنی میل کرد. در ضمن پیاز پخته شده چنین عوارضی ندارد.
برای زدودن بوی بد پیازچه، می توانید باقلا یا گردو پخته یا نان سوخته میل کنید.
دیدگاهتان را بنویسید