خواص کنجد برای تقویت استخوان ها و درمان قطعی کم خونی
خواص کنجد برای تحکیم استخوان ها و افزایش نیروی جنسی و داشتن پوست و مویی جذاب و همچنین درمان کم خونی بسیار مناسب است.
آشنایی با گیاه کنجد
دانه های کنجد از باستانیترین خوراکی های کرهی زمین است. در حقیقت گیاه کنجد کُهن ترین گیاهی است که بهخاطر دانهها و روغنش کشت میشود. کنجد در فرهنگ سرزمینهای شرقی، مدیترانهای و آفریقایی، ارزش بالایی دارد و هزاران سال است که برای خوشطعم کردن غذا، تهیهی روغن و تقویت و سلامت پوست از آن استفاده میشود. کنجد نسبت به سایر دانهها، بیشترین مقدار چربی را دارد و بهدلیل طعم فوقالعادهاش، بهصورتهای مختلف از جمله ارده، روغن کنجد و غیره، در سراسر دنیا مورد استفاده قرار میگیرد. همراه ما باشید، در این مقاله میخواهیم به بررسی خواص کنجد بپردازیم.
طبیعت کنجد:
از نظر حکمای طب سنتی، طبیعت کنجد، گرم و تر است زیرا با توجه به ترکیباتی که دارد، از بقیه روغن ها خیلی دیر تر فاسد می شود و به همین علت است که در ترکیب اغلب پماد های دارویی، به عنوان ظرف و پایه استفاده می شود.
خلاصه ای از خواص کنجد در نگاه طب سنتی:
برخی از خواص کنجد و روغن آن که در کتاب معارف گیاهی به آنها اشاره شده است:
خواص کنجد:
⭐️ بازکنندگی گرفتگی ها و انسداد ها
⭐️ برطرف کردن خشونت حلق و نرمی صدا
⭐️ نرم کننده برای روده و مقعد (باسن)
⭐️ کاهش ورم ها
⭐️ ساییده کنجد به همراه سرکه برای رفع قولنج و گزیدن مار شاخدار مفید است.
⭐️ اگر کنجد را به همراه بذر کتان مصرف کنید باعث افزایش نیروی جنسی و ازدیاد اسپرم ها می شود.
⭐️ مصرف آب دم کرده کنجد به همراه نخود قاعده آور است البته خطر سقط جنین هم دارد.
خواص روغن کنجد:
⭐️ همچنین درمان زخم آبله ها و سوختگی ناشی از آتش.
شیره کوبیده کنجد:
این ماده برای رفع سوزش معده و مری و همچنین نرم کردن معده و روده ها و دفع سنگ کلیه بسیار مفید است البته مشروط به اینکه برای مدتی به شکل منظم آنرا میل کنید. در ضمن مصرف 8 گرم از آن به همراه 4 گرم از گردو، باعث قطع خون بواسیر می شود.
نکته پایانی: مقدار متعادل خوراک کنجد تا 8 گرم است و جانشین آن هم از نظر خواص، روغن بادام شیرین است.
دانه های کنجد سرشار از مواد معدنی
مقدار آهن: (182 درصد) برای کم خونی توصیه می شود.
مقدار منگنز: (107 درصد) که به همین دلیل خواص آنتی اکسیدانی بالایی دارد.
مقدار کلسیم: (98 درصد ) که موجب تقویت استخوان ها می شود.
مقدار منیزیم: (88 درصد) که علاوه بر حمایت از فعالیت ماهیچه های قلب، باعث افزایش جذب کلسیم هم می شود.
مقدار روی: (70 درصد) که سیستم ایمنی را تقویت می کند و به کاهش شدت عفونت کمک خوبی می کند.
👇 15 مورد از مهم ترین خواص کنجد و روغن آن 👇
1) خواص کنجد دشمنی برای سرطان
دانههای کنجد مثل تخم کتان حاوی مقادیر بسیار بالایی از لیگنان پستانداران هستند. لیگنانهای پستانداران که آنها را انترولاکتون و انترودیول نام نهاده اند، به وسیله میکروفلورا در رودهی بزرگ تولید میشوند. بر اساس تحقیقات جدید: لیگنانها دارای خواص ضدسرطانی اند و قادرند تا از سرطان روده بزرگ و سرطان سینه جلوگیری کنند.
در یک مطالعه در سال 2005 توسط دپارتمان علوم غذایی در دانشگاه تورنتو (Toronto) استفاده از 25 گرم دانههای سبوس دار کتان و کنجد در خانم های یائسه که سلامت کامل داشتند در طول یک ماه، باعث افزایش میزان لیگنانهای پستانداران در بدن آنها شد که این در تست ادرار مشخص شده بود. نتایجی که از این تحقیقات به دست آمده است گویای آن است که هر دوی این دانهها به وسیله میکروفلورا در رودهی بزرگ، به انترولاکتون و انترودیول تبدیل شدهاند و قادرند از اکسیداسیون و ابتلا به سرطان رودهی بزرگ جلوگیری کنند.
