بخش ششم: درمان خون ریزی های سرد قاعدگی
صوت خانم دکتر صفایی در مورد درمان خون ریزی قاعدگی در رحم های سرد مزاج:
اغلب خون ریزی ها به علت گرمی و خشکی صورت گرفته و در اثر صفراوی بالای بدن خون ریزی ها شدت می یابند. در اثر شدت ریزش خون نیز صفراوی بدن افزایش می یابد؛ بنابراین باید با غلیظ کردن و سرد کردن خون صفراوی بدن را کاهش دهد که از خون ریزی ها جلوگیری کرد.
تقویت رحم یکی از کارهای لازم در خون ریزی هایی با علت مختلف است. خوردن آب هویج، تخم مرغ نیم بند، آب گوشت همراه با سماق، انواع سویق ها از جمله موادی هستند که رحم را تقویت می نمایند. سویق ها در انواع خون ریزی های بلغمی و صفراوی می توانند مانع خون ریزی شوند. مصرف سکنجبین نیز در خون ریزی های سرد مفید هستند. سکنجبین ترکیب سرکه و عسل می باشند که برای گرمی بیشتر به آن معنا اضافه می شود.
علائم خون ریزی های سرد قاعدگی:
این نوع خون ریزی ها را نمی توان تنها از روی ظاهر آن ها تشخیص داد. سایر علائم افراد دچار این مشکل عبارتند از:
⭕️ کم بودن موهای زائد در خانم های دارای رحم سرد
⭕️ رنگ خون متمایل به سفید
⭕️عدم داشتن دردهای شدید قاعدگی
⭕️خون ریزی های رو به لکه بینی
⭕️ رحم ضعیف
⭕️ خون رقیق و آبکی مانند
درمان خون ریزی های سرد و بلغمی:
برای درمان باید بدن فرد را در نظر گرفت؛ یعنی فرد بدن سرد دارد یا خیر؟ بدلیل اینکه رحم تابع بدن فرد است توجه به طبع بدن خانم بسیار اهمیت دارد. سپس باید میزان بروز علائم سردی را در رحم بررسی نمود. شایان ذکر است که باید فصل و مکان زندگی و شرایط فرد را در نظر گرفت. بعد از این کار باید رطوبت بدن، رطوبت رحم، میزان آبریزش رحمی، پف زیر چشم، ادم بدن، شکم آوردن، عدم تشنگی و پرشدن دهان و غیره را بررسی نمود.
عدم هاضمه و نفخ از مهم ترین علائم خون ریزی بلغمی می باشد. آرتریت های استخوانی هم در این افراد به میزان زیادی مشاهده می گردند. دقت کنید که در کنار این عوامل باید بررسی شود که خون ریزی فرد در فصل سرد تشدید می شود یا خیر. از جمع بندی تمامی این عوامل می توان فهمید که خانم به سمت سردی رحم پیشرفته است یا خیر.
برخلاف خون ریزی های صفراوی که مصرف مواد قابض ها و کنترل کننده های خون ریزی کافی بود، در خون ریزی های بلغمی حتما باید علاوه بر قابضات، رحم را نیز گرم کرد.
قابضات و مواد سرد باعث تشدید سردی رحم می شوند. این مواد با طور موقت باعث قطع خون ریزی می گردند اما بعد از مدتی شاهد تشدید ریزش خون خواهیم بود؛ بنابراین برای درمان باید سردی را خارج نموده و رحم را گرم کرد.
داروهای گرم کننده ی رحم را باید در دوران پاکی مصرف نمود؛ زیرا برخی از این داروها می توانند شدت ریزش خون را افزایش دهند.
✅ اگر در دوران قاعدگی متوجه خون ریزی های بلغمی در فرد شدیم، باید به فرد توصیه شود که در دوران پاکی نصف قاشق چای خوری سیاه دانه و عسل را مصرف نماید. این افراد باید هر صبح دمنوش های معرفی شده را مصرف نمایند.
اگر در صورت مصرف این درمان های گیاهی سردی رحم برطرف نشد، باید به متخصص طب سنتی مراجعه نمود.
✅ دستور بی خطر و سالم برای بهبود شرایط رحم های سرد مصرف ده روزه ی ترکیب از گل سرخ به میزان ۱۵ گرم، بادرنجبویه به میزان ۱۰ گرم و رازیانه به میزان ۳۰ گرم و یا تقریبا یک قاشق غذاخوری از هر کدام دم کرده و با عسل میل شود. مصرف ده روزه ی این ترکیب به کاهش سردی در طی مرور زمان کمک می کند.
در بین دمنوش ها نیز می توان در طول عصر و شب دمنوش آویشن، دمنوش دارچین، دمنوش بابونه و دمنوش گل سرخ را مصرف نمود. این دمنوش ها بدن را به سمت گرمی پیش می برند. البته در مصرف این مایعات فصول سال نیز تاثیرگذار هستند. در فصل سرد این دمنوش ها به راحتی بدن را گرم می نمایند اما در فصول سرد باید در کنار آن ها عرق کاسنی و شاه تره مصرف نمود تا کبد رو به گرمی نرود و آسیب نبیند. بهتر است این دمنوش ها و عرقیجات به ترتیب و در روزهای متفاوت مصرف شوند تا از آسیب های ناشی از مصرف زیاد جلوگیری گردد.
🧘 ورزش ها مخصوصا ورزش هایی که عرق ریزی ایجاد می کنند مانند پیاده روی تند، حلقه زدن و ورزش های ناحیه ی کمر برای گرم کردن رحم موثر هستند.
بادکش کمر و بادکش تخمدان همراه با معاینه بسیار موثر هستند و تا ده مرحله به صورت یک شب در میان توصیه می گردد.
غذا های مضر برای رحم سرد
❌ نکته ی دیگر این است که در طی گرم کردن رحم باید از مصرف غذاهای سرد پرهیز نمود. به طور مثال مصرف: آب یخ، مصرف آب فراوان بعد از غذا و غذاهای غلیظ تشدید کننده ی بلغم مثل خمیر پیتزا، پنیر پیتزا، سس های مایونز، غذاهای فست فود و ماکارانی باعث تشدید بلغم در بدن شده و سودای بدن را افزایش می دهند و در نهایت عروق رحم کارایی خود را از دست داده و خون ریزی های شدید رخ می دهند.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
سلام
وقت بخیر
آیا خانم دکتر صفایی آدرس مطب یا درمانگاهی دارند تا برای ویزیت حضوری مراجعه کنیم؟