2) خواص کنجد و نابودی استرس
در کنجد مقدار بسیاری کلسیم و منیزیم وجود دارد که این 2 ماده معدنی موجب کاهش استرس و اضطراب می شوند.
بعلاوه، ویتامین های تیامین و تریپتوفان که در کنجد وجود دارد، نقشی تسکین دهنده و آرامش بخش در بدن دارند و همچنین باعث افزایش تولید سروتونین در بدن می شوند که این ماده در کاهش درد ها و تنظیم خواب و اخلاق مفید و موثر است.
3) با خواص کنجد از قلب خود محافظت کنید
بر اساس تحقیقات، لیگنانها به بهبود وضعیت چربیها کمک خوبی میکنند و در تنظیم کلسترول و فشار خون هم مؤثر می باشند. لیگنانها باعث کاهش سِرم خون و سطح کلسترول کبد می شوند و به شکل طبیعی موجب کاهش کلسترول می گردند. به همین دلیل است که گاهی پژوهشگران مواد شیمیایی موجود در دانههای کنجد را «عامل هیپوکلسترولُمی» دانسته اند.
همچنین ثابت شده که مصرف 50 گرم پودر دانههای کنجد در طول پنج هفته، اثرات مثبتی بر روی سطح کلی کلسترول، کلسترول LDL، نسبت LDL به HDL و وضعیت آنتیاکسیدانی می گذارد.
4) خواص کنجد و تقویت نیروی جنسی
شما با مصرف منظم و روزانه کنجد می توانید روی و مواد معدنی لازم برای تقویت نیروی جنسی خود را به دست بیاورید. باید دانست که نبودن برخی از مواد معدنی و مغذی می تواند منجر به کاهش تستوسترون (هورمون مردانه) بشود و از همین جهت است که باید روی کافی را در بدن تامین کرد که کنجد گزینه خوبی است.
5) با خواص روغن کنجد از دیابت پیشگیری کنید
شما با استفاده از روغن کنجد می توانید از ابتلا به دیابت جلوگیری کنید. روغن کنجد می تواند گلوکز پلاسما را که در بیماری دیابت بسیار حساس است، درمان کند.
همچنین دانه های کنجد، قادرند فشار خون را پایین بیاورند و باید دانست که منیزیم موجود در کنجد نقشی حیاتی در کاهش فشار خون دارد.
6) خواص کنجد، مفید برای درمان تیروئید
دانه های کنجد منبعی بسیار خوب از سلنیوم می باشند که نقشی اساسی در ساخت هورمون های تیروئید دارند.
همچنین باید دانست که کنجد دارای آهن، مس، روی و ویتامین B6 می باشد که از تولید هورمون های تیروئید محافظت می کند و موجب سلامت آن می شود.
7) لاغری و تناسب اندام با خواص کنجد
همانطور که گفتیم دانه های کنجد از فیبر بالایی برخوردار هستند که به همین دلیل باعث جلوگیری از پرخوری شده و در نتیجه لاغری و کاهش وزن را به وجود می آورد.
در تحقیقی مشخص شد که ترکیبات موجود در دانه کنجد سیاه به افزایش چربی سوزی بدن کمک می کند و موجب کاهش چربی شکم می شود.
8) خواص کنجد و استخوان هایی محکم
جدای از کلسیم بالایی که در کنجد وجود دارد، این گیاه دارای روی بالایی هم هست که موجب افزایش تراکم و سلامت استخوان ها می شود.
شما با مصرف مقادیر متوسط از دانه های کنجد به شکل منظم، می تواند از کمبود های بدن در سلامتی استخوان ها جلوگیری کنید.
9) خواص روغن کنجد و سلامتی نوزادان
ماساژ روغن کنجد باعث تقویت روند رشد و بهبود خواب او می شود. اگر بر روی پوست بدن کودکتان جوش هایی وجود دارد، می توانید به راحتی با استفاده از روغن کنجد، آنها را از بین ببرید و پوست کودک خود را لطافت ببخشید.
خانم ها؛ حتما مطالعه کنید 👈👈 تاثیر روغن زیتون و کنجد در دوران بارداری
10) خواص روغن کنجد و سلامتی دهان و دندان
چند هزار سال است که نسخه زیر عملی شده و کاربرد دارد؛
مالیدن روغن کنجد روی دندان ها برای سفید کردن دندان، کاهش پلاک دندان و به طور کلی سلامت دهان و دندان مفید است.
11) خواص کنجد و تقویت دستگاه تنفسی
منیزمی که در دانه های کنجد وجود دارد باعث جلوگیری از اختلالات تنفسی، اسپاسم هوا و آسم می شود.
12) درمانی مطمئن برای کم خونی
برای درمان کم خونی باید سراغ آهن رفت که خوشبختانه کنجد های سبوس دار سرشار از آهن هستند. جالب است بدانید که تک تک سلولهای بدن ما حاوی آهن میباشند. وجود آهن در بدن برای حمل اکسیژن مورد نیاز سلولها و همچنین برای ساخت گلبولهای قرمز خون مورد نیاز است.
آهن، ماده ای معدنی است که در ساخت سلولهای جدید، هورمونها و ناقلهای عصبی نقش دارد که برای تامین آن می توانید از کنجد استفاده کنید.
13) با روغن کنجد موهایی جذاب خواهید داشت
روغن کنجد سرشار از مواد مغذی مورد نیاز برای سلامت مو و پوست سر است. روغن کنجد غنی از اسیدهای چرب امگا 3 می باشد و برای تغذیه ریشه های مو بسیار مفید است.
شما با مصرف روغن کنجد، پوست سر خود را مرطوب نگه میدارید و باعث افزایش گردش خون می شوید که در نتیجه رشد فولیکول های مو را تقویت می کند.
دستور العمل:
2 قاشق چای خوری از روغن کنجد را به همراه 2 تا 3 قطره از روغن اسانس رزماری و یک قاشق غذا خوری هم ژل آلوئه ورا مخلوط کنید و حالا این ترکیب را به پوست سر خود بمالید و به آرامی ماساژ را شروع کنید.
سعی کنید این کار را 2 الی 3 بار در هفته تکرار کنید و سعی کنید هرگز در این مدت موهایتان را با شامپو و نرم کننده هایی که مواد شیمیایی دارند نشویید.
14) خواص کنجد و بهبود روند هضم
خواص کنجد باعث کاهش یبوست و سایر مشکلات گوارشی می شود. دانه های کنجد دارای فیبر قابل توجهی می باشند. فیبر برای هضم سالم خیلی مهم است چون باعث دفع مواد زائد می شود و سپس به آسانی از طریق روده بزرگ حرکت می کند. به این شکل فیبر مانع انسداد روده می شود.
بعلاوه کنجد کلون را سالم نگه می دارد و احتمال ایجاد خطرات جدی در دستگاه گوارش و سرطان را کاهش خواهد داد.
15) خواص کنجد برای کاهش التهاب خوب است
شما می توانید با مصرف کنجد باعث کاهش التهاب در مفاصل، استخوان ها و عضلات شوید البته در مصرف کنجد زیاده روی هم نکنید که ضرر دارد.
👇 6 مورد از عوارض مصرف کنجد 👇
1) سرطان روده:
در صورتی که شما مقدار زیادی از کنجد را به طور منظم مصرف کنید، می تواند منجر به آسیب رسیدن به روده بزرگ بشود.
امروزه محققان پی برده اند که مصرف ۱۵ نانوگرم کنجد در روز میتواند موجب التهاب روده بزرگ بشود که به بیماریهای کشندهای مثل سرطان روده بزرگ می انجامد.
این عارضه، از خطرناکترین عوارض کنجد است چون میتواند باعث مرگ بشود.
2) واکنشهای حساسیتی:
حساسیت، از دیگر مضرات مصرف کنجد می باشد. اگر به کنجد حساسیت دارید، چه با مصرف دانه کنجد کامل چه روغن آن، احتمال بالایی وجود دارد که به حساسیت های متفاوتی دچار بشوید (مثل مشکلات گوارشی، آبریزش بینی، التهاب چشم ها ، آسم و …).
3) اسهال:
بر اساس گفته های دانشمندان، کنجد دارای خواص ملین می باشد. یعنی مصرف بیش از مقدار مجاز روزانه کنجد میتواند موجب شل شدن مدفوع و بعضی از اوقات اسهال شود. پس در نتیجه، هنگامی که کنجد را در رژیم غذایی خود دارید، سعی کنید آنرا در مقدار مناسب مصرفکنید.
4) دانههای پوستی:
کنجد میتواند بر پوست هم تاثیر گذار باشد. اگر شما مقدار زیادی از کنجد را در غذا استفاده کنید و یا محصولاتی که دارای روغن کنجد هستند میل کنید، ممکن است به دانههای پوستی همراه با خارش و قرمزی مبتلا شوید.
5) ریزش مو:
این آیتم هم با مصرف بیش از حد مجاز است که به وجود می آید و اصلا تقویت مو از خواص کنجد است.
مصرف بیش از اندازه کنجد می تواند باعث عدم تعادل هورمونی بشود که در نتیجه پوست سر را چرب و فولیکولهای مو را خشک می سازد و در نتیجه سرعت ریزش مو را بیشتر می کند و حتی ممکن است به طاسی کامل منجر شود.
6) سقط جنین:
خانم های باردار در مصرف کنجد ملاحظه کنند خصوصا در 3 ماه اول چراکه گفته شده است که مصرف کنجد در 3ماه اول بارداری موجب سقط جنین می شود.
نظر شما درباره مقاله ما چیست؟
آنرا با ما در مجموعه اکسیرطب در میان بگذارید … .
دیدگاهتان را بنویسید